Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Külföldön gond nélkül, jólétbe...

Külföldön gond nélkül, jólétben, vagy itthon, közel a családhoz, de szerényebb életvitellel?

Figyelt kérdés

Szerintetek melyik a jobb? Itthon maradni,átlagos anyagi körülmények között, közel a családhoz, babát vállalni, élni... vagy kiköltözni külföldre, sok pénzt keresni, de család, barátok nélkül (mármint szülők, rokonok, stb). Párommal ketten vagyunk, 3-4 éven belül babát szeretnénk. A családunkkal egyébként jó a kapcsolat.

A sógorom hangoztatja állandóan, hogy ő húzna kifelé külföldre, csak már így gyerekkel macerás (egyébként átlag feletti jövedelemmel rendelkeznek, két lakás, stb..) állandóan panaszkodik. Hülyének néz minket, hogy inkább itthon maradnék szeretett szüleim közelében (50km-re), ha gyerekünk lesz, neki is jobb lenne szerintem. Inkább választom az átlagos körülményeket, plusz a szerető családot, mint a sok pénzt és az egyedüllétet... Ti mit gondoltok?

2010. ápr. 12. 13:05
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:

Ha ez hipotetikus kérdés és a külföldi jólét biztosítva lenne, mennék a párommal.

Külföldről haza is lehet látogatni, az itthon maradtakat meg lehet hívni, ilyen egyszerű.

Ha viszont választani kell, hogy bizonytalan külföld vagy bizonytalan Mo, akkor maradnék itthon.

2010. ápr. 12. 13:25
 12/37 anonim ***** válasza:
100%

Én, ha tudnám, hogy 4 év múlva gyereket, családot akarnék, akkor a pénz miatt kimennék dolgozni, de sokat kéne cserébe nélkülözni...legalábbis én nélkülöznék, hogy valóban megérje!

Megnyomnám a munkát pár évig, aztán visszajönnék, ha már egy kifizetett lakás összejön belőle, már megérte... nekem legalább is.

2010. ápr. 12. 13:27
 13/37 anonim ***** válasza:

szia

velem ugyan ez a helyzet. a barátommal több mint 5 éve vagyok együtt, szeretnénk eljegyzést, lagzit, gyereket. de itthon ezek soha nem valósulnának meg, mert pénz kell hozzá, nem kevés, és itthon még munkát sem kap az ember. úgy döntöttünk, hogy megpróbáljuk. nyártól kimegyünk dolgozni külföldre. aztán pár év múlva, ha megvan az a pénz, amire szükségünk van, talán hazajövünk építkezni. én szeretem ezt az országot, nehéz itthagyni, de muszáj, ha szeretnék házat, gyerekeket, és neki megadni mindent.

2010. ápr. 12. 13:31
 14/37 anonim ***** válasza:
100%
külföldön élek , párom külföldi. kicsit hiányoznak a szüleim, barátaim de inkább élek itt jólétben szeretetben, mint otthon márol-holnapra, nyomorogva. arról nem is beszélve hogy a gyerekeink már eleve nagyobb lehetőségekkel indulnak.párom családja, barátai pedig már az én barátaim ill családom is.
2010. ápr. 12. 13:31
 15/37 anonim ***** válasza:
100%

en is kulfoldon elek es azt kell mondjam,h a penz igenis boldogit! jobban erzem magam teli zsebbel, tudom,h ha a szuleim ne adj isten nem lennenek munkakepesek,akkor el tudnam oket tartani. Jo erzes az anyagi biztonsag es szerintem kihat az egeszsegre is. Ha valaki allandoan azon stresszel,h mibol fogja kifizetni a szamlait az hiaba van a csaladja mellett. Ha manapsag jutni akarsz valamire,akkor rendelkezned kell anyagi hatterrel. Egy nap majd lehet,h hazamegyek.

Mibol szeretnetek gyereket vallalni?

2010. ápr. 12. 13:41
 16/37 anonim ***** válasza:

Szia! En is kulfoldon elek (Angliaban), a ferjem nem magyar. En anno egyedul jottem ki es akkor nem terveztem elore, nem mondtam, hogy vegleg, de azt sem, hogy csak par evre, hanem a sorsra biztam. A ferjemmel itt kint ismerkedtem meg.

Ha nagyon joban vagy a csaladoddal es ennyire fontosak Neked, ennyire erzed mar most, hogy hianyoznanak, akkor en nem jonnek ki a helyedben. Nekem is hianyzik a csaladom, de sajnos mi nem tudunk hazakoltozni, hiszen a ferjem mit csinalna Magyarorszagon? Meg most az ido sem lenne jo hazakoltozni, igy csaladalapitas elott.

Na, de visszaterve Ratok. Az, hogy eldontitek, hogy kulfoldon folytatjatok, az meg csak az elso lepes. Talalni kell megfelelo munkat, beilleszkedni az adott orszagba stb. Azt irod, hogy 3-4 ev mulva szeretnetek csaladot, akkor mondjuk az az ido eleg is lenne ra. DE ugy gondolom, ha ennyire csalad centrikus vagy, akkor ne add fel az otthoni eletedet a bizonytalanert. Csak akkor vagjatok bele, ha 100% elszantak vagytok arra, hogy marpedig Ti kulfoldre mentek. Bocsi, ha egy kicsit kusza lett, de megertem a dilemmadat, nehez ebben donteni, hiszen felborulna az egesz addigi eletetek.

Drukkolok Nektek, hogy jol dontsetek! :)

2010. ápr. 12. 13:51
 17/37 anonim ***** válasza:

Igen,a pénz valamilyen szintem boldogít.

Ezt én jól tudom,mert valaha majdnem szó szerint hajléktalan voltam.Ma meg van egy gyönyörű kertes házam(hitel) meg autóm és normális munkám.

Szóval szerintem fontos a pénz,de ha amennyit itthon kerestek és megéltek belőle,akkor szerintem maradjatok itthon egyenlőre.Gyerekkel se lehetetlen kimenni; unokatesómék 3,5 éves gyerekkel mentek ki: lejárt a gyes,apuka munkanélküli lett.Kint meg megvannak,fél évente jönnek haza.Semmi se lehetetlen,hidd el,csak nagyon AKARD!!

2010. ápr. 12. 13:54
 18/37 anonim ***** válasza:
Amennyiben atlagos korulmenyek kozott tudtok otthon elni, tehat megvan mindenetek, nem nyomorogtok, akkor maradjatok. Kulfoldon elek, a parom itt dolgozik kikuldetesben, tehat mi valoban jo korulmenyek kozott vagyunk itt. Van egy 14 honapos gyermekunk, es a kovetkezo is uton van mar. En tudom mit jelent csaladi segitseg nelkul nevelni egy gyereket, es nem tul jo. Egy babysitter soha nem fog olyan szeretettel vigyazni akar csak 1 orat is a csoppsegre, mint egy csaladtag, akiben megbizol. Nem beszelve mondjuk egy csaladi ebedrol, ahol tobben osszejottok. Ezek nagyon hianyoznak. Mindamellett kulfoldon sincs mar kolbaszbol a kerites, mashol sem konnyebb szerintem. Ha van allasotok, atlagosan eltek, ne add fel a csalad kozelseget. Foleg, hogy ezek szerint nagyon kozel all hozzad a csalad.
2010. ápr. 12. 13:55
 19/37 anonim ***** válasza:
0%
Szia, azert kulfoldon sem konnyu, kulonosen most, hogy recesszio van mindenhol. Az eremnek ket oldala van, en allandoan hazavagyok, nem csokken a honvagyam, pedig mar evek ota nem otthon elek. Hiaba keresek jobban, azert a megelhetes is jelentosen dragabb, ugyhogy a legtobben tenyleg nem sporoljak agyon magukat.
2010. ápr. 12. 13:59
 20/37 anonim ***** válasza:

Szia!

Szerintem külföldnek csak az induljon neki, aki nagyon bevállalós. Nagyon sok kockázattal jár. Nekem volt kint egy ismerősöm nemrég, de elég hamar hazajött nem talált ott se munkát.Ráadásul ellopták az iratait is. De azért, ha nagyon akarja valaki lehet 1-2 év alatt valamire jutni, ha szerencséje van.

Ha mondjuk kapsz kint munkát, az se biztos, hogy örökké tart. Most a válság mutatta meg, hogy milyen hamar összeomolhat az egzisztencia.

Külföldön viszont sokkal rosszabb anyagi gondokkal küzdeni. És szerintem ha még jobban élsz se biztos, hogy könnyebb lenne ott a helyzeted.

Nagyon nehéz, ha senki nincs az ember mellett aki támogatná.

Nekünk itt itthon nagy családunk van. A másodunokatesókkal is tartjuk a kapcsolatot, legalább egy minimális szinten. Ebben az a jó, ha probléma van tudunk egymássnak segíteni. Ha kellően sok az ismerőse az embernek itt nem fog éhezni, hajléktalan lenni, mert tudják egymást segíteni.

Itthon tudunk spórolni, mert van kert, melegkút, vegyestüzelés, meg a kisgyerek ruhája pl. körbetud járni a családon belül. És sokmindennel tudjuk egymást oda vissza támogatni.

Szórakozni is tudunk, mert ha mást nem összejön a család kártyázni, bográcsozni, énekelni, tábortüzezni stb.

Külföldön ez nincs, ennél is bizonytalanabb a helyzet.

Külföldön, amíg nem vagy az adott ország állampolgára sokkal nehezebb bármibe belefognod.

Arra is kell gondolni, hogy mi van, ha baj történik ott?

Hova tudsz fordulni?

Mi van ha pl. autókarambolt szenvedsz?

Vagy ha csak eltörik a lábad, kezed?

Vagy betegség miatt műteni kell?

Mi van ha ezek miatt kiesel a munkából?

Ki tud akkor segíteni?

Az adott állam segíteni tud?

És te meg birod egyedül oldani?

2010. ápr. 12. 14:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!