Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek mit kéne tennem?

Szerintetek mit kéne tennem?

Figyelt kérdés
Megpróbálom érthetően leírni. 19/F vagyok, nem vagyok rá büszke, de eléggé jól élünk. A házban antik bútorok tömkelege, meg hasonlók. A ház bazi nagy, vagy 200nm-es, de a fele nincs kihasználva, mindenhol nagy nyílászárók, egy vagyon a fenntartása, sokszor van 16-17 fok. Nagyapám volt az építkezésen a felelős műszaki vezető, de inkább ott hagyta az egészet (szerintem jogosan), mert anyámnak pl. kellettek a nagy ablakok, a márvány burkolat, meg nem volt jó a műanyag ablak, csak fa, meg nem jó a vegyestüzelésű kazán, csak gáz, ráadásul tartályos, de nagyapám van mindennek lehordva, sokszor ki is kaptam, ha meglátogattam, meg apám is emiatt ment tönkre, egy jól menő vállalkozása volt. Szóval, ha felhozom, hogy adjuk el ezt a házat, vagy legalábbis adjuk ki, akkor azt kapom, majd megkeresed rá a pénzt,s veszel magadnak egy házat. Pedig 2 lakást lehetne ebből a házból venni, a többit pedig egy alapítvány létrehozására fordítanám. Én nem tehetek róla, nem szeretem az urizálást.
2016. ápr. 24. 22:35
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

"45 körül lehetnek a szülei. Miről beszélsz?"

Arról, hogy a nagymamája is ott él...

2016. ápr. 25. 06:45
 12/17 anonim ***** válasza:
95%

Ne ess abba a hibába, hogy más s.ggével akarsz a csalánosba ülni!

Lehet, igaz, amit írsz. Viszont a ház, amiről szó van, szüleid háza. Nem csak névleg, hanem ők tervezték, építtették.

Az ő munkájuk eredményét osztanád három felé úgy, hogy neked is jusson és a te elved érvényesüljön (alapítvány).

Az a ház a másé, szüleidé. Mivel tulajdonuk, ők rendelekznek vele. Ha akarják, eladják, ha akarják, fagyoskodnak benne.

Ugyanez vonatkozik rád is.

Ha akarod, hogy ne neked kelljen mosni/főzni/takarítani, elmész a "saját" lakásodba, ahol te vagy az úr. Akkor senki nem szólhat bele abba sem, hogy mikor látogatod nagyapádat.

.

Ne oszd a másét!

2016. ápr. 25. 07:24
 13/17 anonim ***** válasza:
93%

"Nagyapám volt az építkezésen a felelős műszaki vezető, de inkább ott hagyta az egészet (szerintem jogosan), mert anyámnak pl. kellettek a nagy ablakok, a márvány burkolat, meg nem volt jó a műanyag ablak, csak fa, meg nem jó a vegyestüzelésű kazán, csak gáz, ráadásul tartályos,"

Mint epiteszmernok megjegyeznem, hogy az epitteto donti el hogy milyen ablakokat, padloburkolatot, ablakokat esatobbit szeretne, nem a muszaki vezeto.

Paros labbal rugnam ki a muszaki vezetot aki nekem megmondja, hogy marvany helyett szonyegpadlot fog letenni vagy kisebb ablakokat fog beepiteni, mert az neki ugy tetszik. Csak egy kerdes: Azert van csak 16-17 fok, mert nem jol lett kiszamolva a padlofutes es a radiatorok???

2016. ápr. 25. 09:13
 14/17 Kései Sirató ***** válasza:

Hamarosan itt a nyár, nem fogsz fázni. :)

Na de viccet félre téve, nem vagy abban a helyzetben, hogy te hozz döntéseket a szüleid házával kapcsolatban, vagy esetleg tulajdonrészed van ebben a házban?

Tanulni tudsz belőle, ha majd te építesz, akkor majd korszerűt építs! Addig inkább öltözz fel, ha fázol, más lehetőséged nem nagyon van.

2016. ápr. 25. 09:30
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Nem értem a problémádat. Most az a gond, hogy nem engednek a nagyapádhoz, vagy az, hogy nem tudjátok fenntartani a házat?

Először azt írod, hogy jól éltek, de közben nincs fűtés.

Azt sem értem, hogy milyen alapon akarod te eladni a szüleid házát? Véleményed lehet, de attól még nem kellene besértődni, ha az másnak nem tetszik.

Anyudnak igaza van: majd ha saját házad lesz, azt csinálsz vele, amit akarsz. Máséval ne tervezgess.

Ha nem tetszik az "urizálás", költözz el egy kis albérletbe, és meg van oldva a problémád.

Egyébként meg egy 200nm-es házban nem találsz olyan szobát, ahol nem zavar a nagymamád vacsorázása? Ugyan már. Vagy kitaláltad ezt az egészet, vagy nagyon fura világban élsz.

Milyen alapon akarod te a szüleid házának vételárat egy általad megálmodott alapítványra fordítani? Mi közöd neked ahhoz a pénzhez? Majd ha megöröklöd, azt csinálsz vele, amit akarsz, addig meg vagy költözz el, vagy fogadd el, hogy ők döntenek a házzal kapcsolatban.

2016. ápr. 25. 09:53
 16/17 anonim ***** válasza:
Nekem is ez tűnt fel, hogy 200 négyzetméter a ház és hallja, ha a nagyi kimegy kajálni... keress egy távolabbi szobát magadnak, ha nem szeretsz a konyha mellettiben lakni.
2016. ápr. 25. 13:15
 17/17 anonim ***** válasza:

Apukad is eladna meg te is, csak egy a gubanc, nem a tietek a haz :( Hat ez a nagyobb gond.

A helyzet az hogy en meg az antik butorokat adnam el :)

Palyavalasztasi tanácskent azt tudnam javasolni, hogy valami politikai palyat celozzal meg, megfelelo adottsagokkal rendelkezel hozza :)

2016. ápr. 25. 13:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!