Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Én vagyok az egyetlen roma...

Én vagyok az egyetlen roma lány aki így van ezzel?

Figyelt kérdés
Ugyebár a családom azt szeretné (anyu és a bátyám, apám nincs), hogy úgy viselkedjek mint minden cigánylanyhoz illik ennyi idős korban. De azt szeretném hozzá tenni, hogy engem nem cigány ként nevelt anyu, és most mégis azt várja el, hogy úgy viselkedjek. Bulizni akarok, a barátaimmal lenni. Kihasznalni a fiatalsagomat de ezt nem tehetem..... Mit kéne tennem ebben a helyzetben? Első sorban azokat kérdezem akik jártasak a témában.

2016. máj. 16. 08:20
 1/9 anonim ***** válasza:
94%
Ebben a korban az hàny évet jelent?? Bocsànat ha rosszúl tudom, de ilyenkor full testőrséggel 10pasi 5làny szoktak discoban megjelenni romàk. Akropolis (Kazincbarcika) Kis Grófón , igy volt de volt olyan is lànyok z anyukàjukkal jöttek.
2016. máj. 16. 08:36
 2/9 A kérdező kommentje:
16 éves vagyok. Nekem kijelentették azt, hogy egyáltalán semmilyen buliba nem mehetek. Fiúkra még csak rá se nézhetek, ami elég lehetetlen dolognak tűnik, mivel a legjobb barátom egy fiú már kicsi korunk óta.
2016. máj. 16. 08:39
 3/9 anonim ***** válasza:
31%

Igazat adok Édesanyádnak! 16 évesen inkább a tanulásra kéne koncentrálnod! Fiús Anyaként írom, 18 év alatt én is korlátoztam még a fiamat. Ezt a korlátozást senki se úgy értse, hogy erőszakkal meggátoltam benne, hanem inkább megfelelő kommunikáció, érvelés erejével próbáltam hatni rá. Érettségi után kezdte el úgymond élvezni az életet. Mára nem szólok bele, elég csak azt mondania elmegyek, majd ekkor meg akkor jövök haza. Úgy gondolom megbízható fiatalember lett a fiamból, a baráti társasága is kiváló.

És nem maradt le semmiről, hogy anno korlátozva volt!

2016. máj. 16. 09:31
 4/9 anonim ***** válasza:
89%
Akkor ellenmondásos amit írsz, mert ha azt várja el anyud tőled, hogy úgy viselkedj mint egy cigánylány, akkor 16 évesen már minimum 2 gyerek, és férjed lenne.
2016. máj. 16. 09:34
 5/9 anonim ***** válasza:
82%
Pont úgy viselkedsz mint a többi cigánylány ebben a korban... lehet az a bajuk, hogy még nem potyogtattál pulyát..
2016. máj. 16. 09:53
 6/9 anonim ***** válasza:
92%

Többi válaszoló!

Azt sem tudjátok mi a szokás a romáknál! Ez a 16 évesen férjhez megyünk+gyereket szülünk, az olàh cigányoknál érvényes!

Én roma vagyok,vagyis félig meddig,mert apám roma,anyám pedig zsidó! És mind a két nemzetiségem szokásait őrzöm,mert így neveltek. (Zsidó vallást nem vettük fel,de a hagyományok megmaradtak.) A szüleim nekem sem engedték,hogy 15-16 évesen bulizzak. Azt mondták,hogy a tanulásra koncentráljak. De azért néha napján elengedtek ide-oda. Suli után mindennap a barátaimmal lehettem. 18 évesen már mehettem amerre láttam,mégsem érdekelt a buli,a diszkók meg ilyenek. Jobban szerettem otthon leülni a családommal,borozgatni,zenélni és beszélgetni. A mai napig így vagyok ezzel egyébként.

Volt egy osztálytársam,aki oláh cigány családba nevelkedett,s az apja megmondta neki,hogy 16 évesen kiveszi a suliból és férjhez adja valamilyen rokonukhoz. (Ezt így szokták,hogy a pénz a családba maradjon). S mivel mi nagyon jó barátnők voltunk sírva kért segítséget tőlem ez a leányzó. Nekem van egy rokonom kint Angliába,úgy hogy fogtuk és megszöktettük őt, ezzel elmenekült a házasság elől. Persze a szülei a nyomára bukkantak,haza is hozták,de nem adták férjhez,hanem normálisan leérettségizhetett.

2016. máj. 16. 10:17
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Én is néztem először, hogy hogyan is van ez, mert ahogyan az utolsó leírta én arra emlékeztem... Őszintén szólva örülök neki, hogy tanultam ebből. Jobb megismerni a kultúrákat és utána véleményezni. Szóval köszönöm! Egyébként kedves kérdező próbálj kompromisszumot kötni, hogy esetenként elmehess, persze nem mindennap, de időnként, szerintem az a legjobb, ha megbeszéled velük! :)
2016. máj. 17. 15:00
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Nekem anyam cigany apam meg magyar.

Apam nevelt fel , engem meg 2 testveremet a nagyszuleimmel.

15 eves voltam mikor eloszor elmehetem bulizni szilveszterkor! Apam meg penzt is adott nem is keveset.. 10 evvel ezelott. Igaz varta a hivasom hogy ertem jojjon mert aggodott ertem, igy mikor mar almos voltam es kiszorakoztam magam akkor felhivtam es ertem jott. Ez igy us volt addig meg nem kezdtem el dolgozni. De valamit valamiert. Jo tanulo voltam. Azt mondta h barhova elenged, penzt js ad, csak ne 2-3 tanulo legyek. Szinte minden hetvegen eljartam , mindemellett 4-5 tanulo voltam.

Es ez szerintem nem a hovatartozasodbol alakul ki... Hanem h mit akarnak neked a szuleid. Szerintem ha pozitivumokst mutatsz, akkor ők is mashogy allnak hozzad!

2016. máj. 25. 03:12
 9/9 anonim ***** válasza:
Biztos vannak fiú rokonaitok vagy barátaitok akiket anyud ismer és el mer engedni velük vagy báttyáddal. Nem tudom romunglica vagy vagy olácigány de a romungrók már a 21. Századba élnek az olácigányok valahol a 14. Századba én is romunglica vagyok viszont párom olácigány a legrosszabb fajtából. Amikor már 3 éve együtt voltunk a szülei tudták(persze nem akartak engem mert nem olá vagyok és nem voltam szűz) lagzit csináltak a kicsi fiuknak aki 19 éves volt egy szűz 14 éves kislánnyal de hálistennek a lagzi megvolt elment egy hét a "menyecskét"meg hazazavarta. Párom húgát 14 évesen férjhez adták 15 évesen eljött onnan 16 évesen ujra férjhez adták. Undorítóak az olácigányok amiket csinálnak a saját családjukkal nagy tévedésbe vagytok az össze tartásrol is ott tesznek egymás alá ahol tudnak az idősebbek a fiataloknak mert ügye forditva nincs szavuk gusztustalanok és még ők szidják a romungrokat. De hálistennek férjemmel már 5 éve együtt vagyunk és szeretjük egymást szívünkből.
2016. jún. 16. 10:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!