Szülők, ti hogy viszonyultatok hozzá, amikor a gyereketek más (de ugyanúgy tisztességes) pályát választott, mint amit ti "megálmodtatok", hogy mi lesz belőle, ha felnő? Gátoltátok vagy támogattátok?
Nem szóltam bele, milyen páyát választanak, hol tanulnak tovább.
Annó nekem beleszóltak, én mást szerettem volna tanulni, akkor megfogadtam, hogy nem fogok beleszólni a gyerekeimnek, oda mennek továbbtanulni, ahova ők szeretnének.
Informatikát tanulni manapság nagyon is érdemes,ráadásul külföldre mész,jó lehetőség áll előtted.Nem tudom megérteni,miért nem örülnek ennek?
Talán meg vannak róla győződve,hogy az a legjobb lehetőség,amit ők ajánlanának,vagy "rajtad keresztül akarják megvalósítani az álmaikat"?
Az én gyerekem sem pont azt a pályát válsztotta,amit én elképzeltem,de én úgy vagyok vele,hogy az ő élete,ő neki kell tudnia,mit akar,ha rábeszélném egy pályára,amit nem szeret,azzal tönkretehetném az életét.Válassza azt,amit ő szeretne,én csak ahoz ragaszkodom,hogy tanuljon mindíg rendesen és sikeresen fejezze be a tanulmányait.A gyermekemnek egyébként jó meglátásai vannak én pedig támogatom mindenben,ami hasznos dolog.
Sosem érezteném azt a gyerekemmel,hogy más gyermeke jó,ő meg hülye,ez nagyon helytelen,veszélyes a gyerek lelkivilágára.Na meg a szülő-gyerek kapcsolatra is.Én dícséretekkel szoktam ösztönözni a gyermekem.
Mindíg a gyerekem mellett állok ki,én neki adok igazat,ha úgy látom,valamit helytelenül tett,azt csakis négyszemközt szeretem megbeszélni vele.Én így látom helyesnek.
a szüleid viselkedése sajnos elég általános.Csak azt nem tudom,miért?
11:40
Nem minden ügyvéd dolgozik bűnözőkkel. Nem csak a bűntető jogi szakterület van.
Egyébként az én fiam tűzoltó lett és nem nagyon akartam, mert féltem. De elfogadtam, az ő élete, azt kell csinálnia amit valóban szeret, nem azt amit előírnak neki. Így hát mindig aggódom érte, de legalább boldog.:)
N/43
Apámnak semmi elképzelése nem volt, de nem is érdekelte soha. (sajnos)
Én szakácsnak tanulok, amit imádok, és ha lesz gyerekem, az lesz a szakmája, amit szeretne. Mindenben támogatnám, hogy ő is azt tanulhassa, amiért ég. :)
Szia :) Persze, válaszolok :)
Szociális munkás leszek, most másodéves. Uhh, holnap menni is kell, első nap idén. A korábbi szakomat inkább hagyjuk, az egy óriási tévedés volt a részemről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!