Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » El kellenne mondanom a testvér...

El kellenne mondanom a testvéremnek hogy az anyám terhes?

Figyelt kérdés
Még nekem sem mondták el a szüleim a dolgot, de megtaláltam a pozitív terhességi tesztet. Szerintetek el kellene ezt mondanom a nővéremnek? Vagy ehhez nincs jogom? Mert igazából több olyan dologról is tudok a családtagokról amiről ők azt hiszik, hogy titokban tartják.. pl az apámról is tudom, hogy már évek óta cigizik és ezt titkolja az egész család elől, mégsem mondtam még el senkinek mert úgy érzem, hogy ez nem az én titkom és nincs jogom ahhoz, hogy ezt én osszam meg mással. De most valahogy úgy érzem, hogy erről a terhességről a nővéremnek is tudnia kellene mert már elég idősek a szüleim, és ha úgy döntenek, hogy megtartják a babát, akkor az elég nagy hatással lesz a testvérem és az én életemre nézve is mert már mindketten felnőttek vagyunk, és ha aztán bármi történne a szülőkkel, az a gyerek a mi felelősségünk lesz. Szóval most nem tudom, hogy mi legyen. A szüleimnél nem merek rákérdezni, mert gondolom okkal tartják vissza a hírt... szerintetek mit kellen tennem?

2016. aug. 12. 18:27
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
90%

Nekem volt már ál-pozitív tesztem, mint kiderült, petefészekcisztára reagált a teszt.

De még az ovuláció is okozhat halvány pozitív tesztet.

Továbbá lehet meg sem tartanák, ha úgy van.

Az is lehet, hogy anyukád barátnője, kolléganője, vagy valami rokon tesztelt nálatok, mert nem szeretné, ha otthon tudnának róla, vagy nem akart egyedül tesztelni,stb.

Én nem hoznám kellemetlen helyzetbe anyámat, esetleg később rákérdeznék direktben nála.

Semmiképp nem egy harmadik félnek adnám ezt ki.

2016. aug. 12. 20:44
 12/13 anonim ***** válasza:
21%
Testvérek vagytok, miért ne mondhatnád el neki? Úgy értem, ha akarod. Nem tudom mennyire vagytok közel egymáshoz, de ha egy normális kapcsolatotok van simán megbeszélhetitek. Ha meg van közöttetek némi távolság akkor megvárhatod, hogy mi fog történni. Ha megtartják, pár hónap és úgysem lesz titok. Jogod abszolút van hozzá el mond neki. Ez attól függ, hogy ti milyen kapcsolatban vagytok egymással. De tudnia nem muszály szerintem.
2016. aug. 13. 01:02
 13/13 anonim ***** válasza:

Csak annyit mondhatsz, ami biztos.

Hogy találtál egy pozitív terhességi tesztet. Nem láttad, hogy ki csinálta, az, hogy anyádé, csak következtetés.

Csak arról szabad egyáltalán vitatkozni is, amit a saját szemünkkel láttunk.

2016. szept. 10. 18:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!