Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nagyon nem szeretem a nevemet,...

Nagyon nem szeretem a nevemet, mindenki szekál miatta.18 év alatt semmiképpen nem tudom megváltoztatni? 15/l

Figyelt kérdés
2016. jún. 16. 13:58
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
16%
Persze, szép név. Egy virágnak. Nem csoda, hogy megakarod változtatni de a szüleid nélkül majd csak 18 évesen. Ajánlom is, hogy megtedd egyből. Akár továbbtanulsz majd, akár dolgozni állsz.
2016. jún. 16. 14:46
 12/21 anonim válasza:
9%
Tudni kell viselni, az biztos. Nem hétköznapi név, de az én ismeretségi körömben is van Napsugár, vidám, kedves személyiség, szeretik a társai. Nyilván a szüleit is valami ilyesmi vezérelte, szeretettel adták, mondván, egy különleges lény a picinyük. Nem biztos, hogy azok a fontosabbak, akik emiatt csúfolnak. Tudom, nehéz dolog, velük vagy minden nap, DE nem leszel velük egész életedben. Gondold meg! Fontosak ők neked ennyire?
2016. jún. 16. 15:06
 13/21 anonim ***** válasza:
31%
Inkább az embereket változtasd meg magad körül. Én is ismerek egy Napsugarat, de senki se szólt be neki miatta. (Régen benne volt a Kölyök Klubban :D )
2016. jún. 16. 17:41
 14/21 anonim ***** válasza:
86%
Meg tudod változtatni szülői engedéllyel, de őszintén mondom, ha kikerülsz a középiskolából, akkor nagy eséllyel már nem ilyen korlátolt bunkók fognak körülvenni, akik csúfolnak miatta, és felnőttként már szégyellni fogod, hogy behódoltál egy rakás tahónak. Értem, hogy a tinédzserkor a beilleszkedésről szól, de szerintem ha megváltoztatod, azzal inkább olajat öntesz a tűzre, mert elkezdenek majd azzal szórakozni, mi mindenre tudnak még rávenni ("vajon megváltoztatja az ex-Napsugár a hajszínét, ha elkezdjük csúfolni miatta?" "vajon megutálja a kedvenc filmjét, ha elkezdjük szívatni vele?")
2016. jún. 16. 19:18
 15/21 anonim ***** válasza:
70%
Szeritem várj 18 éves korodig, lehet hogy meggondolod magad. Ez a névvel csúfolódás 14-15 évesen még pörög, később már senki nem fog ezzel foglalkozni.
2016. jún. 17. 00:19
 16/21 anonim ***** válasza:
40%

Hú hát ez elég nehéz döntés:/

Őszinte leszek,szerintem is szörnyű.Én a helyedben biztos megváltoztatnám,amint betöltöm a 18-at.

Viszont ezt a döntést neked kell meghoznod.Ha te szereted a neved,akkor nem változtass rajta,ha viszont úgy érzed,hogy nem passzol hozzád és nem tudsz vele együtt élni,akkor változtasd meg vagy vegyél fel egy 3.nevet,amit használni fogsz.

2016. jún. 17. 00:32
 17/21 anonim ***** válasza:
49%
Ne változtasd meg neved ,mert felnötek villágában már nem csufolodnak egy neven,gyerekek/fiatalok szorakozása ez bird ki,ez én nevemen is csufolotak annak idején 30 ével ezelött,pedig tök átlagos nevem van ,nevedröl nekem egy kedves ember benyomásom lenne .
2016. jún. 17. 05:48
 18/21 anonim ***** válasza:
52%

Én szerepjátékban (az a kocka fajta, fórumos) az egyik karakteremnek a Napsugár keresztnevet adtam, mert szerintem nagyon szép. És amikor találkozó van, akkor a karakteremmel azonosítanak, és olyankor Napcsinak hívnak, nekem nagyon tetszik, mert a saját nevemet annyira nem tartom különlegesnek. (mikor születtem még az volt, azóta nagyon sokan rohangálnak vele)

De egyébként ha ez jelent valamit később a különlegesebb nevű embereket könnyű megjegyezni, ráadásul neked nem is ronda neved van. Nem egy Dzsindzser vagy Dzsenifer vagy, esetleg Életke vagy Ajándék. :)

Ha túléled a kamaszkort, akkor lehet megszereted a neved, sőt, légy rá büszke és akkor egy idő után kikopik a szekálás, hisz ha nem veszed fel, akkor megunják. És valószínűleg azért a neved miatt piszkálnak, mert mással nem tudnak. Engem a fogaim miatt piszkáltak, aztán fogszabályzóm lett, szép lett a fogsorom, utána a magasságommal (túlnőttem a korosztályom lány létemre - 185 cm magas vagyok), majd jött a tepsi fenék, lapos mellkas. Mindig találtak valamit. De mivel különösebben nem érdekelt, elvoltam a saját világomban így egy idő után inkább láthatatlan lettem. A rendes barátaim pedig nem az osztálytársak közül kerültek ki. Egyetemen meg már nem téma a szekálás. Ott furcsa módon már gólyatáborban megtaláltam a mai napig is tartó barátságokat. Pedig ugyanúgy magas, lapos mellkasú, nagy fenekű voltam, vagyok :)

De ha nem sikerül a neveddel való barátkozás 18 alatt a szüleiddel kell megbeszélned, mert engedélyezniük kell, illetve anyagi vonzata is van. 10 ezer forint a kérelem és nem biztos, hogy elfogadják. (megfelelő indok kell a miértre, bár a tiéd szerintem megfelelő)

2016. jún. 17. 10:03
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

En is ismerek Sugit, 30+ mar es Dr.

Sose jutott eszébe senkinek csufolni,

Próbáld megtanulni viselni, bármelyiket lehet csufolni valami miatt.

Ha nagyon nem megy beszéld meg a szuleiddel, de akkor sulit mindent változtatni kell mert ugyis napsugár maradsz...

2016. jún. 17. 13:15
 20/21 anonim ***** válasza:

18 felett szerintem is megszűnnek a szekálások. Én semmiképp nem hagynám el a nevem amit a szüleimtől kaptam.

Viszont el tudom képzelni, hogy ha sokat szekálnak a neveddel, akár meg is utálhatod és a magabiztosságodból is visszavesz, amire a későbbiekben szükséged lesz. Pl. egy állásinterjún (el tudom képzelni, hogy ha csak egy szemöldökvonás kíséri a neved bemutatkozáskor, neked már eszedbe fognak jutni a régi szekálások és már rosszul is elsülhet egy interjú).

Én inkább azt tanácsolnám, hogy válassz egy harmadik nevet, egy olyat ami tetszik és úgy érzed, hogy magabiztossá tesz és azt használd. Napsugár pedig maradhatsz a családi/baráti körödben.

2016. júl. 1. 15:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!