Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szakítanál a pároddal azért,...

Szakítanál a pároddal azért, mert tartja a kapcsolatot a volt feleségével, állítólag a gyerekük miatt?

Figyelt kérdés
Olyan férfival vagyok akinek van egy gyereke és egy volt felesége. Idáig minden jó és szép volt, bár idegesített a nő, mert egyszer már vissza akarta hódítani a páromat. Aztán ezzel leállt, mert a párom velem maradt, de azóta a gyereken keresztül akarja rángatni, hívogatja és írogat neki mindenféle gyerekkel kapcsolatos történéssel, hogy mi volt az iskolában stb, de ez engem nagyon zavar. Van hogy a gyerekkel hívatja fel a páromat, hogy gyere ide apa szeretnék veled találkozni, hogy még sűrűbben menjen a házához a párom. Ő ilyenkor sokszor ugrik is. Tudja, hogy nagyon zavar a volt párja viselkedése, mégsem állítja le, annyit mondd, ne foglalkozzak vele, úgyis muszály tartaniuk a kapcsolatot. Csakhogy ő pasi szemmel látja ezt, én tudom, hogy az ex még mindig be akar kavarni. Mit tegyek?
2016. márc. 23. 10:20
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
40%
Szerintem szakíts. Nem azért, mert tartják a kapcsolatot a gyerek miatt, hanem azért, mert Te ezt nem bírod elviselni, ill. nem bízol a párodban (akár igaz, hogy kavar az ex, akár nem, ha jó a kapcsolat, akkor ez k.rvára lényegtelen). A párod számára - ha jó apa, márpedig annak tűnik - SOHA NEM TE LESZEL AZ ELSŐ, és egyértelmű, hogy Te ezt hosszú távon nem fogod bírni. Keress egy gyermektelen pasit, és add meg neki az esélyt, hogy találjon egy érettebb nőt.
2016. márc. 23. 12:15
 12/23 anonim ***** válasza:
79%

En is ugy latom hogy a kerdezo problemaja nem az hogy a gyerekkel kapcsolatot tart az apa (jol is nezne ki ha nem), hanem hogy az ex a gyereket probalja fegyvernek hasznalni hogy visszaszerezze.

Ezellen egyet tudsz tenni: a gyereket elfogadod, rossz szot ra veletlenul se, az exet is jobb nem szidni elotte, mert akkor benne felebreszted a "de megis o a gyerekem anyja" erzest, bizol a parodban, es nem marod el magad mellol feltekenykedessel. Ha ugyanis o nem akarja az exet vissza, akkor a feje tetejere is allhat, akkor se lesz semmi.

Plusz szulsz neki gyereket te is, igy kihuztad a masik no kezebol az egyetlen adut.

2016. márc. 23. 12:19
 13/23 anonim ***** válasza:
25%
#11 na te is ezt a baromságot nyomod. miért ne lehetne valaki jó apa, attól, hogy nem a gyerek neki az első? ez valami iszonyat káros gondolkodás.
2016. márc. 23. 12:24
 14/23 anonim ***** válasza:
15%
Menekülj, ne légy 3. ! Hány éves vagy amúgy?
2016. márc. 23. 12:28
 15/23 anonim ***** válasza:
48%

13: mert egy szulonek mindig a gyereke az elso, ha melto a szulo nevre.

Majd ha lesz gyereked megtudod.

2016. márc. 23. 13:41
 16/23 anonim ***** válasza:
56%

#15 a kérdés az volt, hogy miért lenne így. nem adsz semmilyen választ erre. az igazság az, hogy az akinek van egy teljes személyisége, ami a gyerek nélkül is épp, az jobb szülő lesz még ha nem is a gyerek a legfontosabb dolog az életében. És szerintem torz dolgokat eredményez a szülőben és a gyerekben is, amikor a szülő életének egyes helyén a gyereke áll. Attól boldog, ha ő boldog stb.

Ezt látom a saját családomban.

2016. márc. 23. 14:07
 17/23 anonim ***** válasza:
63%

Nem, mert a gyerekhez hozzátartozik az anyja is. Ha sulis korú gyerekről beszélünk, akkor nyilván a két szülőnek is meg kell beszélnie a fontos dolgokat, mert az ő felelősségük a gyerek... az egészséges fejlődése meg az anyagiak is. Nem úgy megy, hogy a pasas egy szót nem szól az exhez, rá sem pillant, csak a gyerekkel tárgyal...

Ha a férjed normális és megbízható, akkor nem kell tartanod, mert akkor kapálózhat bármennyire is az ex, a párod hű marad. Ha meg nem bízol benne, akkor ideje szakítani (vagy ő fog veled szakítani, ha tovább folytatod ezt a parttalan féltékenységi hisztit). Ennyire egyszerű a képlet.

2016. márc. 23. 15:47
 18/23 anonim ***** válasza:
63%
Amúgy meg, 16-os, bocs, hogy belekotyogok: sztem senki nem arra gondolt, hogy a jó szülőnek CSAK a gyereke a fontos, hanem hogy a fontossági sorrendben a gyereke van elöl (és nem saját maga a gyerek rovására vagy az új nuni). Akinek a gyereke nem igazán fontos, az sosem lesz jó szülő, mert a gyereknek, főleg, amíg kicsi, az egészséges fejlődéséhez az kell, hogy mindig ott legyen vki, akire mindig számíthat, nemcsak akkor, amikor nem zavar épp vmi mást.
2016. márc. 23. 15:58
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

16: Szerintem azzal kevered, amikor valaki KIZAROLAG a gyerekre epiti ra az eletet, mas nem is letezik, aztan az ilyenekbol lesznek a tapados, kapaszkodo, gyereket felnoni nem engedo, uralkodo zsarnoki szulok, mert ketsegbeesnek hogy mi lesz ha felno a gyerek es kirepul, mert rajonnek hogy nem szolt rajta kivul semmirol se az eletuk...

Ez termeszetesen nem jo, sot beteges.

Az, hogy a gyerek az elso, es nem sajat magam, az pl azt jelenti, hogy gondolkodas nelkul felaldoznam a sajat eletem, ha azzal megmenthetem a gyerekemet. Azt jelenti, hogy ha valasztanom kell hogy o eszik vagy en, akkor o kap, azt jelenti, hogy az o erdekeit a magamei ele helyezem.

Nem azt jelenti, hogy kitolti az egesz eletemet, es rajta kivul nem foglalkozom semmivel.

Remelem ertheto a kulonbseg :)

2016. márc. 23. 16:10
 20/23 anonim ***** válasza:
100%
Értem. Igazából nem ebből az irányból érdekes szerintem. Hanem abból, hogy mik az adott ember céljai, mitől várja boldogságát, kikkel érzi jól magát ilyenek. És ha itt a gyerek az elsődleges szerintem az nem szerencsés. Szerintem szerencsésebb, ha ezekre vannak a gyerektől független válaszok.
2016. márc. 23. 19:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!