Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Keresztszülő a párom de én...

Keresztszülő a párom de én nem lehetek az?

Figyelt kérdés
A páromat a testvére felkérte keresztszülőnek engem viszont nem. A párom lesz a keresztapa, a keresztanya pedig a sógorának a testvére. Én pedig csak úgy vagyok a kicsinek tulajdonképpen senki. 5 éve vagyunk együtt a párommal, együtt élünk. Nagyon jó viszonyban vagyunk a testvérével a párjával. Nem volt eddig soha veszekedés semmi feszültség. Oda vissza segítjük a másikat... számomra ezért is volt furcsa az egész. Vajon ez így normális? Hogyan kellene reagálnom?

#családi kapcsolat #keresztszülő választás
2016. júl. 11. 11:59
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
20%
Az a párja gondja, nem az övé, ráadásul a keresztszülőnek minden szir-szar eseményen ott kell lennie, a másik könnyen kimentheti magát.
2016. júl. 11. 12:41
 12/25 anonim ***** válasza:
84%
Szerintem teljesen normális és korrekt megoldás. Így nem kellett választani, hogy kinek a testévre legyen a keresztszülő, mert mindegyikük az lesz. Ennyi erővel a párod testvérének a sógora is durcizhatna, hogy miért a párod lesz keresztapa, és miért nem ő.
2016. júl. 11. 12:43
 13/25 anonim ***** válasza:
88%
Normalis h igy valasztottak, nincs okod megsertodni. Az ajandekot vszont valoban nem uszta meg, hiaba a parja dolga, hisz ok egy par,
2016. júl. 11. 12:52
 14/25 anonim ***** válasza:
86%

Teljesen normális. Mi a párommal a legjobb barátnőm 2 különböző gyerekének vagyunk a keresztszülei. Az elsőnek én vagyok a keresztanyja és az apuka testvére a keresztapja. A mádosiknak a párom a keresztapja, és az anyuka testvére a keresztanyja. Mi is már rég elhatároztuk, hogy párokat nem kérünk fel egyszerre keresztszülőnek.

Én 6 éves korom óta nem láttam keresztanyámat, mióta elvált keresztapámtól...

2016. júl. 11. 13:30
 15/25 anonim ***** válasza:
33%
Eleve nem díjazzák a plébánosok (különösen a szigorúbbak), ha nem házasságban élő párt kérnek fel a szülők. Az egyik gyerekemnek a tesóm és a párja a keresztszülei, de akkor még nem volt meg az esküvőjük, meg is jegyezte az atya, hogy ugye sürgősen sort kerítenek rá - ha nem lett volna a férjem barátja, valszeg nem is fogadta volna el őket. A másik kérdés, hogy mennyire gyakorlod a vallást, bérmálkoztál-e stb, azt se nagyon fogadják el, ha valaki csak sátoros ünnepen (vagy akkor se) jár templomba. A keresztelő vallási esemény, nem családi, megvannak a maga szabályai.
2016. júl. 11. 13:35
 16/25 anonim ***** válasza:
77%

Mi a probléma? Teljesen rendben van a dolog, érthető hogy téged nem kértek fel!

És miért ne lenne normális? Persze hogy az

Ha ezek után bedurcizol a legeslegjobban tették,h téged nem kértek fel..illetve ki tudja meddig maradsz a csávóval

2016. júl. 11. 13:53
 17/25 anonim ***** válasza:
16%
Nálunk is hasonló a helyzet. Nekem is rosszul esett, mert nem keresztszülőknek lettünk felkérve, hanem csak a párom lett felkérve keresztapának. Elég hülyén éreztem magam. Nem tudom, hogy ilyen esetben hogy zajlik majd a keresztelő?! Én majd ülök a hátsó sorban?
2016. júl. 11. 13:58
 18/25 anonim ***** válasza:
51%

Ülsz az elso sorban.

Nalunk is igy van a nagylanyomnal, mindket tesonk a kereszt szulo a parjaik pedig nem. Öcsém 6 eves kapcsolata ment tavaly tönkre a volt sogorno jelöltem nem is tudom mar hol van, elvitte a kereszt fiam is...

A sogornom pedig férjhez ment akkori parjahoz, igy ok egyutt vannak. Mi akkor ugy gondoltuk, plussz egy ember lesz mellette mindket oldalról. Sosem volt ezzel senkinek baja.

A sogorom pont ugy szereti mintha a kereszt lánya lenne

2016. júl. 11. 14:09
 19/25 anonim ***** válasza:
54%

Érdekes meglátás!Voltam keresztelésen,exemnek a tesojának a gyerekének,exem lett a kereszt apa mégsem hátul ültem,hanem exem mellett elől!Jah és vittem neki 1 pőlüss nyúlat azt kifujt!

Nem tudom neked mi közöd lehetne a gyerekhez,nem vagy vér szerinti rokon

2016. júl. 11. 14:25
 20/25 anonim ***** válasza:
13%

De tudtam, hogy lepontoznak majd a véleményemért... érdekesek vagytok.

Ez a "nem értem mi közöd lenne a gyerekhez" szerintem elég gáz...

Már nem 1-2 éve vagyunk együtt. Az én testvérem párja nekem 100% családtag...és akkor is az volt amikor még nem voltak házasok. Ilyen esetben úgy gondolom, hogy okkal érzem magam kiközösítettnek a családból. Fordított esetben eszembe nem jutna, hogy egyikőjüket kérjem csak fel. (Mellesleg még ők se házasok, ettől függetlenül...)

2016. júl. 11. 15:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!