Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ismertek példát arra, hogy...

Ismertek példát arra, hogy valakinek rossz, nehéz családi háttere volt, a szülei sosem szerették és sosem voltak mellette mégis sikerre vitte az életét?

Figyelt kérdés
Akár valami sztár (utánaolvashatoan) akár ismerős.
2016. máj. 9. 22:32
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
92%
Igen ismerek, de azért jó tudni, hogy sok ezer emberből jó ha egy-kettő tud kitörni igazi rossz helyzetből. A legtöbben csak ismétlik a szüleiktől kapott mintát.
2016. máj. 10. 11:41
 12/20 anonim ***** válasza:
84%
Persze. Én.
2016. máj. 10. 11:42
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Én is itt vagyok élő példaként, ill. több ismerősöm van hasonló helyzetben.
2016. máj. 10. 11:45
 14/20 anonim ***** válasza:
Az unokatestverem, a nagynéném es a férje drogosak voltak és így született betegen. Mivel az édesapja roma volt így nemfogadtak örökbe és nevelő otthonba került, ott rossz társaságba került, lopott meg ilyenek. Anyáék látogattak, de mamám megtiltotta nekik így titkolták és ki sem hozzhatták. Aztán anyuék elköltöztek a fővárosba és már nagyobb volt az unokatesom mikor felhoztad magukhoz Budapestre es itt járt gimibe, majd egyetemre és most mérnők Svájcba él, van felesege meg gyerekei. És sokszor jönnek ide is.
2016. máj. 10. 13:30
 15/20 anonim ***** válasza:

A sógornőm. Anyósom nem szerette őt annyira, mint a fiait, csak mert lány. Anyósom elmondása szerint ő nem jön ki a lányokkal:O Ezt amúgy igazolhatom:D

A sógornőm apja sosem foglalkozott velük, az anyja meg csak a két fiával. A sógornőm nem valami jó gimiből bejutott egy főiskolára, kiment külföldre ösztöndíjjal, ma Budapesten én saját lakásában 3 gyermekével és a férjével, és egy multinál dolgozik vezető beosztásban (40+).

2016. máj. 10. 15:24
 16/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Én úgy gondolom, hogy tényleg ritka, ha valakinek sikerül.

Siker alatt pedig olyasmit értettem, hogy kiegyensúlyozott családja van és szereti a munkáját, életét és már nem teszi tönkre a saját életét a múlt miatt.

Mit gondoltok mi volt a siker kulcsa? Pusztán az akaraterő? Véletlen pozitív események? Mindkettő egyszerre? Más valami?

2016. máj. 10. 18:26
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
Kitartás, akaraterő, önfejlesztés, önismeret, és még jópár dolog. Ha érdekelnek a részletek, írj privátot, szívesen elmesélem.
2016. máj. 10. 18:39
 18/20 anonim ***** válasza:
75%
Én csak olyat tudok, aki mélyszegénységből indult, bár a szülei szerették, mondjuk ennek ellenére az apja alkoholista volt. Tipikus közmunkás, 1 szoba - konyhás házban élő cigány család, 3 gyerekkel. A legidősebb azonban kitűnő eredménnyel járta ki az általános és a középiskolát is, leérettségizett, majd egyetemre ment és diplomázott. Ma 300 ezres fizetése van, sikeres a munkájában, épp most tervez saját lakást venni, 30 évesen.
2016. máj. 10. 18:41
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

Igen. Persze nehéz, sokkal nehezebb, mint akinek jó háttere van. Önismeret, kitartás, szorgalom és rengeteg munka kell hozzá.

Emellett szerintem az is fontos, hogy azért legyen valaki, aki támogatja az embert. Ez lehet egy tanár, barát, pár, akárki, aki segít a nehéz helyzetekben.

2016. máj. 10. 21:59
 20/20 anonim válasza:

igen , jo magam

szuleim ugyan nem voltak alkoholistak, de edesanyam psziches gondjai a hazassagukat es az egesz csaladi eletunket pokolla tettek

apukam dolgozott, hogy eltartson minket tesoimmal (3-an vagyunk) anyukam orvosi kezeleseit, gyogyszereit fizette, egy 40 nm-es kispesti lakasban nottunk fel, mindent apumnak kellett fizetni egy biztonsagi or fizetesbol. rettenetesen nehez volt anyagilag, erzelmileg, mentalisan megelni ami minden nap otthon ment.... ....borzaszto volt..

szoval csak a motivacio volt bennem, hogy elmenekuljek minnel hamarabb es minnel messzebb

16 evesen kezdtem "dolgozni" mondhatjuk hogy nem legalis vallalkozasokban

18 evesen kulfoldre koltoztem, vallalkozasokat csinaltam es csinalok, most vagyok 28 eves, 3 budai ujepitesu ingatlanom van amirol almodozni sem mertem anno, kocsim, biztos egzisztenciam

vegzettsegem nincs, iskolaba nem tudtam menni, szerintem en vagyok akit az utca nevelt .....

szuleimmel tartom a kapcsolatot , de nagyon ritkan talalkozunk

2019. márc. 30. 16:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!