Külföldön gond nélkül, jólétben, vagy itthon, közel a családhoz, de szerényebb életvitellel?
Szerintetek melyik a jobb? Itthon maradni,átlagos anyagi körülmények között, közel a családhoz, babát vállalni, élni... vagy kiköltözni külföldre, sok pénzt keresni, de család, barátok nélkül (mármint szülők, rokonok, stb). Párommal ketten vagyunk, 3-4 éven belül babát szeretnénk. A családunkkal egyébként jó a kapcsolat.
A sógorom hangoztatja állandóan, hogy ő húzna kifelé külföldre, csak már így gyerekkel macerás (egyébként átlag feletti jövedelemmel rendelkeznek, két lakás, stb..) állandóan panaszkodik. Hülyének néz minket, hogy inkább itthon maradnék szeretett szüleim közelében (50km-re), ha gyerekünk lesz, neki is jobb lenne szerintem. Inkább választom az átlagos körülményeket, plusz a szerető családot, mint a sok pénzt és az egyedüllétet... Ti mit gondoltok?
Utolso jo nagy marhasagokat hordasz ossze... Szerintem aki meg nem elt kulfoldon az nem tud realisan ralatni a dolgokra.
A kerdeseidre valaszolva, ha baj tortenik,akkor ugyanaz van,mint otthon, ugyanoda fordulsz ahova otthon is fordulnal (rendorseg, onkormanyzat, korhaz, tb, baratok, csalad,...)
Ha karambolt szenvedsz,akkor jonnek a mentok. (8 percen belul), ha eltorik a labad, kezed, akkor ingyen begipszelik az ugyeleten. ha betegseg miatt muteni kell,azt kifizeti a tb., ha kiesel a munkabol,akkor kapsz fizetett betegszabadsagot. Igen, kulfoldon az allam nagyobb segitseget nyujt,mint otthon! :)))
Ugy csinalsz,mintha kulfold egy teljesen masik bolygo lenne,ahol minden maskepp megy ...
Kedves 15:06 én arra is gondoltam többek között, hogy ha mondjuk eltörik a lábad, vagy ilyesmi és mondjuk 1 hónapig ki se mozdulhatsz a házból vagy ilyenek ott ki segít takarítani, vagy bevásárolni, vagy bármilyen apróság, ha ott nincs senkid.
Meg a hétköznapokba is. Mindig történnek problémák valakivel. És egy normális családba segítenek egymáson.
De kint ha senkid nincs sehonnan nem várhatsz segítséget.
Azért úgy sokkal nehezebb.
21.49 ? es az unios tb kartya?
Ezt a Wikipedian talaltam.
Everyone living in the country, and visitors to Ireland who hold a European Health Insurance Card, are entitled to free maintenance and treatment in public beds in Health Service Executive and voluntary hospitals. Outpatient services are also provided for free.
11:55-os: evek ota itt elek, hidd el, hogy nem poenbol fizettem eddig az orvosi ellatasert. Az egyetlen ingyenes szolgaltatas eddig a gyerekszules volt. Ha van Medical Card-od, akkor valoban ingyenes az orvosi ellatas, am ezt csak oregek, kronikus betegek es a rossz anyagi korumenyek kozott elok kapjak meg. Ellatni termeszetesen mindenkit ellatnak, de szamlazzak is ki a vizitdijat a cimedre.
Mivel itt elek es fizetek adot, ezert eu-s kartyat itt tudok igenyelni es termeszetesen egy itteni egeszsegugyi intezetben nem tudom hasznalni. Persze ha kulfoldon elsz, akkor ezt te is tudod.
Ha lebetegszel, akkor pedig a munkahelyed nem koteles fizetni tappenzt, ugyhogy nem egeszen ugy megy, mint otthon. Mielott letamadnal masokat, tajekozodj! Es ne a hirhedten megbizhatatlan wikipediabol. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!