Az egyik rokonom, aki egyben az egyik barátom lop tőlem. Még nem szóltam neki, de egyre nagyobb értékű tárgyakat tulajdonít el, és a legbosszantóbb, hogy sunyin?
Unokatesóm, aki nem mellesleg alkoholista ugyanezt csinálta. Eleinte kisebb dolgokat vitt, aztán pár száz EU félretett pénzem, amit csak ő vihetett el, mert senki más nem volt ott aznap nálunk.
Lementem hozzá, először kértem szépen. Nem adta, tagadta hogy elhozta. Aztán leszartam mit mond, elkezdtem átkutatni a szobát, rövidesen meg is találtam a pénzt. Össze vissza hazudozott róla, hogy XY-tól kapta. Felhívtam XY-t, kiderült hogy kamu a szöveg, mint ahogy előre tudtam.
Asszem hogy pofon nem csattant, pedig kijárt volna. Azóta nulla kapcsolatot tartok fent vele.
3# nehogy már az ártatlan felet hibáztasd..talán nem kéne lopni !! főleg nem barátoktól /rokonoktól..de nyilván idegentől sem.
kérdező: egyértelmű,hogy szakítsd meg a kapcsolatot vele. a bizonyítékot meg mutasd meg a családnak,hogy ők is vigyázzanak magukra. joguk van tudni,hogy kit engednek be az otthonukba.. és mondom, ne találkozz vele többet.
sajnos én is tudok példát rá,ahol a lány a testvéreit lopta meg. persze tagadta, de kiderült,hogy tényleg ő volt. az ilyen nem változik, hiába mondja meg. elég mélyre kell süllyedni ahhoz,hogy családtagot lopjon meg az ember. szóval szakítsd meg a kapcsolatot. más megoldás nem nagyon van.
Simán feljelenthettétek volna, mivel nem közvetlen vér szerinti rokon, így ez nem is lett volna példa nélküli. Igazából, mivel ezeknek az eseteknek előfordul, hogy elmérgesedő kapcsolat a következménye, így szerintem a későbbieket tekintve nem jó, hogy nincs hivatalos nyoma az ügynek. Főleg, ha bemész a lakásába és onnan te is elviszel valamit, ami te tudod, hogy ő lopta el, de később nem biztos, hogy kétség kívül tudod bizonyítani, hogy a tiéd volt (pl. ilyen lehet a pénz). Jó dolog, ha ezek után megvan a valutaváltóban kapott blokk az Euróról! Vagy megvan az adott tárgy vásárlása során kapott blokk, esetleg a jótállási jegy róla, vagy számla.
Én lopás esetén, ha barát csinálná, elsősorban a rendőrséghez fordulnék, mivel barátnak hitt emberben, már eddig is számtalanszor csalódtam nagyot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!