Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Az anyukám állandóan takarít...

Az anyukám állandóan takarít és tőlem is ezt várja. Most akkor engedelmeskedjek? Normális egyáltalán?

Figyelt kérdés

Ma nem voltam suliban és már reggel azzal keltett mikor elment dolgozni hogy ugye kitakarítok. aztán felhívott még kétszer hogy tegyek rendet. ő takarítás mániás. minden nap porszívózik, 3szor-4szer felmos, minden nap legalább 2szer megy a mosógép (fölöslegesen mos türölközöket meg mindent amit meglát felkapja és teszi a gépbe), konyha+fürdö teljes átmosása.

Én nem szeretek takarítani, de nem vagyok koszos. Csak nincs kedvem hozzá meg egy rongyot használ az egész lakásra és hát ez nekem nem túl gusztusos.... most kitarítsak neki?

szerintem bolod, szerintettek?

2010. ápr. 16. 13:17
 1/10 anonim ***** válasza:
nah,nálam ezzel annyit ért el,hogy megtanultam "látszatrendet" csinálni...
2010. ápr. 16. 13:21
 2/10 anonim ***** válasza:

fogalmad sincs arról hogy ez egy kényszerbetegség ugye? én is ilyen vagyok,és egyszerűen nem bírom elviselni ha kupi van,és kosz,elég egy kis por az asztalon már le is törlöm!!!!!!!!! annyira idegesítő,nem lehet hogy élni..egyszerűen nehéz,mert akkor érzem én is jól magam ha gyönyörű rend van. takaríts ki,van időd nem? boldog lesz..:)én az lennék.

Üdv: 1 honapos km

2010. ápr. 16. 13:23
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha rendetlenség van,akkor tégy rendet,ami zavaró.
2010. ápr. 16. 13:26
 4/10 anonim ***** válasza:
47%
Leesik a gyűrű az ujjadról ha kitakarítanál esetleg? Anyukád dolgozik,te otthon vagy vagyis a netezésen kívül semmit nem csinálsz..Miért bolond anyud,mert rendet rak,és nem akarja,hogy koszos legyél?Inkább örülnöd kéne,mert sok helyen a szülő is leszarja,hogy rend van-e,van -e tiszta ruha vagy étel..1 óra alatt simán kitakarítasz és a végén anyud sem fog morogni,hogy erre sem vagy képes,hogy valamire megkért megcsináld...
2010. ápr. 16. 13:28
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, hogy kicsit tisztaságmániás, de még mindig jobb mintha 1 porszemet sem törölne le. Szerintem tedd meg neki, ennyit megérdemel.

Anya minden nap porszívózik és minden hétvégén letörölgeti a port. :D

2010. ápr. 16. 13:28
 6/10 anonim ***** válasza:
Oké, hogy takarít, mint az őrült! De honnan van ennyi ideje, hogy naponta porszívózik, 3x 4x felmos??? Nagyon ráérhet!!!
2010. ápr. 16. 13:35
 7/10 anonim ***** válasza:
Hmmm...Örülj, hogy anyád egyáltalán takarít, mert az enyém nem igazán. 14 éves létemre ezért nekem kell nekiállnom kipucolni a házat, ha nem akarok koszban élni. Gyűlölöm. Ez életem egyik legnagyobb traumája. És itt nem csak a takarításról van szó. Nem kívánom senkinek.
2010. ápr. 16. 13:55
 8/10 anonim válasza:

Hallod, enyém is iylen..

21 éve azt hallgatom éjjel nappal, hogy tegyek rendet a szobámban. Hazajön, első szava h rakjak rendet, mielött elmegy, akkor is hajtogatja :D

És nálunk mégrosszabb a helyzet, mert 1 házban lakunk az ő anyukájával is (nagymamám), csak ő a felső szinten, na ő mégrosszabb :D ő nyugdijas, unatkozik, és reggel 5 kor már porszivózik, sokszor arra kelek :D De minden nap.

Meg lejön hozzánk is ha nem vagyunk itthon, hogy itt is rendet tegyen :D

Sőőőt, a szomszédban laknak Anyu tesója is családjával, oda is lemegy minden nap takaritani :D

szóval ne tudd meg mi van itt :D

2010. ápr. 16. 14:05
 9/10 anonim ***** válasza:
Hát nézd, sztem ha mindennek megvan a helye a lakásban, és minden vissza is van téve egyből a helyére használat után, akkor nem alakulhat ki nagyon rendetlenség, és csak néha-néha kell áttakarítani mindent.Nálunk ez elég jól bevált, holott én fiú vagyok, csak a szüleim sajnos mindketten súlyosan lebetegedtek tartósan, ezért nekem kell mindennel foglalkoznom.Mondjuk tényleg kicsit takarításmániásnak tűnik anyukád, h napi többször fölmosás, én egy nap egyszer mosok föl, porszívózás ritkábban, de igyekszem nem nagyon a szőnyegre lépkedni xD Igaz,tkp. utálok takarítani, de kénytelen vagyok, mert úgymond igényes vagyok a környezetemre.A lényeg, h ha mindenki vigyáz a alkásban, akkor kevesebb takarítani való keletkezik úgymond.Mondjuk az, h mindenhez ugyanazt a rongyot használja, hmm....az tényleg nem vmi higiénikus, főleg ha a konyhában is ugyanazt, mint pl. a fürdőben.... 25 /F
2010. ápr. 16. 18:11
 10/10 anonim ***** válasza:

Nem tudom, hogy hány éves vagy, de esetleg mondhatnád neki, hogy nem érsz rá mindig takarítani és fáradt vagy hozzá vagy szerinted rend van.

Én biztos, hogy nem bírnék folyton sikálni.

Egyébként, ha nincs különösebb oka -pl. sok macska a lakásban stb.-, hogy állandóan sikáljon, akkor tisztaságmániás. Ezt csak orvos tudná kezelni, de általában a betegek nem hajlandóak elmenni hozzá.

2010. ápr. 18. 20:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!