Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Megítéli a bíróság az emelt...

Megítéli a bíróság az emelt összegű gyerektartást?

Figyelt kérdés
4 éve váltam el. Tartósan beteg gyereket nevelek, aki időközben nagykorú lett. Egyetemre megy szeptemberben. A volt férjem nem akarta fizetni a gyerektartást, bepereltem. 6 hónapra visszamenőleg megkaptam a pénzt, és azóta vonják tőle a nyugdíjából. A nyugdíj mellett van munkája is, de abból nem vonattam eddig a gyerektartást, bár a válásunkkor kimondták, hogy a mindenkori összes jövedelmének 20 %-át le kell vonni ezen a jogcímen. Azért nem kértem eddig (3 évig), mert kaptuk a családi pótlékot is, és nekem is volt munkahelyem, elég volt a pénzünk. Most viszont megszűnik a családi és nekem már 1 éve nincs munkám. Ha beadom a bíróságra, akkor szerintetek megítélik abból is a 20 %-ot, mert a válási papírban az van. A volt férjemnek nincs más gyereke, aki után fizetnie kell, anyagilag jól áll.
2010. ápr. 21. 12:06
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:
A lányom hiába töltötte be a 18-at, amíg nappali tagozaton tanul felsőoktatási intézményben, addig jár a gyerektartás. Ezt a bíróságon mondták, ez a törvény.
2010. ápr. 21. 13:20
 22/26 A kérdező kommentje:

kedves 13.15-ös!

nem sokra mennék ezzel a lépéssel, ugyanis évekkel ezelőtt azt is ígérte a volt férjem, hogy majd fizeti a gyerektartást rendesen. Na ebből nem lett semmi, 1 évig hitegetett, aztán beadtam a bíróságra. Így kaptam meg visszamenőleg 6 hónapra a gyerektartást, és így vonatják tőle hivatalosan a nyugdíjából a minket megillető összeget. Ha most is az ő belátására hagyatkoznék, semmi sem történne. A múltkor is csak nevetett, és amikor kérdeztem, hogy miért nem tartja a kapcsolatot legalább a gyerekkel, azt mondta, hogy "ez most így alakult". Ennyi.

2010. ápr. 21. 13:23
 23/26 anonim ***** válasza:

Ne a férjeddel beszélj, mert a munkahelye kötlees levonni az ítélet alapján a fizetéséből a gyerektartást.

Valóban küldd el ajánlott levélben a munkahelyére (hiszen azt tudod) a bírósági ítéletet és kérjed, hogy mostantól vonják tőle az ítéletnek megfelelően a gyerektartást és add meg, hogy hová küldjék el.

Ennyi.

2010. ápr. 21. 14:31
 24/26 A kérdező kommentje:
Most tudtam meg a bírósági titkártól, hogy nekem tudnom kell a pontos lakcímét, és be kell vinnem a bírósági határozatot is a bíróságra, ott ki kell töltenem egy nyomtatványt, hogy hol dolgozik, stb, ez a hivatalos út. A volt férjem viszont beperelhet, hogy honnan tudtam meg a titkos telefonszámát és lakcímét, adatvédelmi törvényre hivatkozva. Megáll az eszem! A férfiak megcsinálják a gyereket, aztán lelépnek, neveld fel egyedül.
2010. ápr. 21. 15:41
 25/26 A kérdező kommentje:
A gyereknek a jövő héten lesz a ballagása, most felhívtam a volt férjemet az új számán, és teljesen kiakadt. Tökre hülyének néz. Megint csak ígérgetett...ezzel már tele a padlás. Elegem van.
2010. ápr. 21. 15:43
 26/26 anonim ***** válasza:

Te őszintén, MINEK HÍVTAD FEL????

Te se tudod, igaz? Gondoltad, majd érdekli a ballagás? Mikor felétek se néz???

Most legalább tudja, hogy ismereda számát, újra lecseréli...

Ahelyett, hogy az információval beadtad volna csendben a papírokat a bíróságra...

2010. ápr. 22. 08:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!