Mi az a kor szerintetek, amikor már illene különköltözni a szülőktől?
Én 20 évesen költöztem több száz kilométerre a szüleimtől. Főleg azért,mert otthon egy éven át nem találtam munkát suli után.
Azóta már eltelt 6 év, a szüleimmel jó a kapcsolat de biztosan nem költöznék már hozzájuk.
Én 25-30 koromra szeretnék elköltözni.
Igazából már most úgy állok anyagilag, hogy megtehetném, hogy albérletbe költözök, viszont inkább félrerakom a pénzem, hogy ne albérletbe kelljen mennem, hanem majd a saját házamba költözhessek...
Apámmal beszélgettünk erről és ő azt mondta, hogy szerinte egyenlőre felesleges elköltöznöm, mert elég nagy házban élünk 3-an (6 fős családi ház, 1 vendégszoba) és így többet tudok félrerakni. Persze adok haza a rezsibe, meg bevásárolni is szoktam otthonra dolgokat (havi bevásárlást én fizetem néha).
Igazából több szempontból is előnyös még szülőkkel élni, de egy bizonyos kor után jobb teljesen önállósodni.
Van akinek már 18 évesen van erre igénye, de van akinek 40-en sincs...
Vannak speciális esetek amikor lehetőség lenne, de nem akarja ott hagyni a szülőt a gyerek.
Pl egyik ismerősöm a rákos anyjával él együtt, de úgy, hogy előtte elköltözött és később vissza...
Kórházba kell vinni havi 1-2x, meg segít neki amiben tud, mert már nem sok van hátra a nőnek.
Meg ugye van olyan amikor balul ütnek be a dolgok és vissza kell költözni a szülőkhöz, erre sok példát láttam már, ez sajnos nem kiszámolható dolog.
23F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!