Férjem van otthon gyed-en, ami egyre több feszültséget okoz. Mit javasoltok?
1,5 éves a lányunk, 3 hónapja cseréltünk. A gondot a háztartás és a főzés jelenti. Elvileg egyetért azzal a férjem, hogy ezt ő csinálja (ahogy én is tettem korábban) de a valóság más. Főzni nem tud, mert nem hagyja a gyerek, félti hogy megégeti. Ha mégis főz, egy romhalmaz a konyha. Mosni sem tud, mert nem tudja szétválogatni a ruhákat.
Nem azt várom nyilván, hogy tipp-topp lakás, vigyázzban álló játékok várjanak haza. Csak mocsok ne legyen.
Munka előtt és után szeretnék velük lenni, nem a háztartással foglalkozni míg ők játszanak.
Mit javasoltok?
Hülye/mocsok a férjem és minek jött gyed-re típusú válaszok nem nagyon érdekelnek. Nincs időgépünk, így inkább először megoldást keresnék, nem bűnbakot. Attól nem vagyok előrébb.
Igazából én sem értem, hogy kérdező ennyire nem ismerte a férjét?
Amúgy tök jól hangzik, hogy élvezni akarja a gyerekekkel az időt. Élvezné mindenki, de azért el kell végezni a házimunkát is.
Feleségem pl. akkor főzött, amikor a gyerek aludt. Vagy ha akkor mást kellett csinálnia, akkor este kért tőlem egy órát, másfelet, amikor én voltam a gyerekkel és tudott főzni. Kérdező is játszhatna a gyerekkel mikor hazaér, apuka meg nekiállhatna bőszen főzőcskézni.
Egyébként innen üzenem neki (férjként és egy hároméves gyereke apjaként), hogy ő megbukott, mint apa! Olyat vállalt, amit képtelen teljesíteni. És ahogy nézem, föl se nagyon akar nőni a feladathoz, inkább a kérdezőre passzolja le a munkát.
Egyébként főztem már én is a gyerek közelében, sütöttem palacsintát is, és képes vagyok szétválogatni a ruhákat mosáshoz.
Ha esetleg válaszoltál ezek közül valamire, akkor szólok, hogy nem olvastam a válaszokat.
Azt hogy fehéret csak fehérrel, feketét feketével, törölközőt ágyeművel és nem a ruhákkal, ki kell fordítani stb megtaulja kb 5 perc alatt.
A neten vannak jó receptek. Mosogatni te is el tudsz munka után vagy felesben (ha már ő főzött). Egy 1,5 éves gyerek nem tud felmászi a tűzhelyre, illetve a nagyobbik akkor sem nyúlt oda amikor te főztél, nem? Ezek piti gondolok, meg lehet oldai őket, 3 hónap nem sok idő, adj időt a férjedek.
Itt az a baj, hogy ferjed ugy gondol a gyedre mint egy fizetett szabadsagra amig otthon lehet de te ugyanugy csinalj tovabb mindent. Persze elotte is csinalj te mindent, mert ugye te voltal otthon...
Na ezt kell neki vilagosan elmondani hogy ez nem igy megy.
"Mosogatni te is el tudsz munka után vagy felesben (ha már ő főzött)."
Azért megnézném, hogy ha egy férfi panaszkodna, hogy a felesége gyesen van és nem csinál semmi házimunkát, akkor hányan bátorítgatnák, hogy hát te is el tudsz mosogatni munka után, meg tanítsd meg ruhát válogatni, meg főzzél meg hétvégén előre, hogy neki csak fel kelljen melegíteni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!