Férjem van otthon gyed-en, ami egyre több feszültséget okoz. Mit javasoltok?
1,5 éves a lányunk, 3 hónapja cseréltünk. A gondot a háztartás és a főzés jelenti. Elvileg egyetért azzal a férjem, hogy ezt ő csinálja (ahogy én is tettem korábban) de a valóság más. Főzni nem tud, mert nem hagyja a gyerek, félti hogy megégeti. Ha mégis főz, egy romhalmaz a konyha. Mosni sem tud, mert nem tudja szétválogatni a ruhákat.
Nem azt várom nyilván, hogy tipp-topp lakás, vigyázzban álló játékok várjanak haza. Csak mocsok ne legyen.
Munka előtt és után szeretnék velük lenni, nem a háztartással foglalkozni míg ők játszanak.
Mit javasoltok?
Hülye/mocsok a férjem és minek jött gyed-re típusú válaszok nem nagyon érdekelnek. Nincs időgépünk, így inkább először megoldást keresnék, nem bűnbakot. Attól nem vagyok előrébb.
"Elvégre Te vagy a nő, akinek bármi is legyen, vannak otthoni feladatai is."
???
A férjem élvezi az otthonlétet. Játszik a gyerekekkel, mennek játszótérre, játszóházba, állatkertbe. A nagy 7 éves fiú, ő is nagyon évezi hogy apa otthon van.
És persze, nyilván nem úgy gondolom hogy én hazaérek és onnantól egy tányért nem teszek odébb. Heti 1-2x felkelek reggel, összekészítek valami tepsis kaját és csak be kell kapcsolni a gázt.
Én úgy főztem, hogy nagykondér krumplifőzelék 3 napi is elég. Feltétet könnyen eltudta készíteni, virsli, főtt tojás. Vagy sütőzacskóba sűlt hús. Levest hétvégén fôztem azt is nagy kondérral a levét kiporcióztam és lefagyasztottam.A benne főtt zöldségek a hússal .. Tádám.. Kész az étel. Heti 1-2 nap hideg koszt. Vagy a tészta is gyors.
Amúgy a férfiak nem tűrik a háztartási felafatokat sokáig...
egyszerű recepteket talál a neten
mosást meg max szétválogatod, külön kupacba teszed, ő meg kimossa.
Nő vagyok, én sem tűröm, de nekem nem csinálja meg senki a hamit, meg kell csinálnom. Senki sem azért kaparja a szart, mert az a hobbija.
Mert ugye nevetséges azt feltételezni, hogy amikor te voltál otthon, akkor a férjed kelt fel munka előtt, és dobott össze valamit, amit neked csak a sütőbe kellett dobnod.
szerintem állandó fejmosást kapna tőlem
ha nekem ment akkor neki is
leszarnám h ő élvezni akarja azt az időt
okos időbeosztással neki sem lenne gond csak ö pasi és hát nehogy már...
másik megoldás h abszolút nem csinálsz semmit
nálam ez volt a 2. lépés
és ez jött be mert se vásárolni se mást nem csináltam pont ahogy ö mikor én voltam a gyerekkel itthon
kb 1 hét alatt rájött h nincs kaja nincs tiszta ruha mocsok van és bizony nem fogom megcsinálni helyette
kiírtam a napi rendet neki órára pontosan :)
alap recepteket
és voilá nem kellet két hét és belejött
azóta persze én is besegítek neki :)
és működik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!