Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szülők, ti hogy viszonyultatok...

Szülők, ti hogy viszonyultatok hozzá, amikor a gyereketek más (de ugyanúgy tisztességes) pályát választott, mint amit ti "megálmodtatok", hogy mi lesz belőle, ha felnő? Gátoltátok vagy támogattátok?

Figyelt kérdés
Engem sajnos gátolnak, és mindig "más gyereke"... én meg a hülye... Szóval érdekelne, hogy mennyire általános a szüleim viselkedése. Ők azt akarták, hogy bölcsészetre vagy közgazdasági szakra menjek (informatikára mentem, és megyek külföldre, kaptam egy kihagyhatatlan lehetőséget).
2010. ápr. 11. 11:31
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Nem szóltam bele, milyen páyát választanak, hol tanulnak tovább.

Annó nekem beleszóltak, én mást szerettem volna tanulni, akkor megfogadtam, hogy nem fogok beleszólni a gyerekeimnek, oda mennek továbbtanulni, ahova ők szeretnének.

2010. ápr. 11. 12:13
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Informatikát tanulni manapság nagyon is érdemes,ráadásul külföldre mész,jó lehetőség áll előtted.Nem tudom megérteni,miért nem örülnek ennek?

Talán meg vannak róla győződve,hogy az a legjobb lehetőség,amit ők ajánlanának,vagy "rajtad keresztül akarják megvalósítani az álmaikat"?

Az én gyerekem sem pont azt a pályát válsztotta,amit én elképzeltem,de én úgy vagyok vele,hogy az ő élete,ő neki kell tudnia,mit akar,ha rábeszélném egy pályára,amit nem szeret,azzal tönkretehetném az életét.Válassza azt,amit ő szeretne,én csak ahoz ragaszkodom,hogy tanuljon mindíg rendesen és sikeresen fejezze be a tanulmányait.A gyermekemnek egyébként jó meglátásai vannak én pedig támogatom mindenben,ami hasznos dolog.

Sosem érezteném azt a gyerekemmel,hogy más gyermeke jó,ő meg hülye,ez nagyon helytelen,veszélyes a gyerek lelkivilágára.Na meg a szülő-gyerek kapcsolatra is.Én dícséretekkel szoktam ösztönözni a gyermekem.

Mindíg a gyerekem mellett állok ki,én neki adok igazat,ha úgy látom,valamit helytelenül tett,azt csakis négyszemközt szeretem megbeszélni vele.Én így látom helyesnek.

a szüleid viselkedése sajnos elég általános.Csak azt nem tudom,miért?

2010. ápr. 11. 12:14
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként bölcsészekkel,közgazdászokkal dunát lehet rekeszteni,annyi van belőlük.Sokan dicsőitik a közgazdaságit,mert úgy vannak vele,hogy azzal majd jól lehet keresni.Hát igen,ha esetleg majd jut munka rengeteg közgazdásznak.Én kicsit több fantáziát látok az informatikában.
2010. ápr. 11. 12:21
 14/19 anonim ***** válasza:

11:40

Nem minden ügyvéd dolgozik bűnözőkkel. Nem csak a bűntető jogi szakterület van.

Egyébként az én fiam tűzoltó lett és nem nagyon akartam, mert féltem. De elfogadtam, az ő élete, azt kell csinálnia amit valóban szeret, nem azt amit előírnak neki. Így hát mindig aggódom érte, de legalább boldog.:)

N/43

2010. ápr. 11. 12:33
 15/19 anonim ***** válasza:

Apámnak semmi elképzelése nem volt, de nem is érdekelte soha. (sajnos)

Én szakácsnak tanulok, amit imádok, és ha lesz gyerekem, az lesz a szakmája, amit szeretne. Mindenben támogatnám, hogy ő is azt tanulhassa, amiért ég. :)

2010. ápr. 11. 13:07
 16/19 anonim ***** válasza:
Engem szerencsére eddig mindenben támogattak. A szüleim eleve nem "álmodtak meg" nekem semmilyen foglalkozást, úgy voltak vele, hogy csináljam azt, amihez tehetségem és kedvem van. Amúgy minden tiszteletem a szüleimé, mert elég sok dologba belekezdtem, amit nem fejeztem be. Amikor elkezdtem a gimnáziumot, akkor még nem igazán volt fogalmam róla, hogy mi akarok lenni, de mivel jó voltam angolból, ezért arra gondoltam, hogy talán tolmács leszek, vagy fordító, vagy ilyesmi. Esetleg műfordító. Aztán kiderült, hogy nagyon rosszul választottam gimnáziumot, teljesen elvették a kedvem a tanulástól, akkor átmentem szakközépbe, és kitaláltam, hogy cukrász leszek. Ebben is támogattak a szüleim. Végül ez sem úgy jött össze, ahogy terveztem, bár ez főleg az én hibámból. Akkor elkezdtem egy tanfolyamot, hogy majd gyerekfelügyelő leszek, a szüleim ebben is támogattak, bár akkor már nagyon mondogatták, hogy kapjam össze magam és döntsem el, hogy mit akarok végre 18 évesen. Aztán inkább elköltöztem, dolgozni kezdtem, és a szüleim továbbra is támogattak, örültek neki, hogy dolgozom és hogy élvezem a munkám. Utána leérettségiztem, ennek nagyon nagyon örültek, majd egyetemre mentem. Itt sem sikerült elsőre megtalálni a legmegfelelőbb szakot, de másodjára már helyesen döntöttem. És akkor jöttem rá, hogy kb. 14 éves korom óta ezzel akarok foglalkozni, csak hagytam magam lebeszélni. Mármint a szüleim nem beszéltek le róla konkrétan, csak próbálták felhívni a figyelmem arra, hogy amit szeretnék, az nagyon nehéz munka, viszonylag kevés elismeréssel. Talán jobb is, hogy csak mostanra jutottam el odáig, hogy valóban el kezdjek a célom felé haladni. De most már, hogy végre biztosan tudom, hogy mit akarok, a szüleim nagyon büszkék rám, függetlenül attól, hogy amivel én foglalkozni szeretnék, azt ők nem szívesen csinálnák, de tiszteletben tartják a döntésemet.
2010. jún. 16. 11:41
 17/19 anonim ***** válasza:
Utolsó, megkérdezhetem hogy egyetemen milyen szak(ok)ra jártál/jársz?
2011. szept. 4. 21:40
 18/19 anonim ***** válasza:
hú most nézem már több mint egy éves kérdés, remélem azért válaszolsz :D
2011. szept. 4. 21:41
 19/19 anonim ***** válasza:
58%

Szia :) Persze, válaszolok :)

Szociális munkás leszek, most másodéves. Uhh, holnap menni is kell, első nap idén. A korábbi szakomat inkább hagyjuk, az egy óriási tévedés volt a részemről.

2011. szept. 5. 01:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!