Nem tudom, mit csináljak. Minden megváltozott. Semmi nem jön össze a barátaim sorra hagynak fel azzal, hogy velem legyenek. A szüleim nagyon szorosan fogják a gyeplőt. Ez már nem tudom mióta megy. El akarok szökni, mit kéne tennem?
Kamaszkorban ez az általános.
Szinte mindenki veszekszik a szüleivel, mivel te már érzed, hogy nem vagy gyerek, mennél a saját fejed után, ők meg úgy látják, hogy te márpedig az ő gyerekük vagy és próbálnak a saját meglátásuk szerint szabályozni vagy terelni.
Nyilván nem minden szülő kezeli jól ezt a helyzetet, ahogy nem minden tini egyformán éli ezt meg egyformán tragikusnak.
Idővel mindenképp jobb lesz, ritkulnak a viták, de legkésőbb akkor szabadulsz fel igazán, amikor majd elköltözöl a saját lakásodba.
Ez az élet rendje, mindenki a saját életét akarja irányítani, de ugye a szülő-gyerek viszony eleve hierarchikus, emiatt lehetetlenné válik az, hogy igazán ezt érezhesd.
Próbáld meg részletezni, hogy pontosan mi a problémád, mert így csak általános választ tudunk adni.
Köszönöm szépen a válaszokat.
Kicsit kitisztult a fejem mióta kíirtam a kérdést. Ugyanis sírós fejjel nehéz átgondolni a helyzetet. Tudjátok én már túl sokszor voltam jó kislány. Mindent megcsináltam amit kétek, ha azt mondták ne csináljam ezt vagy azt nem tettem meg. ÉN az ő bajaikat meghallgatom, de ők az enyémet nem. Nem karok leülni velük beszélni. Magamat ismerve, hirtelen felindulásból olyanokat vágnék a fejükhöz, amit én is megbánnék. Nagyon sokáig sanyargattak és úgy döntöttem eltemetem ezt a folyton szánalmasan bőgő énemet és egy kicsit fellázadok. Idővel talán jobb lesz. Majd minden sokkal jobb lesz, amikor kicsit kiszabadulok a világba, de addig is megpróbálok mindent megtenni annak érdekében, hogy megértsem őket.
A barátaim az IGAZI barátaimból is van még, akik nem hagytak el... akik úgy sem hagytak el, hogy folyton bőgtem és panaszkodtam. Bár néha túl stresszesnek érzem magam, de ezt is megpróbálom megoldani... Valami csak lesz. Nem tudom befolyásolni az összes tettemet a jővőben...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!