Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szoktál irigy lenni barátodra,...

Szoktál irigy lenni barátodra, ismerősödre? Miért? Hogyan nyomod el magadban az irigységet?

Figyelt kérdés
2010. ápr. 10. 16:49
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Igen, szoktam.

Nekem nem élnek a szüleim és hallom a barátnőimtől, hogy "anyám elment a kozmetikushoz, bevásárolni; apám dolgozni van, most vett új kocsit" meg mindenféle hétköznapi dolgokat mondanak velük kapcsolatban.

Nekem olyankor összeszorul a gyomrom, hogy az én szüleim meg a temetőben fekszenek....Az övéké meg egészséges, boldog stb.

El sem tudom mondani mennyire fáj. Ilyenkor inkább másra gondolok, elterelem a figyelmem.

De anyagi dolgok miatt nem szoktam irigy lenni.

2010. ápr. 10. 16:58
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Persze, ha jobban sikerül pl. a vizsgája vagy külföldre utazhat, de kb. csak 2 percig ha zavar, aztán inkább együtt örülök vele. Nem vagyok annyira besavanyodva, hogy sokáig irigykedjek valakire.
2010. ápr. 10. 16:58
 3/13 anonim válasza:
66%

csak az anyai kapcsolatokra vagyok "irígy"

ez az én életemből vhogy kimaradt.napokat tudnék panaszkodni arról h milyen anyám van.

az első írónak lehet hogy ez is fájna,de ha ilyen anyja van vkinek akkor inkább ne is legyen

2010. ápr. 10. 17:01
 4/13 anonim ***** válasza:
48%
Én sajnos szoktam.És a legrosszabb, hogy a legjobb barátnőmre.Másra is szoktamn, de a legirigyebb mindiga legjobb barátnőmre vagyok.És általában a jegyek miatt.Ez olyan rossz érzés.ismerősökre, meg mondjuk külső miatt.A cuccai, haja hasonlók.De ez nem vmi komoly irigység.Annyi, hogy de jó neki stb. és kész.
2010. ápr. 10. 17:12
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Te is egy bizonyos női havi magazint olvasol? :) Abban volt ebben a hónapban egy ilyen cikk. Amúgy néha, anyagi jólétre, de utána rájövök, hogy az érzelmi élete sokkal szegényebb, és ilyenkor magamhoz térek.
2010. ápr. 10. 18:36
 6/13 anonim ***** válasza:

Igen, persze. De olyankor azt mondom, ő megdolgozott mindenért, megérdemli, én meg lusta voltam.

Irigylem azokat is, akiknek fiújuk van, vagy gyerekük, akkor meg azt szoktam mondani, aki ennyit nyom, mint én, az ne is számítson rá, hogy valaha valaki teherbe ejti. Meg azt, hogy holnap fogyózni kezdek. :)

2010. ápr. 10. 22:40
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
En szerencsere nem vagyok irigy tipus. Nagyon ritkan jon ki rajtam csak. Beismerem, ha valaki jobb nalam illetve az emberekben a jot probalom keresni es tudok orulni a sikereiknek. Viszont egy dolog van, ami nagy irigyseget valt ki belolem es ebbe sehogy nem tudok belenyugodni, mert a magam reszerol nem tudok ezen valtoztatni: nagyon irigy vagyok az olyan emberekre, akiknek semmit sem kell tenniuk az alakukert, es megis megnezik oket. En nagyon sokat szenvedek, nagyon egeszsegesen etkezem, sokat mozgok, megis tulsulyos vagyok es faj, hogy mindent probalok megtenni, ez egy folyamatos harc, ami masnak abszolut nem gond es meg az ilyen gunyolodik a masikon, mikor nem tudja, hogy milyen rossz ez. Ezt nem tudom elnyomni. Borzasztoan faj. Mas dologert nem vagyok irigy, mert ugy vagyok vele, hogyha valaki pl. tisztessegesen, kemeny munkaval keresi a penzet, megerdemli, amije van. Ha valaki tanul, megerdemel egy jo jegyet, jo allast...amit en tudok befolyasolni es tenni erte, az nem zavar. Ami jogosan jar, azert sosem vagyok irigy es azt is el tudom fogadni, hogy egyik embernek ebben jobb, masiknak masban, de mindenkinek vannak problemai...
2010. ápr. 10. 23:37
 8/13 anonim ***** válasza:

Én sohasem voltam irigy és ez nem fényezés, vagy hogy nem vallanám be magamnak, de tényleg így van.

Nem kell a másikhoz mérni magunkat, hogy neki milye van és nekem olyan miért nincs (biztos, hogy neki meg olyana nincs ami neked van:)). Azt kell nézni neked mi van s azt megbecsülni, ami pedig nincs hogyan érhetnéd el. Engem anyukám mindig erre tanított.

2010. ápr. 11. 10:04
 9/13 anonim válasza:
100%
én is azokra vagyok irigy, akiket szeretnek a szüleik, mert akiket szeretnek a szüleik, azoknak nagyobb az önbizalmuk és ez az alapja a sikerességüknek, bármilyen téren, mert nem bizonytalanok mint én és tudják mit akarnak mert mindig van mellettük valaki (apu, anyu), az erkölcsi támogatás a legfontosabb, nekem ez nem jutott ki, ezért rengeteget szomorkodom és nem tudom elfogadni, hogy ilyen életem van
2010. ápr. 16. 13:41
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Azokra vagyok irigy, akik tudják, mihez kezdjenek az életükkel, és szeretik a szakmájukat, azt, amit tanulnak.

Én meg jártam pszichológushoz is, mégsem tudom, hogyan merre tovább. Nagyon kellemetlen érzés, hogy csak csúszok az egyetemmel, és nem tudok elindulni az életben.

2010. ápr. 23. 03:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!