Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek nem bántó, ha a...

Szerintetek nem bántó, ha a bátyám barátnője, gyakran nem jelenik meg csaladi eseményeken?

Figyelt kérdés

Gyakran van olyan, bar nem mindig, hogy a bátyám barátnője kihagyja a kisebb-nagyobb csaladi eseményeket. Szereti a családom ot, tehat ez nem lehet baj. Szerintetek nem illene itt lennie, ha ilyen események vannak?

17 L

2016. szept. 3. 12:18
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
70%
Minek kéne egy aktuális barátnőnek családi eseményeken részt vennie? Nem is családtag még. Nyilván embere válogatja, hogy ki mikor tartaná ezt fontosnak, de szerintem senki se várná el egy sima barátnő státuszú embertől, hogy elmenjen a kis Lacika keresztelőjére meg a Zsuzsika ötödik születésnapjára stb.
2016. szept. 3. 13:59
 12/16 anonim ***** válasza:
60%

Amikor a férjemmel még csak 1-2 éve lehettünk együtt, (még eljegyzés sem volt, de együtt éltünk már) volt a nagypapájának a 15. halálának évfordulójára egy gyászmise tartva. Elmentünk a szüleihez, ott az anyja szólt a páromnak, hogy ekkor és ekkor lesz a gyászmise, MENJEN el, mindneki ott lesz, el ne felejtse stb., mintha ott sem ültem volna mellette kb.

Elmentem, a párom miatt, mert szerette volna, és mivel komolyan terveztünk már akkor egymással, ő úgy gondolta, hogy ott a helyem mellette. Mikor én is megjelentem anyuka meglepődött, de nem mondott semmit, a gyászmise után meg megköszönte, hogy én is elmentem, és milyen rendes vagyok. (??) Képmutatás a felsőfokon...én annyit mondtam erre, hogy szerintem ez természetes, már csak a párom miatt is.

Tehát amit ebből leszűrtem, hogy annak ellenére, hogy engem a kutya nem hívott (anyósék, stb.) nem megyek el, akkor elkönyvelik, hogy én mekkora paraszt bunkó vagyok, így pedig, hogy elmentem, meg milyen rendes. ? A fene se érti...tehát egy a lényeg, ne szólj bele és ne foglalkozz ezzel. :D

2016. szept. 3. 15:05
 13/16 anonim ***** válasza:
69%

Szerintem ez attól függ, hogy mennyire komoly a kapcsolatuk, mennyire ismerik már egymást a családdal és, hogy milyen eseményről van szó. Nálunk a testvérem párja mindig is családtagként volt kezelve, már régóta együtt vannak, viszont ez korábban sem volt másként. Mindig eljött születésnap, névnap, karácsony alkalmából meg egyébként is hétvégente gyakran nálunk ebédelt stb. Őt mindenki kedvelte meg jóban van minden családtaggal a mai napig. Szóval ha már ismerik egymást és jól kijönnek, akkor ez egy jó dolog, persze, ha mindkét félnek van hozzá kedve és senki nem érzi tehernek vagy szükséges rossznak.

Szerintem, ha még egy friss kapcsolatról van szó, akkor kb. nincs is ott a helye. Először egyáltalán meg kell ismerkedni egymással nem pedig rögtön beledobni a mély vízbe tulajdonképpen idegenek közé, ahol valószínűleg így mindenki kínosan érezné magát. Illetve az alkalomtól is függ, ha mondjuk a közeli családban mondjuk a szüleiteknél van valami "ünnepelni való", (bocsi, hogy ilyen csúnyán fejezem ki magam) akkor az rendben van, hogy ha meghívják, szívesen látják meg neki is van kedve, akkor ő is részt vesz elmegy és ez valószínűleg még neki sem jelent gondot. Viszont én őszintén szólva nem bírnám, ha folyamatosan minden "hülyeségre" kellene rohangálnom, hogy most az xy-nak van a névnapja meg a nem tudom kinek a keresztelője. Neki ők nem a hozzátartozói, nem a barátai, a párján kívül tulajdonképpen semmi köze nincs hozzájuk. Valamint nem tudom, hogy mennyi idős, dolgozik vagy tanul, de neki is van dolga, neki is vannak kötelességei, neki is van családja és nem is biztos, hogy minden adott alkalommal meg tudja tenni azt, hogy elmenjen a családi eseményekre. Szerintem ez az ő dolga.

2016. szept. 3. 15:33
 14/16 anonim ***** válasza:
36%

Lehet a szívedhez kapsz, de én még a saját családom "eseményeire" sem megyek el, nemhogy anyósékhoz :D

Vannak olyan emberek, akik nem kedvelik a felhajtást, és ezt illik tiszteletben tartani.

2016. szept. 3. 17:19
 15/16 anonim ***** válasza:
0%

De igen, szerintem bántó. Ha már olyan komolyságú barátnő, hogy pl. te úgy érzed, hogy igenis ott lenne a helye, akkor ezt neki is éreznie kéne, és illene elmennie olyan gyakorisággal, hogy ne érezhesd se te, se más bántónak, ha időnként mégsem jelenik meg valamiért.

Ha már most is ilyen a hozzáállása, az azt jelenti, hogy számára nem fontos a család, legalábbis a ti rokonságotok, és a folytatásban is erre lehet számítani sajnos. És teljesen független az egész attól, hogy van-e már gyerekük vagy nem, mert - bár sokan azt mondják, majd ha már lesz gyerek, máshogy lesznek a dolgok - a gyerek csak újabb kifogás lesz, hogy miért ne menjen el egy-egy születésnapra vagy ilyesmi. Még rosszabb a helyzet, ha a bátyád nem tart ki a családja mellett, hanem elkezd ő is elmaradozni a családi eseményekről, mert az azt jelenti, hogy a gyerekeikkel sem lehet majd normális kapcsolata a rokonságnak - amivel a legfontosabbtól fosztják meg a gyereket is, a szüleidet is, téged is, stb.: egymástól.

2016. szept. 3. 21:34
 16/16 anonim ***** válasza:

Szerintem, ha meghívjátok egy családi eseményre elmehet, ha ráér. De meghívás nélkül csak úgy elvárni, hogy ott legyen ostobaság. Ha pedig hívtátok, akkor sem köteles minden apró ünnepen részt venni. Gondolom ő is tanul v dolgozik, valamint van saját családja.

Én már házas vagyok, de mi sem megyünk el minden családi eseményre, nem mindig érünk rá. Valaki megsértődik, valaki csak formaságból hív és van aki tudomásul veszi, hogy a mi napunk is 24 órából áll.

Szóval, ha már nős lesz a bátyád, akkor sem biztos, hogy személyesen nézi végig, ahogy elfújod a 19 gyertyát, de remélhetőleg visz vagy küld ajándékot.

Én inkább azon agyalnék a helyedben, hogy alakítsak ki jó viszonyt a leendő sógornőmmel. Sok sikert, hidd el könnyebb lesz, mint gondolnád!

2016. szept. 5. 00:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!