A feleségem igyekszik eltávolítani mellőlem azokat az embereket, akiket kedvelek, akik engem kedvelnek. Mit tudok tenni ellene?
A feleségem igyekszik eltávolítani mellőlem azokat az embereket, akiket kedvelek, akik engem kedvelnek. Mit tudok tenni ellene?
Több, mint 10 éve vagyunk házasok, és mindig ezt csinálta. Gyerekkori barátom is már eltávolodott tőlem, mivel párom folyton kiverte a itthon a balhét, ha közös programot szerettünk volna a barátommal és családjával. A facebook-on egyetlen megosztásomat sem lájkolja, viszont megnézi, hogy kik tették. Csinosabb, hozzánk közel álló hölgy ismerőseink képeire sem reagálhatok semmit (lájk, hozzászólás). Mikor kérdem, miért teszi, azt mondja, hogy nekem mindenki más fontosabb, mint Ő. Pedig természetesen nem így van... egyelőre.
Zoli
10 es válaszoló a kérdező nem ilyen jellegű kommira gondolt "szerintem" mivel nem ilyen pl hozott fel.
Pl nak csinosabb női ismerősnek...
Ez a csinosabb szó szerintem mindent még magyarázott
Akik olvastak kicsit a sorok közt is, azok rájöhettek, hogy sokkal több probléma van, mint a fentebb leírtak.
Hogy miért vettem el? Mikor megismertem, még a nevét sem tudtam, de azt már igen, hogy rossz házasságban él. Siralmas gyerekkora volt, menekült otthonról. Hozzáment az első pasihoz, aki elvette, aki egy igazi p...(nem írhatom ki a szót) volt. (bocs, tapasztalatból mondom) A lényeg, hogy hozzám hasonlóan Ő is szeretetre vágyott.
Összeköltözésünk után volt negatív változás, majd közös gyermekünk megszületése után újabbak. Igen furcsa dolgok voltak a családban, de mivel elvált, gondoskodnom kellett Róla, két nevelt-, és egy közös gyermekünkről.
Szerettem! Imádtam! Majd, mikor még a csillagot is lehoztam Neki az égről, engem hibáztatott, hogy sötét van éjjel... Többet nem tudtam tenni.
Beszélgetni próbáltam már Vele a problémáinkról, de mára leszoktam róla. Elegem lett abból, hogy beszélgetésünk végére szinte még az ózonlyuk növekedése miatt is én vagyok a hibás. Ha érzi, hogy nagy a gáz, fenyeget, amivel úgy gondolja, hogy fenyegethet. Ha látja, hogy válás lehet, akkor egy kiadós sírás után minta feleség lesz (meg ne kövezzetek most ezért a kijelentésemért! :) ) úgy pár hétre.
Látom, néhányotok fennakadt a csinos hölgy ismerős(ok) kérdésén. Nem, nem csajozásról van szó, bár tagadhatatlan, hogy az itthoni állapotok miatt nagy hatással van rám, ha egy nő észrevesz, vagy csak egyszerűen kedves hozzám, kedvel engem. Felhozhattam volna példának a nyugdíjas kolléganőmet is, de mikor írtam, épp nem ő jutott az eszembe :)
Hagyjam el? Váljak el? Igen, naponta 100x megfordul a fejemben. Boldoggá akartam tenni, és kudarcot vallottam. Át kellene adnom valakinek, akinek talán sikerül... de itt vannak az anyagiak. Életünk munkája egy házban van, ami meglátásom szerint értelmes áron eladhatatlan, viszont van még vagy 8 év uzsorakamattal megspékelt OTP hitelünk rá. Külön egyikünk sem tudná fizetni, úgyhogy eddigi életünk munkáját vinné a bank. Kezdhetnénk negyvenegynéhány évesen nulláról. Persze ez is jobb talán, mint a vegetálás egy rossz kapcsolatban...
Köszönöm a válaszaitokat. Főleg a segítőkészeket! :) Érdekes amúgy olvasni, hogy ugyanazokat a mondatokat mennyire másként tudják az emberek értelmezni. Persze amit írtam, félinformáció volt, amihez mindenki hozzátette a saját gondolatát tapasztalatai alapján.
Zoli
Kedves Zoli!
Elvben életed nagyobbik része még hátravan.
Így akarod leélni?
Vergődsz egy rossz kapcsolatban, nevelsz 3 gyereket, amiből 1 a tiéd.
Minden nappal romlanak az esélyeid a normális párkapcsolatra.
Most még időben lenne változtatni.
A tetves anyagiak ne tartsanak vissza, a múló éveidet semmi nem pótolhatja, azokat nem lehet forintosítani.
Hagyd a házat az asszonyra, költözz a szüleidhez, vagy albérletbe.
Anyagiak miatt inkább a szüleidet javasolnám.
Nagyon hamar fogsz találni olyan nőt, aki boldoggá tesz és még lakása is van.
Fizesd a törlesztés felét, aztán 8 év múlva adjátok el a házat és osztozzatok a pénzen.
Olyan emberként mondom ezt neked, aki ha tehetné, visszaforgatná az idő kerekét és időben lépne.
Ma már késő.
Azért tette ezt, hogy elmart mindenkit, mert "szeretetre vágyott". Átesni a ló másik oldalára gondolom nagyon könnyű ilyen esetekben.
Ez egy séma, ami szerint így tett, egy rossz működési modell.
Rossz mintákat látott otthon vagy környezetében.
Nem olvastam végig az összes választ, párterápia segíthetne ezen, vagy egyéni terápia, amelyben rádöbbentik arra, hogy probléma van és hogy nem a másikat kisajátítva-birtokolva és ilyen önző módon kellene szeretni.
Úgy tűnik, hogy ezt ő nem érzi problémának.
Én a szakembertől történő segítségkérésről még megpróbálnék beszélni, ha semmi nem vezet eredményre, akkor pedig válás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!