Szerintetek mit fognak szólni a szülinapi bulin? Pénz helyett, játékot kap az unokaöcsém
Nővérem fiának hétvégén tartják a szülinapi buliját. Tesóm szólt,hogy mindenki inkább pénzt adjon a gyereknek,mert hogy nem kell sok vacak,majd inkább vesznek egy nagyobb dolgot neki.
Én nem állok túl jól anyagilag,nincs munkám,de ezt a családom elött nem reklámozom,hogy állást keresek. Szóval nem tudják hogy szegénység van.
A turiba vettem neki 300Ft-ért egy markoló gépet(jó nagy). azt csomagoltam be neki szépen.
Tesóm elég sértödös,kicsit félek hogy ki fog akadni hogy nem pénzt adok. Direkt mondta h amit az ajándékra költenénk azt adjuk oda. Én mégse adhatok oda 300FT-t. Igy is a napi kaja pénzből(napi 500FT) csiptem le h megtudjam venni.
Jól érzem, hogy bűntudatod van?
Megmondod hogy erre volt lehetőséged, és bármennyire is szerettél volna, nem pénzt tudsz most adni. Azt nem kell mondani, hogy turkáltad.
"Ajandek lonak ne nezd a fogat"
Szerintem illetlenseg megszabni,h ki mit ajandekozzon, de ahogy elnezem, nagyon divatba jott ez a "inkabb penzt adjatok" keres.
A gyerkoc tuti megorul majd a jateknak, neki tetszeni fog es ez a lenyeg. A noveredet pedig nyugodtan allitsd le, ha bevagja a durcit. Ne erezd magad rosszul emiatt.
Megértelek, ne legyen bűntudatod, ha ez miatt megsértődik, ő baja. Tudom, milyen helyzet, amikor még az ételre is külön kell fillérezni, voltam ezen az oldalon, és a másikon is, az esküvőmön. Szóltunk, hogy inkább pénzt, mint bármit mást, külön mondtuk hogy kávéfőzőt véletlenül se, mert nem kávézunk. Lett 3 kávéfőzőnk...
Jót nevettünk, eltettük, egyet ajándékba adtam aztán, jól is jött olyannak, akinek elromlott a régi és nagyon kellett az új, épp ünnepe is volt, másikat felajánlottuk egy rendezvényre, jó helyre került, egyet félretettünk vészhelyzetre, több mint 10 év után pedig rászoktunk a kávéra és nem kellett venni :) Remélem, a tesód is tudja majd látni a jó oldalát és a kis ünnepelt örül majd az ajándéknak.
Ne érezd rosszul magad. A nővéred meg pénzt akar - lehet magára akarja költeni?? Ha beszól, küldd el a búsba.
Az unokaöcsi örülni fog az ajándéknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!