Mindenkinek vesz anyu-apu lakást?
Nyilván nem mindenkinek vesznek a szülei lakást, mivel a többség nem teheti meg.
Én sem kaptam saját lakást ajándékba, a párom sem kapott.
Viszont van olyan ismerősöm, aki kapott, úgy hogy valamilyen örökségből vettek a szülei egy lakást és kiadták albérletbe, ameddig még otthon lakott.
Aztán mire oda jutott már egy tehermentes saját lakással tudta kezdeni a saját életét. Tudtak rövid időn belül házasodni és gyereket is vállalni, mivel erre már nem kellett költeniük.
Van olyan ismerősöm is, ahol úgy jutott saját lakáshoz egy lány, hogy a szüleik válása után apuka elköltözött, majd anyuka is az új pasijához. Így a lakás megmaradt neki meg a testvérének. Ilyen esetben nem vásároltak új lakást mégis külön költöztek.
Hatalmas segítség egy saját lakás, úgyhogy aki a szüleitől kap az nagyon-nagyon szerencsés. Egy idő után amúgy sem egészséges, ha valaki a szüleivel él együtt. Sajnos hiába lenne igény mindkét félről nálunk a költözésemre, nem tehetem meg még egyelőre.
Magyarországon nagyon alacsonyak a bérek, ehhez képest nagyon magasak az albérleti díjak/lakás árak.
ott tartunk, hogy két egyetemet végzett fiatal is épp hogy meg tud élni albérletben, külön lakásról nem is álmodva.
arról meg ne is beszéljünk, hogy akinek csak szakmája van, annak mire elég a fizetése.
nagyon szomorú, de a családok nagy része nem tudja támogatni ebben a gyerekeit, hogy lakást is vegyen nekik.
én szerencsés helyzetben vagyok: a szüleim és a nagyszüleim már gyerekkorom óta gyűjtögettek lakáskasszára. így 18 éves koromra összegyűjt annyi, hogy meg tudjak venni egy panel lakást. nagyon hálás vagyok nekik. én kertes házat szeretnék, ezért még gyűjtögetek. de már a pénz nagy rész megvan, hála nekik.
de ez tényleg elég ritka, nem nagyon ismerek senkit a barátok közül,akik ilyen helyzetben lennének.
ha sikerül elköltöznöm és nekem is lesz gyerekem, akkor én is igyekszek félretenni neki, hogy könnyebb legyen a dolga, ha felnő.
ha tegyük fel havi 20 ezret félreteszek 18 éven keresztül, az több mint 4 millió forint. ha erre rájön a kamat meg minden, akkor egy megyeszékhelyen egy kevésbé központi panel már kijön belőle. ha kicsit még gyűjtenek hozzá,akkor egy jobb is. szóval nem lehetetlen kisebb fizetésből sem félre rakni. havi 20 is sok, de ha azt nézzük ketten vagyunk rá(a két szülő.azaz fizetésenként 10 ezer forint). szóval azért lehet nélkülözni szerintem.
én kaptam, a férjem is.
örülünk is neki, mint majom a farkának, sokkal könnyebb volt így elkezdeni az életünket.
23as vagyok:
azt hozzátenném, hogy én egyke vagyok, a szüleim nagyon spórolósak (pedagógusok amúgy), és a férjemnek van ugyan tesója, de a szülei jómódúak, bár nem gazdagok.
Irígykedsz?? Szüleidnél reklamáljál....én kaptam lakást és a mi gyerekeinknek is veszünk majd nyilván.
Az én szüleim,hülyére dolgozták magukat anno, mikor pici voltam.Az első autónk kispolski volt.10 év alatt felfejlődtekúgy, hogy új bmw-t vásároltak.Anno panelban laktunk s, szintén ez idő alatt át költöztünk zuglóba kertesházba.Ők ma már 60 évesek, van 3 családi házuk 14 és 16 kerületben,illetve 3 nyaralójuk.Én is kaptam 2 lakást anno.Most költözünk a férjemmel kertesházba.Dolgozunk ezerrel, úgy ahogy anno a szüleim is tették.Még kb 4-5 év és hátradőlünk,ennyi,Apuék példáját követve, 40 éves korunktól, nem fogunk dolgozni,csak úgymond "szüretelünk",élvezzük annak a gyümölcsét,amiért az elmúlt hosszú években kemény munkával megteremtettünk magunknak.Hozzáteszem, mi nem irodisták vagyunk, én már akkor dolgoztam cukrászként mikor az érettségit mellette levelezőn elvégeztem.Jelenleg van egy Pub-unk Budapesten, és egy autószerelő műhelyünk...Lehet irígykedni,de gondolom mi akkor is dolgoztunk mikor más éjjel bulizott és huszonévesen még nem volt egy munkahelye sem...
Így könnyű, hogy apu anyu párttagok voltak aztán alád pakolták...
Életképtelenek az ilyen emberek, a kaját is a szádba rakják biztos
@ 16:32
Ne irigykedj kérdező. Te is vernéd a segged a földhöz örömödbe, ha mindent a szüleid alád raktak volna. De sajnos nekünk nem ez jutott...
"Lehet irígykedni,de gondolom mi akkor is dolgoztunk mikor más éjjel bulizott és huszonévesen még nem volt egy munkahelye sem."
Mondjuk azt is hozzá kell tenni, hogy van aki legalább annyit dolgozik életébe mint ti, vagy többet is, még se megy vele semmire, mert nincs ott anyuci meg apuci hogy nyomja a kezdőtőkét a gyerekek vállalkozásába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!