Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Zavar, hogy a szüleimet...

Zavar, hogy a szüleimet könnyen átverik, mit csináljak?

Figyelt kérdés

Sajnos könnyen átverik őket szerződésekkel, reklámokkal, marketinggel, simán behúzzák őket a csőbe, de mondjuk ilyen telemarketinges dolgokra meg termékbemutatókra nem járnak szerencsére. Már milliószor elmondtam nekik, hogy figyeljenek a bankra, telefonszolgáltatóra, közművekre, könyvelőre, közigazgatási szervekre stb.

Folyton kihasználják jóhiszeműségüket, azt hiszik, hogy az előbb felsoroltak értük vannak.

2016. máj. 11. 13:17
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
63%
Sajnos szüleidet nem tudod megmenteni saját maguktol ,
2016. máj. 11. 17:30
 12/15 A kérdező kommentje:
Természetesen én ilyen, közel tettlegességig nem megyek. Csak mindig utólag tudom meg, hogy butaságot csináltak sokadjára és sajnos sokszor van, hogy engem kérnek meg, hogy segítsek nekik intézni dolgokat, mert nem értenek hozzá. De például nem hallgathatom le és nem is akarom a telefonjaikat, hogy miféle szóbeli szerződéseket kötnek. Csak egyszerűen látom, hogy rájuk tukmálják a lebeszélhető 180 perceket csak váltson díjcsomagot és akkor apám bánkódva meséli, hogy ő igazából nem is beszél annyit egész hónapban a telefonján. Nem értem egyeseknek ezen amúgy mi kifogásolnia valója van, hogy megsajnáltam a szüleimet, mert látom, hogy sokszor átverik vagy át próbálják verni őket.
2016. máj. 11. 17:39
 13/15 anonim ***** válasza:
22%

Hány éves vagy? Velük élsz még?

Nem biztos, hogy meg tudod őket változtatni. Egy ismerősöm szülei is ilyenek, egy rakás közműtartozásuk összejött ilyenek miatt. Ott azzal oldódott meg részben, hogy mikor ismerősöm elég nagy lett és saját jövedelme lett, átvette a szüleitől a hivatalos ügyeket, számlákat, a lakást a szülei még gyerekkorában ráíratták, így ennyivel előrébb van, hogy a szülei csak haszonélvezők, de ő a tulaj.

2016. máj. 11. 20:20
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is ez van. Megmondtam a szüleimnek, hogy mindenkit le kell rázni. Ha telefonon zaklatják, akkor rakja le ha meg idegen van az ajtó előtt akkor nem kell kinyítni az ajtót. Szüleim nyugdíjasok, nincs sok barát akivel lehetne beszélgetni, így könnyen átlehet őket verni pár szép szóval. Megkell mondani, hogy ez mind átverés és csakis a pénzre utaznak az ilyenek. Kérd meg őket, hogy semmit ne írjanak allá amíg te nem láttad a szerződést.
2016. máj. 11. 21:41
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is az lehet a megoldás, hogy vedd rá őket, hogy soha ne szerződjenek azonnal, hanem mindig mondják azt, hogy átgondolják és visszajeleznek. Erre persze az szokott lenni a sztenderd válasz, hogy "de ez az akció/lehetőség csak ma, csak most van", szóval erre is készítsd fel őket.
2016. máj. 11. 21:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!