A nagyszüleimmel nem jó a kapcsolatom, nem szerették sose az anyámat és ezt rajtuk csapodott le. Ha felhozom hogy velünk másképp bántak, mért mindjárt a pénz témát feszegetik?
A válaszodból indulok ki. Miért fontos neked hogy összehasonlítsd magad másokkal (más unokák)? Miért fontos számodra a nagyszülők véleménye? Miért akarod velük tartani a kapcsolatot? Ha ezekre válaszolsz magadnak akkor jön a megoldás is. Mást megváltoztatni nem lehet, de példát mutatni igen.
Tudom mit érezhetsz, mert ugyanezen keresztül mentem. Csak az én esetemben a szüleim tettek különbséget két tesó között. Sokáig fullasztó fájdalmat éreztem. Meg akartam felelni. Majd támadtam. Mára már hidegséggel kezelem őket, s a legjobb dolog az egészben, hogy bármit mondanak mára már nem fáj. Persze harmincévesként már keményebb is lettem.
Összefoglalva hidegséggel kell kezelni őket. Kicsinyes, gyenge emberek, akik buta eszközöket alkalmaznak. Lazán kell kezelni őket. ;)
Igazából most olyan jó érzés volt,mert megmondtam a magamét,és apu is igazat adott ott előttük, el is mentek előbb,(ők apu szülei egyébként),és megbeszéltük utána otthon kész ennyi volt,postán majd megkapják az ajándékot ha olyan esemény van,nincs értelme a nagy kapcsolattartásra,főlősleges.
Sajnálak téged is,nálunk is az anyu testvéreinél és igazából apunál is ez van,meg vannak a kedvencek,szóval ők bármit tehetnek,minden rossz meg van bocsátva,baj esetén ki vannak segítve,szóval ez is ismerős,mert később az unokáknál is érezhető lesz.
Igazából tök jól tetted, hogy elmondtad a véleményed. Felszabadító érzés. A másik fél látja, hogy erős vagy, s van véleményed. Hátra lépnek egyet, s többé már nem néznek bábunak.
Én a szüleimmel nem tartom a kapcsolatot. Minek. Fölösleges. Van olyan, hogy valaki nem képes szeretni a másik embert. Ez lehet apa-fia, anya-lánya kapcsolatban is. Vagy csak egy ismeretlen, aki már első látásra fintort vált ki belőled. Csupán kémia, amit el kell fogadni és kezelni kell. A bántás a harag nem megoldás.
" másik gyereke sokkal több pénzt kapott "
ha nem a pénzről szól,akkor ez neked minek számít.
A magánvéleményem meg az,hogy nagyon helytelen,hogy hagyták,hogy belekeveredj a szülők-nagyszülők vitájába.
Ez a szüleid dolga lett volna.Én nagyon nem lennék elégedett,ha a gyermekeim bárkit kiosztanának az otthonunkban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!