Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Bunkóság ha elmegyek látogatób...

Bunkóság ha elmegyek látogatóba megnézni egy rokonom gyerekét és ezt mondom?

Figyelt kérdés
Először is külföldön élek, semmi kedvem nem volt, de épp abban az országban voltam ahol élnek. Mit kell nézni egy gyereken? Szinte mindegyik ugyanúgy néz ki. Megkérdezik, hogy szeretném-e megfogni. És nem szószerint idézve azt mondom, hogy "jól fekszik ott, nem". "De-de fogs meg". "Nem szeretném." És ezen megsértődtek. Miért jó nekik ha megfogom?
2016. júl. 13. 16:39
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem voltál bunkó. Nem válaszoltál csúnyán, csak megmondtad, hogy nem szeretnéd megfogni. Sok szülőnek egyszerűen érthetetlen, hogy miért nem akarják megfogni az ő egyetlen drága babucikájukat, na ők azok, akik megsértődnek ha netán olyat teszel/mondasz amiből kiderül, hogy neked nem az ő gyerekük a világ édeskicsikincse. Ne pörögj rajta, főleg ha nem is közeli barátaid.

Nekem ősszel fog szülni egy kedves barátnőm, természetesen el fogok menni meglátogatni. Remélem, hogy a férje nem fog megsértődni ha nem fogdosom és nem ajnározom majd a gyereket, mivel nem igazán érdekelnek (a barátnő ismer és emiatt biztos, hogy nem fog erősködni, hogy de fogd meg stb.). Igazából a barátnőm hogyléte érdekel inkább, nem a gyereké.

2016. júl. 13. 19:55
 12/21 A kérdező kommentje:

Én sem várom el kogy simogasák a macskámat vagy kutyámat vagy a lakásom falát vagy kocsim Fényezését vagy a órámat fogdossák. Mert nekem ez a legérdékesebb.

Mondtam, hogy gratulálok, szép kislány, ajándékot is adtunk. Megfogni nem szerettem volna. Attól még tisztelem, hogy nem akarom megfogni.

2016. júl. 13. 20:08
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Dehogy volt bunkóság, nem mondtál semmi rosszat, épp hogy ők erőltették az első nem után, muszáj voltál egyértelműen közölni, hogy nem szeretnéd s ennél finomabban azért nehéz, én se kezdenék füllentgetni. Semmi a gyerek ellen való nem volt benne. Egy normális szülő megérti, hogy nem mindenki van megfogásig oda a kicsitől. De van, akinek más gondja van a dologgal, az orvos nagynéném pl. nem mert megfogni :D
2016. júl. 13. 21:34
 14/21 anonim ***** válasza:
83%

Szerintem sem voltál bunkó, teljesen érthetően és normálisan megmondtad, hogy nem szeretnéd megfogni a babát.

Én sem vagyok az a típus, aki könnybe lábadt szemekkel órákig gügyörészik egy babának, vagy, hogy amint alkalmam lenne az az első, hogy összefogdozzam, meg alig várjam, hogy felvehessem stb. Szeretnénk gyermeket a férjemmel, tehát alapvetően szeretem a gyerekeket, és jól ki is jövök velük, de valahogy egyszerűen nem vagyok az a típus, aki oda-vissza van más gyerekétől. Természetesen örülök a barátok babáinak, és szívesen megyek látogatóba stb., de nem szeretem ha rámerőltetnek valamit.

Én is jártam úgy, hogy mentünk ismerősökhöz "babanézőbe", a pici éppen aludt, nem is zavartuk, be sem mentem addig hozzá. Rá fél órára felkelt, az anyuka rögtön felpattant, és már hozta ki, meg tuszkolta az ölembe/kezembe az üvöltő gyereket, úgy, hogy előttem meg sem kérdezte, akarom-e egyáltalán. Persze zavaromban megfogtam, de őszintén mondva nem tudtam mit kezdeni a helyzettel, ahogyan fentebb említettem, nem az a típus vagyok....

Nyilván a saját gyerekemmel másképpen lesz, vagy a keresztlányommal sem így voltam, vagy aki közel áll hozzám, és tényleg olyan a viszonyunk, hogy a babához is úgy tudjak automatikusan állni. Én úgy vagyok vele, hogy hiába baba még, meg újszülött, egy kisember, aki tulajdonképpen egy vadidegen számomra, akit nem ismerek, és akkor látom életemben először...nem tudom miért elvárás az, hogy akkor agyon döncöljem, meg úgy viselkedjek vele, mintha 1000 éve hozzá járnék minden nap stb.

Én sem fogom elvárni senkitől, hogy ha nem akarja, vagy nem olyan típus, hogy mindenáron foglalkozzon majd a babánkkal, meg fel-alá menjen vele ha nem akar, vagy nem tud mit kezdeni a helyzettel stb.

Összegezve, nem kellene ezen megsértődnie senkinek, mindenki más típus, és erőltetni sem szabad az ilyesmit, mert nem kellene senkit kellemetlen helyzetbe hozni.

2016. júl. 14. 09:41
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
Két gyerekem is van, sose csináltam belőle gondot, ha valaki nem akarta megfogni. Meg szoktam kérdezni azoktól, akik jönnek látogatóba, hogy szeretnék-e, mert van, aki igen, de inkább nem kérdezi, mert hátha engem zavar, vagy valami ilyen hülyeség, ezért inkább megkérdezem, aztán aki akarja, az él a lehetőséggel, aki meg nem, az azt mondja, hogy köszi, inkább nem. Nem tudom, miért kell erőltetni, tök felesleges.
2016. júl. 14. 13:59
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

Én is úgy vagyok vele, hogy mindenki másnak a csecsemője ronda. Lehet ezért lepontozni, de tényleg rondának látom. A sajátomat nem láttam annak. És ezzel nem vagyok egyedül, csak sokan nem merik kimondani.

Megfogni meg azért nem akarnám, mert egyrészt minek, másrészt nem lenne az biztonságos a gyereknek sem.

Ha meg megsértődik valaki azon, hogy nem akarod felvenni a gyerekét, mert te nem tudnád biztonsággal megtartani, akkor az hülye.

2016. júl. 15. 19:01
 17/21 anonim ***** válasza:
Szerintem sem volt bunkóság.
2016. júl. 18. 15:47
 18/21 anonim ***** válasza:
0%
en 2 napja voltam gyereklatogatoban. nem szeretem a gyerekeket de ide el kellett mennni mas okbol kifolyolag. nekem is remalom volt hogy egybol megkerdeztek akarom e fogni. Persze , igent mondtam a szulokre valo tekintettel, ilyenkor muszaj kicsit az embernek erot venni magan. kulonben is elkezdett sirni 5 perc mulva es az anyja visszavette igy mindenki ki volt elegitve. raadsul olyan picike volt szegeny kb 3 kg es ma mar nem divat a polya vagy valami masszivabb parna amiben konnyebben lehet tartani szamomra felelmetes ahogy azt a nagyon pici testet fogja az ember nehogy baja essen. de Neha ki lehet birni , ha mar megtortent hogy nem fogtad meg akkor azzal kellett volna indokolni hogy faj a torkod vagy nagyon pici es felsz nehogy rosszul fogd meg. maskulonben tenyleg rosszul esik a szuloknek.
2016. júl. 26. 12:23
 19/21 anonim ***** válasza:
Egyáltalán nem bunkóság. Én ugyan szeretem a gyerekeket, de fel tudom fogni ha valaki nem. Az lett volna bunkó ha elkezded osztani az észt, hogy minek gyerek meg kit érdekel. Itt inkább ők viselkedtek hülyén, hogy erőltették.
2016. júl. 26. 14:03
 20/21 A kérdező kommentje:
Én azt nem értem, hogy miért jó egy szülőnek ha valaki más fogja a gyerekét. Teljesen nyugodtan fekszik, elvan, mosolyog. Miért kell felemelni és megfogni?
2016. júl. 26. 16:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!