Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Megfogok kattanni itthon. Nem...

Megfogok kattanni itthon. Nem bírom basszus?

Figyelt kérdés

Elegem van. Van egy 63 éves anyám. Én 20 vagyok. Most megyek egyetemre amit magamnak fogok állni. Mindent!!

320 pontom lett jogi karra de nem vettek fel államira így önköltséges lesz.

Mr fél éve másból sem áll az életem mint itthon vagyok, tanulok, dolgoztam egész júliusban, rohangáltam a koli jelentkezés miatti papírokért de nem vettek fel. Első vagyok várólistán. Most meg lesz a méltányossági kérelem beadása de anya nem akar semmit segíteni. 348 pontom van a szoc pontokkal együtt, tehát 28 pont körül kapnék méltányosságin amivel már lehet bejutnék és így nem kéne fizetnem az albérletet csak a kolit. De anya leüvöltötte a fejem hogy hagyjam már őt ezzel békén, ő nem fog mégegyszer elmenni a papírokért. Azt mondja intézzem el magamnak. De hogy intézzem el?? Nekem nem adják ki az Ő nyugdíjas papírjait. Anya a férjével nincs jóban ( erre is kapok pontot..) és ő sem akar elmenni a nyugdíjas igazolásáért. Most ezt miért kell velem?? Így is felkell vennem a diákhitel 2-t, de ha most nem segítenek akkor az 1-et is. Miért kell így megnehezíteni???

Miért van ilyen undorító szar családom?

Irigylem azt akit a szülei támogatnak...engem senki sem.

Mit csináljak? Megkattanok itthon. Nem bírom..koliba akarok már menni jó messzire...

2016. aug. 13. 16:42
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
84%

Ha ennyire eroskodsz hogy nem adjak ki akkor irasatok egy meghatalmazást hogy neked is kitudjak adni a papirokat.

Meg az h nem tamogat téged. Ez nagyon sok dolog kell h tudjon segíteni. 63 éves es nyugdíjas arra belegondoltal h lehet h a nyugdija igy is kevés es azt nem akarja erre felhasznalni hanem inkább a lakhatast es az etelt biztositja belole?

2016. aug. 13. 17:53
 22/30 anonim ***** válasza:
85%

Nekem is a meghatalmazás jutott eszembe... Az nem működik?

Ha nem hajlandó segíteni, akkor nem tudsz mit tenni. De próbálj lehiggadni, és megértetni vele, hogy mi múlik rajta!

Megértem, hogy ideges vagy, itt is dől belőled az ideg, felteszem anyukádat sem a szebbik hangodon kérted.

Ha nem tudod meggyőzni, akkor, ha tényleg 100%-ig elhivatott vagy, és nem jött szóba màs út, akkor felveszel kettőt, ha nincs más megoldàs.

Hidd el sokan tanulnak így, még többen munka mellett. Barátnőm is munka, majd kisgyermeke mellett végezte ez a jogot, szóval nem lehetetlen! Csak tovább tart maximum :) De ez is egy lehetőség.

Azon, hogy milyen családot kapunk, nem rajtunk múlik. Szívàs az élet sokszor, lesz még mikor visszasírod ezt, bár ne lenne nagyobb problèmád, de a dühöngés, az önsajnálat, és a körülményeink miatti sirànkozás sehova nem vezet.

A legfontosabb, hogy nyugodj le, kicsit csinálj mást, ami kikapcsol (hallass zenét, fuss, sétálj, nézd meg a naplementét,ami jól esik) aztán holnap beszélj anyuddal nyugodtan, higgadtan. Ha nem hajlandó, akkor eldöntöd hogyan tovább. Halaszthatsz egy èvet, dolgozhatsz addig kicsit, vagy megpróbálod munka mellett, vagy felveszed a hitelt. Ez van!

Drukkolok!

38N

2016. aug. 13. 18:11
 23/30 anonim ***** válasza:
73%

Itt miért nincs pályaalkalmassági!?

A kérdező elvégez egy egyetemet, nyakig eladósodik, és mindezt úgy, hogy ilyen mentalitással sose lesz jogász.

Oda kell az, hogy tudj másokra hatni, tudj érvelni, meggyőzz vadidegen embereket az igazadról. Legyél higgadt, udvarias és simulékony.

Kár ilyen embernek pénzt ölni a jogi pályába, kútba is dobálhatná.

De az se ártana, ha tudná a kérdező, hogy 8 éve 5 millió kellett, hogy valaki társuljon egy ügyvédi irodába. Ezért lesz a többség pl. jogi asszisztens minimálbérért közjegyző vagy behajtó mellett.

2016. aug. 13. 18:39
 24/30 anonim ***** válasza:
7%
micsoda gondjaid vannak tesó hihetettlen . nem jártam egyetemre nem is dolgoztam még sose 25 éves vok és havi 4 kilót keresek :) ne kérdezd miből de keresek . és ez a minumum. te egy szerencsétlen vagy aki ezzel akkar kitörni. ülj le azt csendbe majszold el a kekszedet
2016. aug. 13. 19:02
 25/30 anonim ***** válasza:
1%
utolsó vagyok mi a f--sz-ért pontoztatok le?
2016. aug. 13. 19:41
 26/30 Egyenes út ***** válasza:
84%

Azért,mert rossz választ adtál.;;)

2016. aug. 13. 19:42
 27/30 anonim ***** válasza:
86%

Apád hol van? Rokonok nem tudnak segíteni? Ha nem megy akkor felveszed mind a kettőt és albérletbe mész ami nem lesz könnyű de ki tudod bírni. Szerintem ne foglalkozz a szüleiddel, nem fogod tudni rávenni anyádat arra hogy hozza el a papírt ha nem akarja hogy egyetemre menj, 43 évesen szült amyádés képtelen volt megteremteni a feltételeket ahhoz hogy te tanulj később. Egy kis alázatot kellene tanulnod, mert akkora az arcod mint azoknak a gazdag lányoknak akik budai villákban nőttek fel és éretségire Mini Coopert kapnak.

Egy 25 éves nő

2016. aug. 13. 20:32
 28/30 anonim ***** válasza:
84%

Kissé visszább kellene venned a stílusodból. Ha ennyire a jogra akartál menni, hogy a 63 éves anyudat ugráltatod, akkor tanulhattál volna kicsit jobban is, hogy bejuss rá.

Egyébként is, a jogra elvileg okos emberek mennek. Ha annyi eszed nincs, hogy 2 évet halaszthatsz is a beiratkozás után, akkor javaslom gyakorolj a következő munkádra:

"Sült krumplit kérsz a sajtburger mellé?"

2016. aug. 14. 13:09
 29/30 anonim ***** válasza:
Te jo eg, aki ilyen idegbeteg, az jogi karon az elso felevben kibukik, az tuti. Ugy meg mar nem is lesz szukseg kollegiumra.
2016. aug. 14. 22:48
 30/30 A kérdező kommentje:
Jójó :)
2016. aug. 14. 22:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!