Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Muszáj választanom az anyukám...

Muszáj választanom az anyukám és a párom között? Költözzünk, vagy ne?

Figyelt kérdés

A történetem elég hosszú, de szeretném a segítségeteket kérni. 2 éve vagyok együtt a párommal, nagyon jó a kapcsolatunk, nagyon szeretjük egymást, és van már egy pici lányunk is, aki pár hónapos. Egy nagy kertes házban lakunk, két külön szinten, alu anyukám, felül mi. Elég jó környéken lakunk, de a ház sajnos már nagyon le van pukkanva, fel kellene újítani. Sajnos erre nincs pénzünk. A ház amúgy a nagyszüleimé volt, és anyukám örökölte, az ő nevén van. Sajnos hiába jó a kapcsolatom a kedvesemmel, nagyon megkeseríti az életünket, hog anyukám mindenbe beleszól, ill., hogy egy szöget sem üthetünk be úgy a falba, hogy ne fűzne hozzá kritikus megjegyzést. A párom eléggé ügyes, sok mindent meg tudna csinálni a házon, és az elején még lelkes is volt, de mostmár teljesen elment a kedve az egésztől, azt mondja, hogy nem érzi otthon magát, mert anyukám őt is úgy próbálja irányítani, mintha a gyereke lenne..

Ha eladnánk a házat, és különköltöznénk, az jó megoldás lenne, de sajnos anyukám ragaszkodik a házhoz, mert a nagyszüleim építették... patthelyzet.

Még csak albérletbe sem tudunk elmenni, mert anyu egyedül nem tud ekkora házat fenntartani, nem tudná fizetni a rezsit, nem hagyhatjuk itt, őt is nagyon szeretem. Ti mit tennétek??

2010. ápr. 2. 15:12
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Ha beszélsz vele, lehet hogy változtatna a viselkedésén, de az is igaz, hogy egy idősebb embert nehéz megváltoztatni. De ha csak az utóbbi időben lett ilyen, tényleg lehet, hogy csak kirekesztve érzi magát, és csak a lelkét kéne "ápolgatni" egy kicsit, és visszaállna minden az eredeti helyzetre. Ha ez nem jön be, második megoldás szerintem az, hogy választás elé állítod, hogy vagy megváltozik, vagy költöztök. És egyébként sajnos ilyenkor tényleg választanod kell a párod és anyukád között, de Te már akkor a párodat választottad, amikor kisbabát vállaltatok együtt...
2010. ápr. 2. 16:33
 12/16 anonim ***** válasza:
lélek ápolgatással kapcsolatban meg lehet hogy csak annyi is elég, ha megkérdezed mindenről amit akartok csinálni, mielőtt megtennétek, és lehet, hogy az is bőven elég, ha csak elmondhatja a véleményét, aztán meg úgy csináljátok, ahogy akarjátok.
2010. ápr. 2. 16:36
 13/16 anonim ***** válasza:
Figyelj, nekem ismerősi körben több ilyen (válásig és pereskedésig fajuló) példa is volt mostanában. Én mondjuk a ráépítést hallottam, lényeg: fiatal pár ráépített egy szintet a szülők házára, egy csomó pénzt ráköltöttek, rengeteget dolgoztak vele, aztán a szülők kiidegelték őket, és minden nélkül menniük kellett, mert a ház a szülők nevén volt. A szülők házának értéke duplájára nőtt, a fiatalok meg egy fillért sem láttak belőle vissza. Ha azt a pénzt félretették volna, már tudtak volna lakást venni maguknak, így meg albérletben kell lakniuk (ami mellett egy lakásravalót félretenni elég halott ügy). Ne költsetek rá erre a házra a pároddal, mert az a pénz el fog veszni. Egy idő után úgysem fogjátok bírni, és el fogtok költözni. És ha azt a pénzt félreteszitek, ahelyett, hogy ráköltenétek egy olyan házra ami csak 20-30 év múlva lesz a tiétek (sőt ha van testvéred, még akkor sem), sokkal könnyebben külön tudtok menni. Azt meg ne hagyd, hogy anyukád zsaroljon. Ha nem tudja egyedül fenntartani a házat, akkor alkalmazkodjon.
2010. ápr. 2. 16:48
 14/16 anonim ***** válasza:
Szerintem a kapcsolatotok nagyon megromolhat, ha tovabbra is ott maradtok. Nem tudom, hogy hany evesek vagytok, de gondolom, hogy mar 20-on felul, igy nem kellene rosszul erezned magad emiatt, mindenkinek a sajat eletet kell elnie. Anyukadat attol meg szeretheted, hogy nem nala laktok. Ha csak latogatoba mentek es mar nem ott laktok, valoszinuleg mas lesz veletek. Nem tudom, hogy varosban laktok-e vagy falun, de ha van ra igeny, akar ki is lehetne ad berbe valakinek a felso szintet, es abbol lenne eleg penz, hogy anyukad fenntartsa a nagy hazat. Ha anyukad zsarolni tud, hogy maradjatok, orokre ott fogtok ragadni.
2010. ápr. 2. 19:13
 15/16 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a hasznos válaszokat mindenkinek!!
2010. ápr. 2. 19:55
 16/16 anonim ***** válasza:
Üljetek le beszélgetni. Akárhogyan döntötök is, ez elkerülhetetlen. És anyukád inkább előbb értesüljön a szándékaitokról, mint utólag, kutyafuttában. Az is jó lenne, ha az ő véleményét is kikérnéd, persze csak minimálisan, hiszen a Ti életetekbe legfeljebb tanácsokkal szólhat bele. És ketten azt is megbeszélhetnétek, hogy miért érzi magát kirekesztettnek. Talán havonta egy-két családi program, anyukádnak való segítség, közös ebédek, beszélgetések segítenének lelkileg helyrerakni őt, és akkor már tisztábban látnátok a helyzetet. Remélem segíthettem. Szia, és sok sikert! :)
2010. ápr. 3. 10:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!