Nem tudtam megállni, hogy ne írjak..de rövid leszek. :P Egy dolog, hogy egy szülő nem köteles eltartani a 20 éves gyerekét. EZ csak egy dolog...Az, hogy mi a norma, mi lenne helyes, az teljesen relatív. De legalább lelkileg támogatná, biztatná és segítené! Persze nem tudni, hogy valójában hogy van, vagyis mi van a dolog mögött, de nem ő az egyedüli, akivel nem foglalkoznak. Már születésük óta le..khm nem foglalkoznak velük és akkor húú csodálkoznak h le vannak maradva. Mindig a szülő a hibás, aki a világra hozza a gyermekét úgy, hogy se pénze, se esze, se érzelmi intelligenciája nincs arra, hogy normálisan iskoláztassa, eltartsa és gondoskodjon róla. -és ezt nem én mondtam :( Egy húsz éves még gyerek! -Már ne haragudj... na jó, tini, persze ez is attól függ, hogy milyen a személyisége. és húszévesen még élni, tanulni kell, mert aki nem teszi az üres marad (visszasírja majd, hogy nem tudott élni meg azt h ellopták a fiatalságát..) miközben egyre jobban öregszik, elszáll felette azidő és ezt a féle ürességet nem lehet pótolni később. Az idő sem pótolható. Persze az üresség az üresség marad amit a legtöbben azzal akarnak kitölteni, hogy gyermeket szülnek. csakhogy!!! Egy gyermek nem valami tárgy, nem szék, meg nem ágy -ezt sem én mondtam..és legfőképpen nem pénzeszsák, hanem érző lény, akinek nem verés, nem pofonok sokasága, nem "takarodj, ha nem találsz munkát" hangnemben beszélünk vele, hanem támogatjuk, dicsérjük, biztatjuk.. Nem valami jó beülni az egyetemre pl. 30 évesen valakinek, úgy h előtte végig dolgoznia kellett, hogy legyen hol laknia...(Nem magamról beszélek) És ne mondja nekem senki, hogy igenis az lenne a helyes hogy elmenne dolgozni és mellette tanulna. Aha, csakhogy a kettő nem mindig megy egyszerre! Biztos van pár ember, aki a napi 24 órát úgy megtudja hosszabbítani, hogy 48-nak tűnjön- de valójában is 48 vagy van valami csodaszere, amivel vagy egyszerre két helyen tud lenni(munkahelyen is+suliban is)Akinek igen, az örüljön, hogy rendelkezik olyan kimagasló képességekkel, a munka mellett még van ideje tanulni is(mondjuk naponta kb. 300 oldal pl.római jogot/anatómiát.. úgy igazán, és nem csak elolvasni!) -meg aludni is. És vannak, akik nem csak a kettesre hajtanak vagy esetleg részletesebben tanulnak-és ők nem beképzeltek! még véletlenül sem egoisták, hanem csak egyszerűen realisták :)) Na mindegy, a lényeg. Attól még hogy valakinek el kellett mennie dolgozni már 17 éves korától, (attól még a gyerekének nem kell ugyanezt-nem kell elrontani az életét)mert nem támogatták , majd gyereket vállal, és attól még nem kell ugyanazt a viselkedést tanúsítani és átadni ezeket a beidegződéseket és tovább vonszolni a "láncokat" a lábán. Amikor úgy kezdik, hogy a mai világban...na.. pfff!! STOP. igen, a mai világban, először gondolni kell a jövőre, tehát először is: gondolkodni kell, (csakhát khm sajns ez néha nehéz..., álmodni kell, meg kell teremteni az alapot és csak azután cselekedni. A kérdezőnek a kérdésére "Miért van ez?" a válaszom pedig az hogy pontosan azért van ez, hogy legalább te ne kövesd anyukád példáját, hogy legalább a későbbiekben (ha te családot szeretnél-sosem tudhatod! :) legalább neki könnyebb dolga legyen, jobb legyen. Vagyis állíthatod most, ha mindenki lehurrog: "lehet, hogy nekem nehéz volt és nagyon rossz, de legalább az én gyerekemnek jó legyen. :)-de ez csak akkor megy, ha akarod.