Normális, ha cinikusan ilyeneket mond a 7 éves unokatestvérem?
Most elsős. A napokban voltam náluk. Beszélgettem az anyukájával, majd kirohan hozzánk a gyerek, az anyja ölébe ül és cinikusan megszólal: nekem sokkal jobb lesz az év végim, mint XY-nak (nekem) ilyenkor volt. És sok ehhez hasonló... A szülők nevettek, vagy nem mondtak semmit, esetleg annyit, hogy 'jaj de büszke vagyok rád'
Nem mellesleg megkaptam már a család előtt a gyerektől, hogy 'zizi' vagyok, mert mertem neki szólni, ha káromkodik, vagy butaságot csinál...
Normális? És az, ha felhúzom magam rajta?
Az XY maga a kérdező.
Én inkább jól irányzott iróniának nevezném az unokatestvér beszólásait. Szerintem a kisgyerek tisztában van vele, hogy pipa vagy rá és ezért is szól be. :D
pl ha én lennék a helyedbe és "lezizizne" amikor csúnyán beszélt vagy egyéb helyzetbe: lehet hogy zizi vagyok, viszont én megtanultam viselkedni és nem kell a számát szappannal kimosni mikor a sok csúnya szót kimondom...
Nem tudom hány éves lehetsz kérdező, de biztos hogy jóval idősebb vagy nála.... rossz stratégia ha megsértődsz... én jól kiröhögném a kis taknyost hogy felvágták már a nyelvét,hogy a nagynak beszól. :D
Igazából az nem normális, ahogyan nevelik ezt a szerencsétlen gyereket. Ő kicsi, nem tehet erről, pedig ő lesz emiatt elfuserált felnőtt.
Nem normális, hogy
- egymáshoz mérik a gyerekek bizonyítványát és akinek jobb, az gúnyolódhat azon, akinek rosszabb;
- hogy a gyerek káromkodik, és nem szólnak rá a szülei (gondolom azért szóltál te, mert a szülei kussoltak);
- hogy a gyerek zizinek minősíti unokatestvérét (akárhány éves is), és senki nem rakja helyre.
De a legrosszabb, ha felhúzod magad rajta. Szerintem egyszerűen ne törődj vele, viszont éreztesd vele, hogy nem akarsz vele játszani, beszélgetni stb., mert ilyen gyerek társaságát te nem kívánod. Persze a szüleit is minősíti mindez, szóval megértem, ha ővelük is csak annyit találkozol és beszélsz, amennyi elkerülhetetlen.
nyilván a szülöktől hallja gondolom van némi alapja ha a rokonok erről beszélnek egymás között
jővöre tanulj többet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!