Van rá megoldás, vagy bele kell törődni? 25 éve vagyok házas két felnőtt gyerekkel. A férjem nagyon rendes, de az elmúlt években annyira megváltozott az érdeklődési körünk, hogy már nem vagyunk képesek szinte csak a napi dolgokról beszélgetni.
Én inkább az irodalom, a kultúra, a könyvek irányába mozdultam, ő pedig a bulvár, a sorozatok és a net felé.
Alig van miről társalognunk és nagyon hiányzik egy lelki társ, akivel belemélyedhetek az engem érdeklő témákba is. Nyilván ő is így van vele. Ha hosszabb időt töltünk együtt, egyszerűen szinte némán csinálja mindkettőnk az őt érdeklő dolgot. Van ebből kiút, vagy fogadjuk el, hogy megváltoztunk és békesség van körülöttünk? Így kell leélni a hátra lévő életünket? N/48
Régebben szinte semmi szabad időnk nem volt, mostanra a nyakunkba szakadt és jobban kiütköznek a különbségek. A férjem nem szeret eljárni sehová, eszméletlen sokat kell győzködnöm és szervezkednem, hogy kimozduljon, már belefáradtam. Utálom a bulvárt, arra semmi nem tud rávenni, őt pedig arra nem, hogy elolvasson egy könyvet, vagy eljöjjön színházba. Marad a mozi, de itt is igencsak eltér az ízlésünk.
Tudom, hogy bolhából csinálok elefántot, de azért naponta beleburkolódzni itthon a csendbe egy kicsit fárasztó és unalmas. A barátnőimmel szoktam kimozdulni, mert őt nagyon ritkán bírom rávenni, így viszont alig vannak közös élményeink és ezek hiányoznak.
Középkorú embereknél teljesen megszokott ez a probléma. Nagyon sokan csak a gyerekek kirepülése után döbbennek rá, hogy semmi közük sincs ahhoz az emberhez, akivel évtizedeket leéltek látszólag nyugalomban.
A gyerekek kirepülése természetszerűleg felborítja azt az életrendet, amit eddig megszoktatok, és mivel most már csak ketten vagytok egymásnak, ilyenkor hamarabb kiderülnek a problémák is. Olyan, régen eltemetett problémákról van itt szó, amit 25 év alatt a szőnyeg alá söpörtetek. Most már ugyanezt nem tehetitek meg, de ez nem is baj.
Azt gondolom, hogy mindkettőtöknek végig kellene gondolnotok, hogy mi az, amit még mindig szerettek a párotokban. Mi az, amivel fel tudnátok dobni a kapcsolatot... Egy korszak végével szükségszerűen megnyílik egy új, és csak rajtatok áll, hogy ezt hogyan tudjátok leélni. Egyes kétségbeesett emberek ilyenkor válnak el, mások képesek átbeszélni a problémákat, és konstruktív megoldást találni rájuk. Minden csak rajtatok múlik...
Köszönöm a válaszokat. Valóban új korszak jött el az életünkben, most döbbentünk rá igazán, hogy mennyire más dolgok érdekelnek bennünket. Talán nem volt még elég időnk és elszántságunk, hogy megkeressük a közös pontokat, bár már voltak próbálkozásaink. Leginkább az jött le a válaszokból és formálódott meg bennem, hogy új érdeklődési köröket kell találnunk, amely mindkettőnket érint.
Egyébként pedig dehogy akarok elválni ! Tök rendes a férjem, el sem tudnám képzelni nélküle az életem, ezért is bánt annyira, hogy távolodunk egymástól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!