Árthat nekem? Hogyan tudnám leállítani?
Apámmal nem jó a kapcsolatom, már négy éves koromban magamra hagyott anyával,és kiment külföldre úgy,hogy a szüleivel sem tartotta a kapcsolatot. Időközben az anyukája meghalt,és a papa is néhány hete eltávozott közülünk. Előtte még rám íratta a házát. Apám a temetésen valami csoda folytán megjelent,és eljátszotta a megtört magára maradt kisfiút. Nemrég viszont az ügyvédtől megtudta,hogy a ház az enyém és ide jött fenyegetőzni,hogy be fog perelni,mert az a ház őt illeti meg. Köpni nyelni nem tudtam,de kérlek nyugtassatok meg. Megszerezheti? Vagy már semmit sem tehet?
24/N
Ha rossz kategóriába raktam,akkor bocsánat,de nem tudtam hova sorolni.
Utolsó, egyik szavad üti a másikat.
Ha nincs örökség, akkor nincs köteles rész.
Köteles rész akkor lenne, ha a papa nevén lenne a ház, de végrendelkezett volna az unoka nevére.
ma 19:05-nek
Nem ütöm a szavaimat. Ugyanis nem csak az ingatlan van mint örökség.
Az ingatlan ha papa még életében az unokájára íratta, akkor az tényleg nem az örökség része. De a benne található ingó vagyonok igen. Az ingó vagyonra is kell kötelesrészt fizetni vagy leltárba veszik, hogy mi volt a nagyszülőkké, és abból örököl az apja is.
Próbálod menteni a menthetőt, de ez most nem jön össze.
Vagy nem siekrül értelmezni a kérdést. Segítek:
"rám íratta a házát"
"a ház az enyém"
"az a ház őt illeti meg"
Itt csak és kizárólag a házról volt szó.
Azt íratta át a papa, az apának pedig arra fáj a foga.
Nem bútorokról vagy egy étészletről van szó.
Azokat akár oda is adná a kérdező szerintem, csak hogy elkerülje a balhét.
De ha ilyen "apróságokról" lenne szó, akkor azt megemlítette volna a kérdésben.
Egyértelmű, hogy a házról volt szó, mi erre válaszoltunk, te pedig egy olyan választ adtál, ami nem állja meg a helyét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!