A házasság = börtön?
El nem tudom, azt képzelni, hogy valaha is ilyesmire adjam a fejem, ez több okból is adódhat:
1: Fiatal vagyok (22).
2: Még nem volt tartós kapcsolatom.
3: Mivel nem volt komoly kapcsolatom, ezért félek, hogy nem tudom kiélni magamat.
Nyilván el se tudod képzelni ha nem volt még komoly kapcsolatod.
22 éves fiúkét hova akarsz házasodni? Bőven ráér az egész kérdés, éld ki magad, el fog jönni az a pont, mikor megunod és szeretnél komoly kapcsolatot vagy többet.
A "hagyományos nemi szerepek" szerint: nő egymaga mos-főz-takarít, pasi semmi otthoni munkát nem csinál, viszont annál jobban szeret egyedül eljárni a kocsmába, a nő meg nem tud eljárni sehova - na úgy biztos börtön.
De ismeretségi körömben van sok olyan pár is, akik másképp csinálják: igazságosan megosztják a házimunkát, továbbra is együtt járnak el bulizni, megtartják a barátaikat, megvan a kölcsönös tisztelet és továbbra is tetszeni akarnak egymásnak (mindketten) - számomra ők nem tűnnek úgy, hogy börtönben élnek.
Szerintem ez hozzáállás kérdése.
"Az embereknek általában (tisztelet a mázlista kivételeknek) nem szokott házassággal végződni az első komoly kapcsolata, mert a kapcsolatokat (meg később az együttélést) is tanulni kell, és az ember hajlamos elszúrni az elején. "
Ez egy akkora undorító téveszme, és mégis rohadt sok ember vallja ezt a baromságot. Nyilván a legtöbb első komoly kapcsolatból nem lesz házasság, de ennek inkább matematikai oka van, hogy mennyi az esélye olyanba futni, akivel rendben vannak a dolgok. Ha viszont sikerül a megfelelőt megtalálni, akkor nem lehet elszúrni, elszúrni csak a képmutatáson alapuló kapcsolatokat lehet. Arra gondolok például, hogy ha valaki rosszat mond a párjának, és összevesznek miatta, akkor ha tényleg a megfelelő párosításról van szó, akkor úgyis kibékülnek.
Nekem nem tetszik a házasság intézménye, soha nem voltam házas és nem is vágyom rá.
30/n
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!