Apasági nyilatkozat után már nem lehet eltiltani?
Kiváncsi vagyok a véleményetekre a helyzetünkkel kapcsolatban. 3 hónapos a kisfiam, egyedül nevelem. A baba nem tervezett volt, de én nem akartam lemondani róla, mégha nem is voltunk egy pár az apukával. Meg is modtam neki, hogy én vállalom, és amennyiben ő nem akarja, semmilyen felelősség nem terheli. Ő azonban kicsi gondolkodás után úgy döntött, hogy részt szeretne venni benne és azt mondta mindenben segít. Ebből az lett, hogy nem csinált semmit a terhesség alatt csak aláírta az apasági nyilatkozatot, majd a szülés előtt lelépett külföldre -úgy néz ki több évre. Igazából már nics bennem harag iránta, elkönyveltem hogy milyen ember, továbbléptem mert gyönyörű, egészséges a kisfiam és boldogok vagyunk. Mindössze az a problémám, hogy ha valaha a jövőben neki bármikor úgy szottyan kedve követelheti, hogy láthassa, én pedig ezt nem akarom, úgy érzem nem érdemli meg, plussz nem hiszem, hogy a fiamnak szüksége lenne egy gyáva, önző ember közelségére, aki azóta se érdeklődte meg azt se hogy milyen votl a szülés, rendbe vagyunk-e. Aki esetleg hasonló helyzeben járt már, tud vmi megoldást arra, hogy őt ki lehessen iktatni az életünkből? (esetleg arra hivatkozva, hogy gyerektartást sem fizet?)
köszi a válaszokat!
Az elöttem szoló ezt szépen megfogalmazta.
Egyszerüen kérd a gyerektartást töle, de joga van látni a gyereket ha csak nem káros lenne a gyerkre de ilyet csak nagyon komoly okokra ad meg a bíróság, arra hogy nem látogatja nem.
én azt szoktam mondani hogy ha volt esze kufircolni akkor legyen esze fizetni is.
Akár milyen ember is,ne iktasd ki a fiad életéből.Neki is szüksége van apára,mégha évente vagy 5 évente látja is.
Nekem van egy ismerősöm,pont ugyan ebben a szituban és 1-3 évente jön az apja meglátogatni a fiát(14).Soha nem volt tőle tiltva,a gyerek tiszteli az apját de nem apaként tekint rá.A minap mesélte ismerősöm,hogy a fia megköszönte neki,hogy az apját soha nem tiltotta tőle,mert egyre több olyan ismerőse/barátja van ahol nem ismerik az apjukat mert anya annyira be van sérülve,hogy nem engedi a gyerek közelébe.Ez sajnos nagyon nagy baj.
Még ha valamikor férjhez is mész,vagy együtt élsz valakivel aki felneveli a gyereked...az igazi apjátol soha ne tiltsad el akár milyen ember is ő.Persze ha szereted annyira a fiadat.
Akkor sem lesz jobb a lelkivilága a gyerekednek,ha eltiltod.Sőt,akkor lesz igazán rossz,mivel neki nem lesz apukája.Fel fogja tenni neked a kérdést,hogy miért nincs apja,hol az apja és miért nem akarja őt látni?Mi lesz,ha egyszer csak megjelenik nálatok és látni akarja a fiát.Elzavarod? Nem egyszerűbb nyíltan kezelni a kérdést és engedni a találkozást mindkét fél érdekében?Lehet neki 100 nagyanyja,500 pótapja,ha úgy nő fel,hogy az apjától eltiltották.Felnőtt korában már mit kezdjen a tudattal,hogy mehet megkeresni?
Lehet,hogy ezt a gyereket magadnak szülted,de ez nem egy kiskutya,akit nem kell megosztanod senkivel.Ha már elszúrtad az apa választást,ne ronts tovább a helyzeten azzal,hogy kisajátítod a gyereket.
...és majd felteszi akkor az:
-Apa miért nem jött megint, mikor megígérte?
-Engem miért nem szeret az apukám?
-Hová tűnt el, már nem érdeklem?
...stb... kérdéseket, ezekre se könnyebb a válasz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!