Mi az a kor szerintetek, amikor már illene különköltözni a szülőktől?
Szerintem 18-20 évesen már a fiatalok már képesek egyedül élni. Persze ez nem jelenti, hogy anyagilag is eltudják tartani magukat, itt azt értem, hogy addigra már egy fiatal képes gondoskodni magáról, illetve a környezetéről (pl. takarítás, tisztálkodás, étkezés stb.).
Költözés Magyarországon szerintem főleg pénz kérdése.
Mi kulfoldeon lakunk itt az a szokas ha a gyerek felsooktatatasba tanul akkor ua tanulohazba koltozik onnalosodik a szuleitol .ez egy olyan mini kollegium ami olcso es maganhazban van.ezek a hazak egyetemi varosokban 6-12 szobasak es a furdo es nappali kozos itt elnek fiuk lanyok vegyesen sajat szobaban kozos nappaliban.
Ennek koltseget a nekik jaro tanulopenzbol fizetik.
Lanyaink 18 evessen koltoztek ilyen koleszba eloszor feltettuk oket aztan lattuk mas egyetemista is igy el tehat ez rendben van.
Egy darabig hazahordtak hetvegen a szennyest es tamogattuk oket kis lefagyaszott keszkaja stb de a diakmunkaval es tanulopenzel nagyon szukossen de megvoltak.
Elomdasuk szerint eletuk megjobb szakassza volt sok sok bulival ejjeli vizsagra keszulesel es sok barattal.
Itt ez a szokas de ugy latom otthon sajnos nagyon sokaig a szulok tartjak el a mar felnott gyerekeket.
Sajnos mostmár nem olyan egyszerű, mint mondjuk 12 évvel ezelőtt, de azért kivitelezhető.Én 18 voltam amikor a saját lábamra álltam, de kénytelen voltam, szóval nem csak önszántamból alakult úgy.
Viszont 18-20 évesen ha akar valaki, igenis meg tud állni a saját lábán.
Nem korfüggő, de azért finoman fogalmazva furcsának tartom azt, ha egy 25-26 éves felnőtt nőnek/férfinek még anyuci készíti a reggelit.Akkor már bőven kell legyen párkapcsolata, akár férfi, akár nő, tehát mindenképp a saját háztartást javaslom.De inkább hamarabb, ha csak van rá lehetőség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!