Elég a mindent elsöprő szerelem egy párkapcsolatban?
A szerelem a legfontosabb? Akkor is, ha rendszeresen vannak nézeteltérések? Vagy célszerűbb egy olyan társat választani, akibe nem vagyunk ugyan szerelmesek, de minden fantasztikus vele, és teljes az összhang?
(Fiatal vagyok, 20 éves lány)
Kezdetben igen (első pár hónap).
Később nagyon nem.
szerintem a szerelmedet nem "célszerűségi" szempontból választod.
Ha minden hülyeségen nevetve tudtok vitázni,az szerintem aranyos.
Ha az életfelfogásotok alapvetően különbözik,akkor az már gázos,mert ha felszáll a lila ködfelhő, a másik már csak idegesíteni fog.
Tapasztalatból mondom (sajnos), hogy nem elég a mindent elsöprő szerelem. Azt nem tudom, hogy akkor inkább olyat válassz- e akibe nem vagy szerelmes, de jól kijössz vele... nem tudom.
Nekem volt nagyon nagy szerelmem, talán a nagy ő, mégsem volt elég. Mindketten indulatosak voltunk / vagyunk, sok volt a nagy vita, a nagy kibékülés, de mégis felőrlődött, minden egyes vita során sérült az a nagy érzelem... míg vége lett. :-/
Lehet, hogy vannak más tapasztalatok is.
A szerelem a csúcsa valaminek, nem pedig az alapja. Aki erre épít, az hatalmasat fog csalódni.
Anno azt határoztam el, hogy se szerelemből nem fogok férjhez menni, se szerelem nélkül. Így is lett. A férjemet még azelőtt jó alaposan megismertem, hogy tényleg hozzám való-e, mielőtt beleszerettem volna, amikor még tiszta volt a fejem, józan voltam, és a szerelem nem ködösített el teljesen. Aztán alaposan bele is szerettem, anélkül hozzá se mentem volna. :-) Azóta is szeretem, napról napra egyre jobban.
mindegyik szerelem kihűl egyszer..és átalakul szimpla szeretetté és utána már csak azért vagy a pároddal mert megszoktad hogy melletted van..
a szerelem egy lellángolás mely egy idö után elmulik..:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!