Tanácsra lenne szükségem!?
Nincsen családsegítőtök?
Amúgy meg egy csomó telefonszám van amit fel lehetne hívni,segítséget kérni.
Vagy akár egy jó pszihológus.
Anyukám 12 éves koromban lett alkoholista. Dettó, amit te írsz, én sem részletezném. Ma 40 vagyok. A helyzet annyit változott, hogy olyan szinten leromlott az egészsége, hogy nem tud elmenni az alkoholért...
SOHA nem fog megváltozni, elvonóra nem küldhetitek, csak ő mehet, különben úgysincs semmi értelme, pocsékba megy az állam pénze vele.
Ha ki akarjátok őt pihenni, nincs más megoldás, nektek kell otthagyni őt. A lakás/ház, amiben éltek saját? Akkor kicsit gáz, de a váláskor ezt el tudja intézni egy normális bíró - ha kifogjátok.
Ha egy szóban adhatnék tanácsot az ez lenne: MENEKÜLJ!
Anyukád miért nem hagyja ott???
"Kirakni nem rakhatjuk az utcara mert öngyilkossággal fenyegetőzik." - anyukám is fenyegetőzött öngyilkossággal, amikor nem az volt, amit ő akart. Egyik alkalommal fogtam magam, és a nyitott ablakra mutattam. "Ha ugrani akarsz, szólok, hogy ez csak a negyedik emelet, a legrosszabb esetben is csak rokkant leszel. De akkor is itt hagylak. Ha igazán öngyilkos akarsz lenni, ott a Tisza, ugorj a hídról, az örvény lehúz, 2 perc alatt megfulladsz. Ha ezeket valójában nem is akarod megtenni, akkor te nem is akarsz öngyilkos lenni, csak hisztizel és zsarolsz, hogy az legyen, amit te akarsz." Ez kb 15-20 éve volt. Azóta egyszer sem mondta, hogy öngyilkos lesz. Szóval, ha attól félsz, hogy megtenné, szólok: nem fogja megtenni! Mint ahogy nem lesz ő már soha többet apuka vagy férj sem. Kivéve, ha óriási csoda nem történik. Szépen tönkre fog menni. Egyetlen dolog az, ami nem biztos: ti vele tartotok-e ezen az úton és tönkre mentek-e vele együtt. Ez a ti döntésetek.
Ha anyukádnak fontos vagy, otthagyja és visz magával. Nincs más megoldás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!