Be lehet pótolni az éveket? Javulhat a helyzet?
Szüleim kb 1 éves koromban váltak el.Apu nem volt szent(ital,nőzés,stb), többek között ezért is vált el tőle anyu-nyugodtabb életet szeretett volna.Egy darabig ment a láthatásos találkozás( ezt anyu és a sokkal idősebb tesóm mesélte)-kb 2 évig.Aztán anyu többé nem engedte,hogy elvigyen bennünket( állítólag elfelejtett időben visszavinni bennünket és egy kocsmában találtak meg ,persze kaját ,stb nem kaptunk...) -annyit engedett,hogy lakáson belül találkozhat velünk. De nem jött...Hogy gyerektartást se kelljen fizetnie, azt is kitalálta,hogy nem is vagyunk az igazi gyerekei.Letagadott! Bíróság, DNS-teszt,persze ő volt (sajnos) az igazi apa.Erre az időszakra szerencsére nem emlékszem.18 éves koromig még egy sort sem írt, pénzügyileg sem segített minket.Anyu szépen felnevelt bennünket,közben apu új családot alapított.
18 éves korom után apu hirtelen felbukkant.Gondolom nem volt véletlen,mert akkoriban ment tönkre a házassága (kiderült,hogy a közös gyerek nem az övé).Tesóm szóba se állt vele.Én kíváncsi voltam, felvettem vele a kapcsolatot.Időközben megjavult, nem is iszik, sikeres a munkájában.De ez nem igazi apa-lánya kapcsolat,még barátinak sem nevezném. Nem ismerem, nem beszélgetünk sokat,nem is tudom apának hívni.Úgy kezel,mint egy 4 évest. Anyunak is rosszul esik, hogy én beszélek apuval.
Anyukám története igen hasonló a tiétekhez, csak ebben anyu volt az idősebb testvér. Pár éve mesélte el hogy is volt mi is volt. Hogy sokszor tettlegességig fajult egy egy esti hazatérés a kocsmából.
Én akkor tudtam meg, hogy anyu majdnem 30 évesen kereste meg az édesapját, hogy nekünk tesómmal legyen egy nagypapánk. Nem kellett sokat keresni, de akkor is nagy erő kellett ahhoz, hogy beállítson, sebek szakadtak fel nagyimban, anyuban, papám nem tudom hogy érzett... Lényeg hogy akit én egészen pici korom óta nagypapámként szerettem, anyu még csak apunak sem tudta szólítani soha. Velünk együtt kezdte a "papázást"... azóta eltelt 20 év mégsem hallottam még a szájából SOHA, hogy apu, ellenkező esetben mamámat viszont sokszor anyuzza. Szóval nem, a kimaradt időt sosem lehet pótolni, inkább csak megbocsátani és felülkerekedni rajta, egy teljesen új lapot kezdeni a kapcsolatnak. Sosem lesz az az igazi apa-gyerek kapcsolat köztetek, hisz olyan dolgokban nem volt melletted, amikor igen is nagyon kellett volna, ezt pedig sosem adhatja vissza semmi. Megbocsátani kell tudni és elengedni a kimaradt időt... Ha ez a kettő meg van, nem érzel tüskét ezek miatt, akkor tiszta lappal indulhattuk és ki alakíthattok valamiféle kapcsolatot, viszont nagyon nagyon vigyázz rá nehogy kihasználjon és rajtad keresztül akarjon visszakerülni a családba! Anyukádnak nem kell mesélned róla, csak ha kíváncsi valamire, így talán neki is könnyebb! Őt is meg lehet érteni valahol hisz ez a férfi miatt egyszer már teljesen felfordult az élete... természetes hogy tart tőle, esetleg haragszik rá!
10 hónapos voltam mikor apám lelépett egy másik nővel.
Soha nem lépett velem kapcsolatba. Aztán mikor 18 lettem felkeresett. Ennek egy éve.A kérdésedre a válasz NEM. soha nem fogja tudni bepótolni az elmúlt éveket. Nem látott felnőni. Nem volt melletted mikor szükséged lett volna rá. Nem tud róllad semmit.Ami elmúlt azt már nem lehet vissza hozni 100 évig sem.
Belehet pótolni az éveket? Hát nem. Soha. Még ha édesapádból szent lett azóta, akkor sem. Tulajdonképpen kimaradt az életedből. És most becsatlakozik, de a múltadat nem ismeri. Ez érvényes a vasárnapi apukákra is részben. A lényegről mindig lemaradnak.
Egyébként az én véleményem az, hogy nem is kell bepótolni. Csalódásforrás! Viselkedj vele normálisan, ha ő is az, de ne akarj már a lánya lenni. Anyukádat pedig értsd meg, Ő tudja csak, hogy mit élt át akkor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!