Szerintetek mit fognak szólni a szülinapi bulin? Pénz helyett, játékot kap az unokaöcsém
Nővérem fiának hétvégén tartják a szülinapi buliját. Tesóm szólt,hogy mindenki inkább pénzt adjon a gyereknek,mert hogy nem kell sok vacak,majd inkább vesznek egy nagyobb dolgot neki.
Én nem állok túl jól anyagilag,nincs munkám,de ezt a családom elött nem reklámozom,hogy állást keresek. Szóval nem tudják hogy szegénység van.
A turiba vettem neki 300Ft-ért egy markoló gépet(jó nagy). azt csomagoltam be neki szépen.
Tesóm elég sértödös,kicsit félek hogy ki fog akadni hogy nem pénzt adok. Direkt mondta h amit az ajándékra költenénk azt adjuk oda. Én mégse adhatok oda 300FT-t. Igy is a napi kaja pénzből(napi 500FT) csiptem le h megtudjam venni.
Ha gondolod, menj a dolgok elébe, és megmondod neki, hogy ezt a játékot nagyon jó áron találtad, akciósan (a többit takarja homály...), és jobb ötletnek tartottad ezt ajándékozni, mint azt a kevéske pénzt, amit egyébként tudtál volna adni.
Egyébként a megajándékozott egész biztos jobban fog neki örülni, mint az árának. ;)
Egy biztos. Az én fiam /11/ százszor jobban örül egy játéknak,mint a pénznek. Pedig ha úgy vesszük,ő már nagy. De még nagyon játékos.
Tavaly a szülinapjára az anyósoméktől pénzt kapott,a férjem öccsééktől egy mülleres ajándék kártyát és egy kis autót. Ha megkérdeznéd tőle mit kapott tavaly szülinapjára egyből rávágná,hogy egy kis autót a bácsikájától.
A pénzen és kártyán legót vett,de nem lett a kedvence. Többre becsüli azt az autót,mert azt úgy kapta. Neki még nem az számít,hogy jujj 5000 forint,hanem az,hogy jajj de jó kaptam játékot.
Hidd el,nálatok is ez lesz.
Szerintem a történetben egyedül a tesód a méretes suttyó.
Alapból nem várhatja el,hogy mindenki vigyen ajándékot.De az meg egyenesen nevetséges,hogy megszabja,hogy csak pénz lehet vinni. Ki ő,hogy megmondja?A gyerek szülinapja lesz és bizony a gyerekek jobban örülnek egy sima játéknak vagy édességnek, mint egy bankjegynek..
Ha nagy ajándékot akar venni a gyereknek,akkor vegye meg saját kontójára.Ne várja el,hogy majd összedobják rá a pénzt a rokonok..+Mondom a gyereknek sokkal jobban esne,hogyha kapna mindenkitől valami játékot.. Igen,lehet vackok és 2 év múlva rájuk se fog nézni.Ez van.
Amúgy ha tesód beszól,akkor nyugodtan mondd meg a rokonság előtt,hogy hülyeségnek tartod a pénzt egy gyereknek,ezért hoztál játékot.Nem kell tudnia,hogy mennyibe került. Ha a játék jó állapotban van,akkor senki se tudja meg. Én a múlkor egy jó nagy plüssmacit(ilyen igazi ember méretűt ) találtam fillérekért.Ha kitísztíttja az ember,még akkor is megéri.És a gyerek is boldog.
Amúgy nem tudom hány éves a gyerek, de lehet olyan játékot/ajándékot is venni,amit később is tud használni,szóval nem vacak. Pl én kisebb koromba sokszor kaptam társast és könyveket rokonoktól.Van amit a mai napig használok,pedig nem esek épp a gyerek kategóriába már.
Én (lassan közelebb a 30-hoz, mint a 20-hoz) még mindig szeretem, hogyha inkább ajándékot adnak az emberek nekem karácsonyra/névnapra/születésnapra/bármire, mint pénzt. Így érzem, hogy legalább foglalkozik az illető egy kicsit a dologgal. Elgondolkozik legalább egy 20 percig, hogy mit adjon nekem. Tökéletesen tudom már, hogy a párom mindig meglep... Nagyon jó ötletei vannak. Az anyukám és a testvéreim vagy ruhát adnak (öcsém tartja stabilan magát a zenekaros pólókhoz), vagy a kedvenc íróim könyveit. A nagyszüleim inkább az élményekre helyezik a hangsúlyt (bázisugrás, gördeszkás-tanfolyam, főzőtanfolyam stb.), míg apám rendszerint ajándékutalványt ad, ami annyival jobb a pénznél, hogy legalább kitalálja, hova szoktam járni vásárolni.
Ezzel szerettem volna reprezentálni, hogy az ajándék mennyivel személyesebb, mint a pénz. Egyébként is bunkóság megszabni valakinek, hogy mit vigyen ajándékba. Elég anyagiasnak hat, hiszen nem tudod maximálisan garantálni, hogy a pici kap belőle valamit.
Semmi baj nincsen a te ajándékoddal. Biztosan nagyon örül majd az unokaöcséd és ez a lényeg... Ő nem fog neked beszólogatni, hogy miért nem pénz adsz. Szerintem ez a lényeg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!