A szüleim és s barátnőm nem kedvelik egymást, és most azt mondták, hogy nem akarják látni a lakásunkban. Mit tegyek?
Van még egy drasztikus megoldás, habár nem tudom jó szívvel ajánlani. Egyrészt, mert a pontos körülményeket nem ismerem másfelől pedig elég veszélyes is lehet. Mindenesetre alapos mérlegelés után , legvégső esetben (ha tényleg ennyire fontos a szüleidnek, hogy elvégezd a főiskolát), adhatsz ultimátumot.
Vagy békén hagyják a barátnődet (nem kell, hogy elfogadják, csak a jelenlétében, illetve amikor ott van ne baszogtassák vagy csak téged), vagy abba hagyod a főiskolát és elköltözöl.
Látom itt mindenki a szülõket hibáztatja. A szülõ az szülõ barátnõ még lehet ezer is, amig nem alakitasz ki magadnak egy önálló családi életet.
Mi nehézség adódott volna abból,ha a barátnõd az anyudat felköszöntötte volna névnapja alkalmából.A szüleid szeretnék,ha vinnéd valamire az életben,ha meg van rá a lehetõséged.
Azért a barátnőd is élezi a helyzetet. Mint írtam, én is hülyeségnek tartanám, hogy akivel csak együtt járok, annak apját, anyját felköszöntsem névnapon, szülinapon, karácsonyi ajándékot vegyek nekik stb., DE HA ŐK EZT VÁRNÁK TŐLEM, EBBŐL NEM CSINÁLNÉK ELVI KÉRDÉST! Abból indulnék ki, hogy többet ér a jó viszony velük, minthogy ilyen kérdésben ragaszkodjak elveimhez.
Apukád megjegyzése a barátnőd előtt (a főiskolára nem járókról) tényleg bunkóság volt. A te helyedben én ott azonnal elég mérgesen visszaszóltam volna, de a barátnőd helyében, akármennyire rosszul esett volna, nem éreztettem volna. Legföljebb annyit vártam volna el, hogy párom utólag négyszemközt hozzám hasonlóan ítélje meg a dolgot. Aztán ha évek során egyre több ilyen beszólása lenne az apjának, akkor értelemszerűen minimalizálnám vele a kapcsolatot, de ezt már csak házasságban, mikor mi tartjuk el magunkat.
Azt nem egészen értem, hogy ha Felvidéken (Szlovákiában) élsz, akkor a fizetést miben értetted, euróban? :DDD Mindenesetre Magyarországon, havi 150.000 Ft fizetésből, ha szerényen is, de tudnátok ketten albérletben élni.
Apukádnak egyébként jelezted, hogy bántó és udvariatlan volt az a megjegyzése?
De ez milyen már, a fiatal csicskuljon be, ne tartsa magát az elveihez, és még vissza se szóljon?
Nehogy már egyik felnőtt elvárja a másiktól a felköszöntést. Nem is tudom, mikor vannak névnapok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!