Illik-e a másvalaki édesanyját felköszönteni anyák napján?
Én felköszöntöttem még a mamámat is.
Számomra ez egy elég személyes ünnep, más anyjához meg nem sok közöm van. Amúgy sem tőlem várna felköszöntést hanem a saját gyermekétől.
Megoszlanak a velemenyek. En mindig is ugy gondoltam hogy mindenki a sajat anyjat koszontse fel, akibol egy van, es kesz. Ez nem ugy anya-nap mint ahogy a nonap no-nap, hogy minden ismeros not felkoszontesz mintajara minden ismerost aki anya koszonts fel.
De van aki ezutobbi ertelemben all hozza, es felkoszont nagymamat, anyost, nagyanyost, vagy akar feleseget is.
Attól függ, hogy kire gondolsz.
Csak úgy mást nem köszöntenék fel anyukámon kívül.
De pl. van egy rokonunk, aki nem a nagyim. A gyerekei külföldön élnek, ezért sose kap anyák napjára virágot. Én szoktam neki adni. Rokon, szeretem, mástól nem kap, örülni is szokott neki. Szerintem ebben semmi rossz nincs.
Ha leírnád a konkrét esetet, akkor jobban lehetne válaszolni.
Te eldöntheted, hogy neked van olyan személy, aki anyaszerepet tölt be az életedben, és felköszöntheted.
Elvárni nem lehet.
De a nagyi nem kivétel, oviban is mindig csináltunk egy izét anyunak, egy másik izét nagyinak. A nagyi kb. "anyu a négyzeten".
A saját anyja mellett a nagymamáit szerintem illik felköszönteni.
A párod anyját, nagyanyját csak akkor, ha nem új ismeretség, és tényleg jól megvagy velük.
Más - idegen - nöt nem illik, akár anya, akár sem.
Nem nagyi, dédi, feleség, anyósról van szó. Ezek rendben vannak szerintem is.
Egy olyan illető akinek van saját anyja,(és aki mellesleg imádja a fiát)köszönt egy másik anyukát, akinek szintén vannak szerető gyerekei.
Csak én érzem feleslegesnek ezt az illetőt, vagy túlreagálom???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!