Megloptam a rokonaim, mit tegyek?
#30: szerintem ne levelet írjon, milyen az már? A saját rokonait meglopja egy elég nagy összeggel és annyi sincs benne, ha már bevallja, hogy szemtől szembe tegye? Ez gyávaság. Ha tőlem ilyen módon kérnének bocsánatot egy komolyabb ügyben, én még jobban megutálnám az illetőt, amiért annyi sincs benne, hogy idetolja a képét.
Kérdező: valld be, kérd meg őket, hogy kezeljék diszkréten az ügyet és ígérd meg nekik, hogy az utolsó forintig visszafizeted. Valamint ezek után húzd meg magad, nehogy összetűzésbe kerülj velük, mert ezután mindig te fogsz szarul kijönni a dolgokból. Ráadásul írtad, hogy rád gyanakszanak, ergo rákérdeztek, te pedig hazudtál. A bizalom biztos, hogy elveszik, és többet hinni, bízni se fognak benned, erre számíts
18-as, 50 rongy, az nálunk egyhavi fizetés, szóval befoghatod.
Kérdező: s.zr alak vagy, alap, hogy eléjük állsz és megmondod, de ezek után én egy pillanatra sem hagynálak magadra.
Undorító, és hadd ne sajnáljalak.
Egyrészt: az vesse rám az első követ, aki sosem vétkezett. Tanácsot kértem, nem ítéletet. Ítélkezem én magam felett, elég a bűntudat. Másrészt: nem albérletben "menőzöm", egy drágább kollégiumban lakom. Nem én választottam magamnak, ide küldtek a szüleim. Harmadrészt: anyám felajánlotta, hogy kifizeti, neki majd kifizetem én. Ledolgozom. Negyedrészt: nem, nem tartom magam sem szar alak, sem alja embernek. Becsületességre neveltek, nem vagyok sem beteges hazudozó, sem tolvaj. Igen, ez egy nagy hibám volt, de a tanulságot levontam és igyekszem nem megismételni.
Mellesleg szerintem kicsit durva azt kijelenteni, hogy elvesztettem a családom. Tkp. nem a vér szerinti rokonaim, "csak" családbarátok. Tudom, ez nem kisebbíti a bűnösségem, de a helyzet mégsem annyira rossz, mint amennyire sokan közületek lefestik. Köszönöm azoknak, akik bátorítottak, hogy hozzam rendbe, amit elrontottam, akik meg leszóltak, hát, remélem tiszta a lelkük és sosem tévedtek egyszer sem életük során. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!