Elegem van, anyagi gondok! Mit tehetnék hiába sporolok,
mégis havonta 2-3 szor is kell hogy a 17éves lányomtól
kérjek kölcsön pénzt?
Nyugi, még ha akar is venni valamit biztos nem bánja. Ha tőlem anyám elkérné azt a pénzt amiből farmert akarok venni, mégcsak nem is gondolnék arra, hogy "jajj de kár pedig olyan szép". Szerintem még örül is, hogy tud segíteni. 19/L
2010. ápr. 21. 12:18
Valamin biztos lehetne spórolni. Sőt. Van valami élvezeti cikk, amit fogyasztasz? Pl. dohányzás, gyakrabban édesség, valamiféle alkohol. Vegyél olcsóbb élelmiszert, ha valamit nem használsz, áramtalanítsd, ne folyasd fölöslegesen a vizet, telefonálj kevesebbet. Mit dolgozol, mennyiért?
2010. ápr. 21. 12:19
3/14 A kérdező kommentje:
Közmunkán dolgozok 40ezerért.
Sok a számla, mindenből a legolcsóbat veszem. 1éve leszoktam a dohányzásról, nem iszok alkoholt!
Ha a 17 éves lányod veled él, és te tartod el, akkor a legtermészetesebb dolog, hogy odaadja az ösztöndíját a közösbe. Nyilvánvaló, hogy ha anyagilag megengedheti az ember, akkor meghagyja a gyerekének zsebpénznek, de te sajnos nem vagy abban a helyzetben. Ha ilyen fiatalon ösztöndíjat kap, az az anyagi helyzeteteknek köszönhető, megélhetésre kapja, nem szórakozásra.
2010. ápr. 21. 12:28
Nehéz helyzet, biztos, hogy szívesebben költené másra a pénzt, dehát most ez van! Ő is biztos elfogadja ezt a helyzetet!
S ne aggódj lesz még jobb is!
"A"
2010. ápr. 21. 12:30
Ne félj a lányodtól, örülj neki, hogy ilyen, amilyen! (Nem sok ilyen fiatalt talál az ember manapság...)
Biztos látja, hogy nem tudsz kijönni. Ha majd borra vagy rongyokra költenél, biztos nem adna!
És gondolom, te is jó anyja lehettél mindig, nyilván ezzel is ki akarja mutatni, hogy szeret!
2010. ápr. 21. 13:07
Szia! 19/L vagyok, nem élek Édesanyukámmal 16 éves korom óta. (Nagynénémnél lakom.) Minden hónapban adok neki 15000Ft-ot, gyakran megszorul,és ekkor kölcsön is adok neki, ha tudok. Ne érezd magad rosszul emiatt, nagylányod van, már besegíthet a fenntartásba!
2010. ápr. 21. 13:19
Az te is tudod, hogy akkor fog megváltozni jó irányba a helyzeted, ha sikerül rendes állásban elhelyezkedned.
Próbálj olyan szakmát tanulni, amivel van esélyed elhelyezkedni a környéken. Ha közmunkán vagy, akkor ingyenes tanfolyamokon vehetsz részt, érdeklődj a polgármesteri hivatalban!
2010. ápr. 21. 13:33
Ha a lányod nem tehetné meg, nem adna! Örülj, hogy ilyen jó lányod van, aki szívesen segít az édesanyján. Kívánom, hogy lábalj ki a nehézségekből!
2010. ápr. 21. 17:18
Tudom, hogy nem leszek népszerű a segítőkész jóindulatú válaszolók körében, de azért mégis áruld el: ugyebár ingyen internetezel a kultúrházban?
2010. ápr. 21. 20:59
Kapcsolódó kérdések: