Alkoholista szülők gyermekei! Hogy bírjátok a mindennapokat?
Hihetetlenül kikészít, hogy az anyám 2 pohár vörösbor után minden k*rvának elmond. Ilyenkor én vagyok a hülye, a szerencsétlen, ő meg sajnáltatja magát. Képes az utolsó pénzünkön is bort venni, nem érdekli hogy nekem esetleg osztálypénzt kellene fizetnem (ami havonta 1000, borra meg 4-5 ezret költenek). Még a szeptemberit se fizettük be, pedig április van. Ritkán fordul elő, hogy nem iszik, olyankor egy angyal. De ha okot talál az ivásra, akkor iszik, és leéget a barátom előtt is. Hamarosan itt az érettségi, de az itthoni légkörben sokszor nem tudok tanulni. Elmenni nem mehetek nagyon sehova, hacsak nem viszem a kutyámat is. (Kutyával könyvtárba nem mehetek, séta közben meg nem lehet tanulni). Sokszor "elfelejt" mosni, a lyukas zoknijaimat kiszedi a szemetesből, kimossa és a fiókomba visszarakja. Próbálom a környezetem előtt takarni, hogy mi történik, de nehéz. A barátom is rátesz erre egy lapáttal, ő is gyakran úgy jön hozzám, hogy már 3-4 sört megivott. Ilyenkor veszekszünk. A kívülállók azt mondják, hagyjam rá, hogy néha iszik. Persze, de így hogy anyu is sokszor be van csípve, sok hogy ő is ittas. Apu ritkán iszik, sok gyógyszert szed, így ő talán 2 hetente egyszer iszik 1-1 pohár bort.
Nincs lehetőségem kitörni ebből a környezetből. A sok veszekedés anyámmal annyira megváltoztatott, szinte elviselhetetlen lettem. 1-2 barát van, aki megért (fiúk), de ha velük lógok, a barátom is hisztizik, anyu meg mondja, hogy mekkora k*rva vagyok. (A nővéremre egyszer sem mondta, holott ő majdnem egy éven át csalta a férjét, és úgy bukott le, hogy anyu piás volt, és eljárt a szája).
Hasonló sorsúak véleményét, történeteit várnám. Köszönöm. 19L
Nálunk az van ,hogy anyám iszik és folyton azt kell figyelnem,mikor esik el a földre és üti be a fejét.
Ez elég kellemetlen,nem akarok sehova se menni,mert félek ,hogy kárt tesz magában vagy ugy esik el,hogy bevágja a fejét aztán elvérzik.
De ez mondjuk,hogy igy leigya magát akkor van,mikor rá jön a depresszió amugy van időszak mikor teljesen normális.18/F
Én szoktam vele ordibálni ilyenkor ,hogy mi a f'szt csinálsz már stb
az alkoholista szülők gyerekei nagyon sokszor alkoholistát választanak párnak. a pszichológiában úgy nevezik ezt, hogy ismétlési kényszer.
röviden az a lényege, hogy az alkoholista szülő gyerekei akaratlanul is összekeveri a szeretetet az alkoholista (!) ember közelségével, erőszakoskodásával, az ebben rejlő bizonytalansággal.
azt tanácsolom neked, hogy fokozottan figyelj a barátod alkoholizálására. nagyon nagy esélyed van sajnos arra, hogy az egész életedet alkoholisták közt fogod leélni, és csak egy rokonról nem tehetsz- az anyádról. az összes többiről, akiket majd te szedsz össze, nos azokról nagyon is.
erről is, és még sok ehhez kapcsolódó dologról szól susan forward: mérgező szülők című könyve. mindenkinek ajánlom, akinek voltak szülei, vagy aki szülő lesz egyszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!