Mindenkinek vesz anyu-apu lakást?
Nekünk nem vesznek, de besegítenek amivel tudnak az önerőbe, különben itt a főváros környékén rohadhatunk ketten az albérletben, fizetve horribilis összegeket a parazita tulajnak.
Ezzel nagyon szerencsésnek érezzük magunkat.
13-as, szép gondolatok, de ha mindenki így gondolkodna, akkor egy vékony réteg, kb. a lakosság 10-15%-a vállalhatna gyereket, a többi pedig nem... Ráadásul a "minden" eléggé tág és egyben relatív fogalom. Ahogy mondtam, nekünk nem vesznek lakást - ha vennének, örülnénk, de így sem várom el, és úgy érzem mindent megkaptam.
Abban egyetértünk, hogy a 4-5 gyerek a semmire, vagy egyenesen a nyomorra vállalni teljesen értelmetlen. Azt is tegyük hozzá, hogy ezek az emberek nem azért vállalnak, mert annyira végiggondolják a saját és gyerekeik jövőjét...
13: Azért a nulla segítség és a lakásvásárlás között még elég sok szint létezik.
Szerintem a lakásvásárlás nem alapvető szülői kötelesség. Az is lehet nagyon jó szülő, aki nem tudott lakást venni a gyerekének. Nem mindenki gyerekgyár, aki nem vett lakást a gyerekének.
Nekünk nem...
7 éve fizetünk havi 40 ezer lakástakarékot, plusz 10-20 ezer megtakarítási számlára, hogy bútorra is legyen pénz.
Jövőre már meglesz a saját házunk :)
Van pár ismerősöm akinek vettek amúgy, kb 3-4, de a többségnek nem, max belesegítettek valamit.
20:30
Mondta valaki, hogy szégyelld magad? Senki. Nem felelőtlenség saját lakás nélkül gyereket vállalni, tekintve hogy egy maréknyi emberen túl keveseknek van ténylegesen saját háza a gyermekvállalási korban. Mert ilyen alapon az is felelőtlen, aki a hitelt fizeti - hány devizás is dőlt be? Nekik "saját" lakásuk volt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!