Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Más is szégyelli, hogy nem...

Más is szégyelli, hogy nem gazdag hanem csak max. átlagos, nincs jó kocsijuk és hasonló?

Figyelt kérdés
Főleg fiatalokra gondolok. Engem nagyon zavar , hogy vannak akik ilyen olyan szép házban laknak mi meg mondjuk csak egy átlag családi házba nem mondom hogy ossz körülmények közt élnék. Meg az autónk se túl jó és minden korombeli ismerősömnek jobb van. Ne akarom, hogy lenézzen bárki is mert manapság annyira a pénz dominál. Mit gondoltok erről?
2010. ápr. 22. 21:45
1 2 3 4
 21/38 A kérdező kommentje:
22:30as igazad van sok dologban, egyébként amint már irtam én mennék dolgozni nem erről van szó bár suli mellett elég nehéz örülök ha nyáron lesz munka... amúgy a suzuki nemrossz autó a szemembe szal..
2010. ápr. 22. 22:33
 22/38 anonim ***** válasza:
72%

Én mindkét fele kell hogy szégyenkezzek néha. Olyan ambivalens érzéseim vannak ezzel kapcsolatban.

Van, aki úgy látja az ismeretségi körünkből, hogy mi igen gazdagok vagyunk. Van 100 nm családi házunk a városközpontban (kisváros), 40 éves és meg van több helyen süllyedve, a kerítést csak a festék tartja össze, a kertben nem térkő van hanem vastégla, hátul férjem gyűjtöget mindenféle hülyeséget (vasak, faanyag). 5 éve újrakőporoztuk, hőszigetelés, nyílászárócsere nem volt. Van egy 14 éves hétszemélyes autónk, mert az ötszemélyesbe nem férünk be, hatan vagyunk. Másfél évig kerestük, mire megtaláltuk úgy, hogy belefértünk a költségkeretünkbe és a kocsi is jó volt (1,3 M). Van 4 gyerekünk, akiket el tudunk tartani, hó végén nem számolgatjuk a pénzt, megtakarítunk. Ruhát annyit kapunk ismerősöktől, hogy egy évben 10.000 Ft alatt költök ruhára (6 tagú család).

Egyesek ezt úgy értékelik, hogy mi gazdagok vagyunk, jól állunk, de jó nekünk. Igazi irigységgel alig találkozok, inkább csak olyan "de jó lenne, ha mi is így állhatnánk" félével. Pedig elég jó irigy egy város ez.

Az emberek másik része azt gondolja, hogy szegények vagyunk. Van egy jó szomszéd nénim, az elmesélte, hogy egy másik szomszéd így reagált a negyedik gyerek érkezésére: "Ó, pedig milyen szegények!" Van olyan ismerősöm, aki nem jön el hozzánk, pedig hívtam, tudom hogy azért, mert rangon aluli lenne ilyen rossz anyagi körülmények közt élő ismerőshöz járni. Mit szólnának a hasonló sznob barátai.

A főnöknőmék jól állnak. Minden nap úgy öltözik, mintha ünnepségre készülne. Én az ilyet úgy értékelem, hogy nincs tekintettel a körülötte élő nagyszámú igen szerény jövedelmű emberre. Ő így érzi jól magát, node nem légüres térben él. Nekem van olyan ismerősöm, akinek 60 millió értékű vagyona van a házon, kocsin kívül, és átlagosan öltözködik, használt kocsit vett, hogy ne keltse az emberekben az irigységet.

A környékünkön jó áron lehetne megvenni egy bedőlt banki ingatlant, 360 nm, szép új ház. Talán meg tudnánk venni, de nem tesszük, pont az üzenete miatt. Úgy járnánk, mint a főnöknőm az öltözködésével. Provokálnánk az embereket.

2010. ápr. 22. 22:37
 23/38 anonim ***** válasza:
100%

Én nemsoká 18 leszek, és nem átlagosan élünk... Nagyon nem.

Mondhatni máról holnapra. De nem szégyenlem.

Van annyi eszem, hogy felfogom, hogy a közvéleményt le kell sz*rni, a család család marad, a barátok barátok maradnak akármi történik is. Ha meg azért nem haverkodnak velem, mert nem vagyok gazdag... Akkor jobb is.

2010. ápr. 22. 22:37
 24/38 A kérdező kommentje:
megértem, és egyetértek mindkettővel
2010. ápr. 22. 22:42
 25/38 anonim ***** válasza:
100%
Arra legyél büszke,hogy tisztességesen élsz szűkösen,nem bűnözésből gazdagon.
2010. ápr. 22. 23:27
 26/38 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem még annak is örülhetsz,hogy mindkét szülőddel élsz,akik még nem váltak el..Már ez is nagy szó!

Egyébként sokan lizingelik a kocsit..Így nem tudhatod,hogy ki mennyit köhög ki érte havonta..

16 évesen inkább zárd ki a körülötted ömlengő médiát,mert az csak a sok hülye,beteg,erkölcstelen,és pénzéhes világot sugározza..

19-32 éves koromig albérletben éltem..Most végre van kis házikónk,ami neked lehet átlag alatti lenne,de nincs rajta hitel..és nem kell azon agyalnom,hogy mikor kell újra költöznöm.. Olyan jó lenne,ha az emberek örülnének annak ami van,és nem mások javai miatt irigykednének!

Jó pár év múlva teljesen máshogy fogod látni a dolgokat..Azon leszel,hogy legyen fedél a fejed felett és legyen mit enned! ui.nem szal..hanem szóval!!

2010. ápr. 22. 23:50
 27/38 anonim ***** válasza:
100%

Ha átlagos életed van az már nagyon jó! Sokan nélkülöznek, és élnek mélyszegénységben, és nem azért mert bénák, hanem a körülmények miatt, ami nagyon szemét, igazságtalan dolog.

Ne máshoz hasonlítgasd magad, ez csak akkor lenne jó, ha születéskor mindenki ugyanolyan körülményekbe születne bele, de van aki már itt nagy hátránnyal indul!

Szóval amitek van azt azzal hasonlitsd össze h mitek lehetett volna még, ha mindent megtesztek érte. Ha nincs nagy különbség, akkor azt jelenti ti mindent megtettetek! Szóval mindenki csak magához hasonlitgasson! Mégha a látvány más is! Lehet egy minimálbéres többet tett meg az előrébbjutásért, mint aki beleszületik a jóba, és egész életében csak a s*ggét vakarja.

2010. ápr. 23. 00:07
 28/38 anonim ***** válasza:
94%
Utolsó 2 nagyon jókat írt. A menő kocsit a legtöbben lízingelik, ne dőlj be a látszatnak. Nekem volt régebben egy elég gáz pasim (nem sokáig tartott a kapcsolat), az menőzött mindig a lízingelt, viszonylag jónak számító autójával... 35 éves és még mindig albérletben él, közben a kocsi is lerohadt már (8 éves), de még mindig fizetni kell egy csomó évig :D Szóval ennyi... azt hitte majd a kocsitól lesz valaki... hát ugyanúgy egy senki maradt, mert milyen ember már az, aki egy tárgytól érzi magát valakinek. Ha nem lenne hitel meg lízing, negyedannyi embernek lenne kocsija... mondjuk környezetvédelmi szempontból százszor jobb lenne. Ha zavar az, hogy másoknak több jutott, mint neked, azt kéne csinálnod, hogy elmész 1szer önkéntes munkába mondjuk hajléktalanoknak ételt, vagy szegény gyerekeknek ruhát osztogatni. Utána majd rájössz, milyen szerencsés vagy. Van egy ismerősöm, aki hajléktalanoknak szokott ételt osztani. Ő már sok elégedetlenkedő fiatalt gyógyított már ki ezzel a módszerrel... csak elvitte őket 1-szer magával egy ilyen osztogató körútra... komolyan mondom, neked is ez kéne, tutira elfelejtenéd az egész problémát. Amúgy meglepődtem, mert egész normális válaszokat kaptál, azt hittem jobban le fognak oltani :D
2010. ápr. 23. 00:16
 29/38 anonim ***** válasza:
100%

az se jó,ha valakit azért piszkálnak mert állítólag gazdagok..

az osztálytársaim azért bas.ztatnak néha mert convere cipőm van...

első nap suliba beállítottam converse cipőbe,converse új hátizsák,converse új tolltartó...egész nap én voltam a téma,hogy nagyzolok meg minden,pedig nem..

pár napja barátnőim elkezdték számolni,hogy milyen értkébe van rajtuk ruha(cipő nadrág póló) 3 bnőm összeszámolta h 7-8 ezer,megse mertem szólalni mert rajtam kb.25ezer(drága cuccoaim vannak) értékbe volt ruha,csak csendben mosolyogtam és mondtam,hogy hát én nemtudom,azt hitték volna,hogy nagyzolok,vagy túlzok ...sőt piszkáltak volna érte a fiúk...

2 éve költöztünk el aputól,most albérletbe élek,2 autó van..1 10 éves suzuki meg kb ugyan ilyen idős peugeot.

nevelőapumnak van csongrádon egy háza..tudják,hogy albérletbe lakunk,mégis piszkálnak,hogy nekem könnyű...semmiért nem kell küzdenem,minden az ölembe pottyan,sőt azt is a szememre hányják,hogy a barátaim is gazdagok..meg ilyen olyan autójuk van..könyörgöm erről hol tehetek?nem azért barátkozok velük..

ahol régen laktam,oda kb 5 osztálytársamat mertem elhívni..családi ház bolt..hátul minden tiszta nád,meg dzsuva..a wc nem volt befejezve..a fürdőszoba ajtaja is vmi hajlékony faanyagból volt,az ágyak kiszakadva,a falról a festék lepattogva és még sorolhatnám..

többször kötötték ott ki a villanyunkat,az internetet mert elvolt maradva sok számla..születésnapomra/névnapomra/karácsonyra sokszor nem kaptunk nővéremmel semmit..volt,hogy nem volt mit enni,akkor az iskolába az étkezést nem bírtuk fizetni szóval anyu csomagolt reggelit,de mikor nem volt kenyér,az osztálytársaimnak azt mondtam amikor megkérdezték,hogy nem eszek e,hogy véletlen otthon hagytam a reggelim,de csak azért hazudtam mert piszkáltak volna ha azt mondom,hogy nincs ennivaló..ezt mind az osztálytársaim java tudja..de mégis csak gazdag kis pic.sakét tekint rám,pedig nem adok rá okot...meg közösségi munkáért kaptunk táblacsokit ami csak kb 100 forintba kerülhetett pár hete..az osztálytársaim széttördelték,meg a kukába dobálták,meg szétnyomták,ugráltak rajta..amikor ezt elmesélték nekem,hogy miket lehet csinálni a táblacsokival berohantam a wc-be és ottsírtam mert előjött egy néhány emlék,hogy annó szivesen ezt is megettem volna,de még erre se volt pénz.sőt még most is..és rossz volt látni/hallani ,hogy az osztálytársaim mennyire nem becsülik meg,örüljenek,hogy kaptak..

ha megtudták volna,hogy a csokit hazahoztam és megettem én lettem volna vagy még mindig lennék a röhögés tárgya..

bocsi,hogy sok lett de kikellett írni magamból..hát it's my life :)

14L

és tényleg bocsi,hogy sokat írtam

szerintem becsüld meg amid van,ha lesz jobb autó/szebb ház se szálj el magadtól :)

2010. ápr. 23. 00:18
 30/38 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó, neked nagyon hü.lye osztálytársaid lehetnek. Inkább adták volna oda a köcsögök a csokikat egy hajléktalannak vagy szegény gyerekeknek vagy egy öregotthonnak. Remélem az ilyen emberek egyszer megtanulják, hogy mit jelent nélkülözni (egy ilyen tapasztalat amúgy senkinek nem ártana, nem lenne ennyi felfuvalkodott, nagyképű gyökér a világon). Gondolom még áltsulis vagy. Reméljük középsuliban már normálisabb osztálytársakat fogsz ki :)
2010. ápr. 23. 00:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!