Meg teheti-e néhai férjem "barátnője, hogy a gyermeke a férjem nevére kerüljön, abban az esetben ha nincs apasági nyilatkozat, illetve az örökösök kétségbe vonják az apaság tényét?
Ha neked nincs közöd a dolgokhoz,akkor mihez is akarod az engedélyedet adni vagy nem adni?
Értsd már meg:Ki fog derülni,hogy a gyerek apja a néhai-e és ha igen az a gyermek is ugyanúgy örökös.
A gyermekeid örökségét meg úgyse te fogod kezelni,hanem a gyámügy...
pereket indíthatsz,mert ugye perelni szabad,meg ügyvéd is akad aki elvállalja,de értelme nincs.
Ettől függetlenül egy dns vizsgálat nem ártana,mert akkor kiderül az igazság.
Egyébként téged biztos nem fognak megkérdezni,hogy kinek a nevére írják más gyerekét...
Saját gyermeked gyámja nem lehetsz...
Egyébként ha haszonélvezeti jogod van,akkor az ingatlan marad neked,az esetleges pénzt kell elosztani(ha van)
"Ha a nő tudja bizonyítani, hogy együtt élt élettársi kapcsolatban az elhunyttal, akkor a férjed nevére írhatják a gyereket"
Ez nem így van, én megint A Várkonyi-Bocskor párosra utalok. Hiába élt a nő élettársi kapcsolatban az apával, sőt az apa elismerte természetesen a gyereket, a férj (nem az apa) nevére anyakönyvezték a gyereket és utólag kellett ezt hivatalosan megtámadniuk (anyának) és bizonyítani, hogy nem a férj az apa, hanem az élettárs. Pedig ott mindenki tudta az igazat és azt akarták, hogy a tényleges állapotot legalizálja az állam.
Ha egy férj valakinek a férje, akkor szerintem automatikusan nem anyakönyveznek a nevére senkit. Azt bizonyítani kell egy peres eljárásban, hogy ő az apa. Megnézem azt a bíróságot, aki arra kötelez egy kiskorú idegent, hogy adjon DNS-t, mert azzal akarják bizonyítani, hogy közös apjuk van...
Szerintem ilyen nincs. Szóval továbbra sem hiszem, hogy ez így lenne, ahogy írod.
Én enm vitatkozom a jogi tudásoddal, hiszen nekem az nincs (ha esetleg az jött volna le neked, bocsi). Csak nem értem.
Ha a feleségnek házasság mellett gyereke lesz, akkor a jog vélelmezi az apát és nem érdekli, hogy TUDJÁK, ténylegesen ki az apa.
Ha a férjnek házasság mellett gyerek lesz, akkor ott a jog meg megengedi, hogy ő legyen az apa, mindenféle bizonyíték nélkül?
Csak ezt a részt nem értem...
... nos megkérdeztem egy család joggal foglalkozó ügyvédet, az alábbit mondta_ Ha nincs apasági nyilatkozat, nem kerülhet a néhai férjem nevére a gyermek, de ha pert indít a "hölgy" és a DNS őt igazolja akkor igen.
ÁMEN!
Érdekes lehetett az az ügyvéd...
Ugyanis a hölgyet fel fogják szólítani ,hogy nevezze meg az apát.A gyerek anyakönyvi kivonatában nem lehet üresen a helye.
Egyébként onnan fogva gondnokot jelölnek ki,aki a hölgy gyermekét képviseli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!