Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Külföldön gond nélkül, jólétbe...

Külföldön gond nélkül, jólétben, vagy itthon, közel a családhoz, de szerényebb életvitellel?

Figyelt kérdés

Szerintetek melyik a jobb? Itthon maradni,átlagos anyagi körülmények között, közel a családhoz, babát vállalni, élni... vagy kiköltözni külföldre, sok pénzt keresni, de család, barátok nélkül (mármint szülők, rokonok, stb). Párommal ketten vagyunk, 3-4 éven belül babát szeretnénk. A családunkkal egyébként jó a kapcsolat.

A sógorom hangoztatja állandóan, hogy ő húzna kifelé külföldre, csak már így gyerekkel macerás (egyébként átlag feletti jövedelemmel rendelkeznek, két lakás, stb..) állandóan panaszkodik. Hülyének néz minket, hogy inkább itthon maradnék szeretett szüleim közelében (50km-re), ha gyerekünk lesz, neki is jobb lenne szerintem. Inkább választom az átlagos körülményeket, plusz a szerető családot, mint a sok pénzt és az egyedüllétet... Ti mit gondoltok?

2010. ápr. 12. 13:05
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
100%

Utolso jo nagy marhasagokat hordasz ossze... Szerintem aki meg nem elt kulfoldon az nem tud realisan ralatni a dolgokra.

A kerdeseidre valaszolva, ha baj tortenik,akkor ugyanaz van,mint otthon, ugyanoda fordulsz ahova otthon is fordulnal (rendorseg, onkormanyzat, korhaz, tb, baratok, csalad,...)

Ha karambolt szenvedsz,akkor jonnek a mentok. (8 percen belul), ha eltorik a labad, kezed, akkor ingyen begipszelik az ugyeleten. ha betegseg miatt muteni kell,azt kifizeti a tb., ha kiesel a munkabol,akkor kapsz fizetett betegszabadsagot. Igen, kulfoldon az allam nagyobb segitseget nyujt,mint otthon! :)))

Ugy csinalsz,mintha kulfold egy teljesen masik bolygo lenne,ahol minden maskepp megy ...

2010. ápr. 12. 15:06
 22/37 anonim ***** válasza:
16%
Szia!Én már 2 éve lassan Angliában élek, de nagyon megbántam azóta, hogy kijöttem és otthagytam a biztos állásom, családom, barátaimat. Azóta nem találok rendes munkát, igaz, hogy tanulok is, de nagyon drága a tandíj és az a kis pénz, amit keresek heti kb 14 órás takarítással, mind elmegy megélhetésre, tandíjra, stb. Évi egyszer-kétszer ha haza tudok járni és akkor sem tudok sok időt otthon tölteni, mivel minden egyes kiesett hét a munkából, kiesett bevételt is jelent. Hiába van tanári diplomám, nyelvtudásom és akaraterőm, nem nagyon akarnak nekem diplomának megfelelő állást adni, hiába járok a nyakukra. Honosítottam még a diplomámat is, persze jó pénzért. Alig várom, hogy megcsináljam a diplomám itt, illetve a párom is végezzen az ő doktorijával és megyünk haza, de az még sajnos majdnem 2 év. Ha sokat jelent neked a családod, akkor ne menjél el külföldre, viszont hab biztos, jól fizető állásod lenne kint, akkor egy-két évet megérné kintlenni, egy olcsóbb albérlet mellett talán még tudnál is félretenni.
2010. ápr. 12. 15:19
 23/37 anonim ***** válasza:
Nekem nem minden a pénz. Hacsak nem kerülnék olyan helyzetbe, hogy nem tudnék megélni se én, se a családom (férj, gyerek), akkor egyértelműen a család közelében maradva. Unokatestvérem Brazíliába ment férjhez, apja kint él, de vele rossz a kapcsolata, anyjával talán évente egyszer találkozik, irtóra szenved!
2010. ápr. 12. 15:22
 24/37 anonim ***** válasza:
0%
15:06-os: azert ez orszagfuggo, betegedj meg mondjuk Irorszagban es a gatyad is ramegy, hiaba van magan betegbiztositasod. Csak a haziorvoshoz elmenni 50-60 euro es akkor meg nem beszeltem az ugyeletrol (100 euro), a szakorvosrol (150-250) euro es a fogorvosrol. Es ez alkalmankent ennyi...
2010. ápr. 12. 21:49
 25/37 anonim ***** válasza:
0%

Kedves 15:06 én arra is gondoltam többek között, hogy ha mondjuk eltörik a lábad, vagy ilyesmi és mondjuk 1 hónapig ki se mozdulhatsz a házból vagy ilyenek ott ki segít takarítani, vagy bevásárolni, vagy bármilyen apróság, ha ott nincs senkid.

Meg a hétköznapokba is. Mindig történnek problémák valakivel. És egy normális családba segítenek egymáson.

De kint ha senkid nincs sehonnan nem várhatsz segítséget.

Azért úgy sokkal nehezebb.

2010. ápr. 13. 10:16
 26/37 anonim ***** válasza:
Es szerinted kulfoldon nem lehetnek barataid,akik segitenek?
2010. ápr. 13. 11:48
 27/37 anonim ***** válasza:

21.49 ? es az unios tb kartya?

Ezt a Wikipedian talaltam.

Everyone living in the country, and visitors to Ireland who hold a European Health Insurance Card, are entitled to free maintenance and treatment in public beds in Health Service Executive and voluntary hospitals. Outpatient services are also provided for free.

2010. ápr. 13. 11:55
 28/37 anonim ***** válasza:
Egyesek úgy beszélnek itt külföldről, mint ha hű de szörnyű lenne. Ha valaki akar, az próbálja meg, vannak olyan emberek, akik a jég hátán is megélnek, és vannak, akik még a saját hazájukban sok lehetőséggel se tudnak mit kezdeni. Nem mindegy az nektek? A kérdezőnek meg azt javaslom, hogy döntsön úgy, ahogy a szíve vezérli, ha itthon megél, és nem vágyik annyira ki, mint pl. én, akkor maradjon, de ha egy kicsit is probléma van itthon és kint lenne megoldás, hogy mire jön a baba, megteremtsenek valami alapot, amire már jöhet baba, akkor csak néhány évre próbálják meg. Egyik nagynénémnek nem volt mindegy, hogy itthon marad vagy nem, ő egyedül maradt a kisfiával (az apukára nem lehet számítani), itthon nem élt meg, és mivel a kisfia is ott van, nem csak magáról volt szó, a gyereket is el kell tartani valamiből, neki nem mondhatod, hogy majd holnap lesz enni, meg 1 hónapból csak fél hónapot fűtünk... Most már kb. 4 éve kint élnek, és ott megél, és jól érzik magukat kint. Orvos egyébként, hátszél nélkül, tudjátok, mennyire nincsenek nálunk megfizetve a közalkalmazottak, ott megbecsülik, és megfizetik a tudást (Svédország).
2010. ápr. 13. 12:18
 29/37 anonim ***** válasza:
100%
Külföldön. Már bocs de aki nem tud barátokat szerezni az meg is érdemli. Családot lehet látogatni, beszélni velük. Párom meg jöhet ki velem ha akar, ha meg nem akkor nem illünk össze, ha meg nincs akkor találok kint.
2010. ápr. 13. 13:42
 30/37 anonim ***** válasza:

11:55-os: evek ota itt elek, hidd el, hogy nem poenbol fizettem eddig az orvosi ellatasert. Az egyetlen ingyenes szolgaltatas eddig a gyerekszules volt. Ha van Medical Card-od, akkor valoban ingyenes az orvosi ellatas, am ezt csak oregek, kronikus betegek es a rossz anyagi korumenyek kozott elok kapjak meg. Ellatni termeszetesen mindenkit ellatnak, de szamlazzak is ki a vizitdijat a cimedre.

Mivel itt elek es fizetek adot, ezert eu-s kartyat itt tudok igenyelni es termeszetesen egy itteni egeszsegugyi intezetben nem tudom hasznalni. Persze ha kulfoldon elsz, akkor ezt te is tudod.

Ha lebetegszel, akkor pedig a munkahelyed nem koteles fizetni tappenzt, ugyhogy nem egeszen ugy megy, mint otthon. Mielott letamadnal masokat, tajekozodj! Es ne a hirhedten megbizhatatlan wikipediabol. :)

2010. ápr. 13. 17:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!