Ti hogy szólítjátok a nagynénéteket/nagybátyátokat?
Figyelt kérdés
Ezt úgy értem, hogy odateszitek a nevük mellé, hogy "néni/bácsi"? Emellett persze gondolom tegezitek őket, ahogy én is, csak kíváncsi vagyok, hogy másoknál ez hogy szokás.
Tegezem őket és a keresztnevükön szólítom. Sose volt a mi családunkba divat a néni/bácsizás.
2016. aug. 27. 15:44
2/21 anonim válasza:
Sajnos nincs már egyetlen nagybátyám sem, nagynénéim vannak.
A nagybácsikat régen bátyának hívtam, pl. Sanyi bátya, a nagynénéimet pedig nenának. Tehát pl. Erzsi nena. És igen, tegeződtünk/tegeződünk.
2016. aug. 27. 15:45
3/21 anonim válasza:
Néhai..
2016. aug. 27. 15:46
4/21 anonim válasza:
Nekem 2 nagynéném és 2 nagybátyám van, és természetesen tegezem őket.
Anyu oldalán a nagybátyámat: batyinak :D a nagynénémet pedig nenának vagy nenusnak szólítom :D
Apu oldaláról a nagybátyám csak simán a nevén, a nagynénémet pedig Rebeka néninek :D nem tudom miért, így szoktam meg...pedig nem idős, hogy nénizzem :D 16L
2016. aug. 27. 15:49
5/21 anonim válasza:
Simán a nevükön.
Van nénje/bátyja is, de ők anyukán nagynénjei/bátyjai.
2016. aug. 27. 15:52
6/21 anonim válasza:
Nem mindegyiküket tegezem. Apám felől nekem ők néni és bácsi, mert nagy a korkülönbség, apám 6. a testvérei között, a legidősebb testvére anyai nagyanyámmal kb. egyidős, soha nem ajánlották fel, hogy inkább tegeződjünk, az unokatestvéreimmel tegeződök, anyám felőli nagynénémmel és nagybátyámmal tegeződünk, mert ők fiatalabbak, anyám az idősebb testvér, az öccse 21, a húga 17 éves volt, amikor születtem. A szüleim között egyébként 7 év van apám javára.
2016. aug. 27. 15:52
7/21 anonim válasza:
Laci
:D
2016. aug. 27. 15:53
8/21 anonim válasza:
Tekintve, hogy kb. 40 évvel idősebb nálam, tehát kora alapján akár nagyszülőm is lehetne, nem tegezem le. A neve pedig természetesen Pista bácsi/Ilonka néni.
2016. aug. 27. 15:56
9/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat, nagyon hasznosak voltak! :D Nem fontos tényező, de azért kérdeztem mert épp egy történetet írok és kicsit el akartam vonatkoztatni a saját tapasztalataimtól.
Én mindkét ágon bácsizom/nénizem a szüleim testvéreit, de emellett tegeződünk mert nincs nagy korkülönbség köztük. Plusz hozzájuk illik is a megnevezés szerintem, mert kicsit hagyományosabb neveik vannak (Tóni, Ircsi, Ica, ilyesmik).
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!