Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Apasági nyilatkozat után már...

Haramia kérdése:

Apasági nyilatkozat után már nem lehet eltiltani?

Figyelt kérdés

Kiváncsi vagyok a véleményetekre a helyzetünkkel kapcsolatban. 3 hónapos a kisfiam, egyedül nevelem. A baba nem tervezett volt, de én nem akartam lemondani róla, mégha nem is voltunk egy pár az apukával. Meg is modtam neki, hogy én vállalom, és amennyiben ő nem akarja, semmilyen felelősség nem terheli. Ő azonban kicsi gondolkodás után úgy döntött, hogy részt szeretne venni benne és azt mondta mindenben segít. Ebből az lett, hogy nem csinált semmit a terhesség alatt csak aláírta az apasági nyilatkozatot, majd a szülés előtt lelépett külföldre -úgy néz ki több évre. Igazából már nics bennem harag iránta, elkönyveltem hogy milyen ember, továbbléptem mert gyönyörű, egészséges a kisfiam és boldogok vagyunk. Mindössze az a problémám, hogy ha valaha a jövőben neki bármikor úgy szottyan kedve követelheti, hogy láthassa, én pedig ezt nem akarom, úgy érzem nem érdemli meg, plussz nem hiszem, hogy a fiamnak szüksége lenne egy gyáva, önző ember közelségére, aki azóta se érdeklődte meg azt se hogy milyen votl a szülés, rendbe vagyunk-e. Aki esetleg hasonló helyzeben járt már, tud vmi megoldást arra, hogy őt ki lehessen iktatni az életünkből? (esetleg arra hivatkozva, hogy gyerektartást sem fizet?)

köszi a válaszokat!

2011. szept. 21. 13:04
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Persze,hogy nem könnyű (ezen kár bánkódnod,már mindegy,rossz férfi lett az alany),de a gyerek legalább tudja,hogy van és láthatja,nem pedig te kijelented,hogy márpedig nem.Nincs hozzá jogod!
2011. szept. 21. 14:09
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Én a kislányom nagyszüleivel voltam így. Semmi értelmét nem láttam a tiltásnak, és már ki is bújt a szög a zsákból.

Ha tiltod, akkor mi van, ha pár év múlva ha a gyereket felkeresi, és azt mondja, anyád, az a ..... nem engedett látni, a gyerek meg csak annyit lát, hogy apa tök jó fej, (mert nyilván kedves lesz vele), és majd számon kéri rajtad, lehet nem a legszebb hangnemben, hogy miért voltál ilyen szemét, hogy eltiltottad tőle az apukáját?

Ha engeded (mást úgysem tehetsz, ő az apa, joga van látni a gyereket, akkor a kisfiú menet közben rájön, hogy milyen az apja. Megígérte, hogy jön, nem jött, stb. Csalódik kicsit, (az én lányom is), de rájött, miylenek, és egy idő után már fel sem veszi, hogy pl. 1 éve nem kíváncsiak rá.

Amúgy az apaságit nem lehet sem visszavonni, sem felbontani. Épp a gyermek érdekei miatt. (Nem lehet senki apa nélkül)

2011. szept. 21. 14:17
 13/16 A kérdező kommentje:
hát tényleg nem könnyű. Azok után, hogy 9 és fél hónapig cseperedik a szíved alatt, fájdalmak között megszülöd, imádod, óvód minden bajtól, virrasztasz mellette ha fáj vmije, lesed minden bánatát-örömét, napról napra csodálod, hogy milyen ki tökéletes...ezek után kitenni annak, hogy egy önző, felelősségvállalást nem ismerő ember majd összetöri a kis szívét...ehhez olyan erkölcsi magasságok kellenek, amikkel én asszem nem rendelkezem.
2011. szept. 21. 14:22
 14/16 anonim ***** válasza:
Kénytelen leszel.Ő az apja,akkor is,ha már bánod,hogy vele voltál,az időt nem fordíthatod vissza.
2011. szept. 21. 14:29
 15/16 anonim ***** válasza:
50%
de nem értitek, hogy az apuka sz.rik a gyerekre, nem akarja látni és nem fizet gyerektartást?! akkor az anyuka miért erőltesse a láthatást, ha a pasi lelépett, azt se tudja, hol van?! ne védjétek már azt a férget! nem is kíváncsi a gyerekre!
2011. szept. 21. 14:44
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell erőltetni a láthatást! A gyerektartást pedig ki kell harcolni a gyerek érdekében!A gond itt az,hogy a férfi akármilyen féreg is,törvényesen a gyerek apja és ha látni akarja a gyerekét,akkor az anya nem tilthatja meg,mert nincs hozzá joga.Ez erről szól,nem arról,hogy a milyen embernek született gyereke.
2011. szept. 21. 14:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!