Hogy lehet kezelni, sőt leszerelni olyan anyóst, aki sokat foglalkozik unokájával, de ezért a szülőket zsarolni is képes?
Figyelt kérdés
Megjegyzés még: pl. hétvégén rendelkezni akar az unoka felett, és megakadályozza a közös a családi programot anyjával, apjával. Egyébként, nem mellesleg nyugdíjas pedagógus...! Szakértők válaszát is várom és megköszönném!2010. ápr. 2. 15:15
11/17 anonim válasza:
Nekem is volt egy nagymamám, aki sokat foglalkozott velem. Sajnálom, hogy már nem él...
12/17 anonim válasza:
Utolsó, nem érted a kérdező problémáját. Nem az a baj, hogy a nagymama sokat foglalkozik a gyerekkel, hanem az, hogy dirigálni akar az egész családnak, ő akarja beosztani az idejüket, és semmibe veszi a szülők akaratát.
13/17 anonim válasza:
Szerintem kedvesen, de határozottan kell közölni vele, hogy most nem viheti a gyereket, mert nektek van vele programotok, majd máskor elviheti. Nálunk anyu ilyen, beleszólna mindenbe, nem tudja elfogadni, ha nem egyezik a véleményünk. Én tényként szoktam vele közölni a dolgokat, nem megbeszélem vele, hanem megmondom neki, de mindig tisztelettudóan, de ellentmondást nem tűrve. Ha jól vettem ki, akkor anyósod sem megbeszéli veletek, hanem közli, hogy elviszi. Te is csináld vele ugyanezt, állítsd tények elé.
14/17 anonim válasza:
Dönthetne ilyenkor az unoka. Ha nem akar menni, csak nem fogja erőszakkal elvinni.
15/17 anonim válasza:
Megertem, ha mar tul sok az anyosbol, de akkor legyel szives nem elfogadni a segitseget sem. Tudod, nevetseges, hogy jo, ha segit, de legszivesebben nem is latnad. Majd gondolj bele abba, hogyha te anyos leszel, milyen jol fog esni, ha a menyed igy all hozzad. Az anyos ne sajatitsa ki az unokat, valoban, de akkor a segitseget sem kell elfogadni...felhaboritonak tartom, mikor beirnak ide olyan kerdeseket, hogy nem birjak elviselni az anyost, de egy hazban elnek vele, mintha valaki kenyszeritette volna oket, hogy oda koltozzenek. Nemhogy orulnenek, hogy az anyos legalabb kisegitette oket, ha nem tudnak anyagilag annyit gyujteni meg, hogy kulon koltozzenek, mert amugy mehetnenek a hid ala. Gondolj bele az o helyzetebe is.
16/17 anonim válasza:
Egy olyan anyóst, aki "zsarolni is képes", mint azt a kérdező írta, az nem a jóakaratáról híres. Gondoltam szólok, mielőtt glóriát emelnénk a mama feje fölé . . . Ha a "normális hangnemben megbeszélés" nem megy, kész tények elé kell állítani: "Programunk van, a gyerek nem megy! És pont, nincs vita, mert jövő héten se megy akkor!"
17/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok hasznos választ! És teljesen megértem, ha azok nem egységesek... Egyébként szakértők és hatóság sem tud igazán semmit tenni: pl. határozatot nem írnak, és minden csak annyit érne, amennyit abból anyósék valóban be is tartanának...! Elképesztő, nem? És mindezt házasságban; mi lenne, ha a szülők, azaz mi, elváltak lennénk...?!
2010. ápr. 5. 10:54
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!