Nem akarok kapcsolatot sem gyereket, de mit tegyek ez ellen?
Egyetértek a korábbi kommentelőkkel. Egyrészt nem kell bizonygatni senkinek, hogy te mit és hogy szeretnél, én simán megmondanám az okoskodóknak, hogy magánügy, egyedül rád tartozik ez a dolog, és ameddig te nem szólsz bele, hogy kinek legyen férje, és hány gyerek vállaljon, addig más se szóljon bele a te döntéseidbe, mivel ez meg a te életed.
Másrészt viszont soha nem lehet tudni, hogy kivel hoz össze a sors, lehet, hogy most nem tudod elképzelni, aztán majd egyszer ez megváltozik. :) 100%-ra azért ne jelents ki semmit (én így voltam a gyerek-kérdéssel, hogy na nem, nekem gyereket soha... Mert hát a szülés, meg aztán a gyereknevelési nyűgök, és amúgy is, rémes anya lenne belőlem, én nem értek a gyerekekhez egyáltalán... Aztán azóta úgy hozta az élet, hogy elvégeztem óvodai dajka képzést, gyakorlattal, dolgoztam iskolában is, szerettem a gyerkőcök között dolgozni, foglalkozni velük, plusz a párom nagyon családcentrikus és rá kellett jöjjek, hogy nekem is kell egy saját gyerkőc, minden negatívum ellenére. :) )
Viszont van példa mindenre: olyan rokonom is van, aki 40+ éves nő, nincs gyereke, párja sem, de nem is hiányzik, mert a karrierjének él, és teljesen boldog azzal, hogy kutyákat nevelget, neki ők a gyerekei, a családja. :) De olyan is van, aki időskorára bánta meg, hogy úgy alakította az életét, hogy nem lett saját családja, gyakorlatilag senkire se számíthat. :/
Ezt mindenkinek magának kell eldönteni, ne foglalkozz senki véleményével, éld úgy az életed, ahogy neked jó. Ne stresszelj rá erre, hogy mi lesz, ha ez nem fog benned változni, stb. Amint lehetőség nyílik a változtatásra (pl. megismerkedsz valakivel, aki komolyan érdeklődik majd irántad), te eldöntöd majd, hogy változtatsz, vagy neked jó úgy, ahogy most van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!